måndag 16 juni 2008

Årets bästa föräldrar...not

Talibanen är en mycket mentalt utvecklad 4-åring (strax 5). Ni som har hängt med här ett tag vet att hon bl a börjat läsa och alltid har svar på tal.

Och som med alla barn, som har olika färdigheter, så är det något som blir lidande. I talibanens fall så är det kissa-i-sängen. Vilket hon gör var och varannan natt. Läkares råd har varit att vi ska låta henne hållas.

Talibanen har ärvt sin fars extremt torra hud och runt julen började hon att klia sönder sig helt. Vi smörjde, hon kliade. Jag har gått igenom Apotekets alla salvor men inget har hjälpt. Apotekspersonalen talade om att hon förmodligen kommer ha det så här hela livet. Till saken hör att hon även ärvt faderns "pillande". Dvs, när hon upptäcker någon liten plit så ska det pillas tills det börjar blöda.

Nåväl.

Sedan många månader tillbaka så har hon bl a kliat sönder insidan av låren. Att hon sedan kissar i sängen har gjort saken värre och värre. Det blir infektioner och det svider. I förra veckan fick jag nog och tog med henne till läkaren.

Som drog upp hennes klänning och sa ett ord;

"Svinkoppor"

"Eh, va?! Men. Men. Men hon har ju haft det så här sedan i julas, fast nu är det värre än någonsin, och svinkoppor brukar man ju få i ansiktet och på bröstet. Och så sprider det sig sen." Sa den väldigt braiga, uppmärksamma-not modern.

"Mmm, men det händer att de startar på andra ställen och det här är solklart." Sa den övertygande läkaren.

"Men, alltså, dagis då? Inte en enda unge har nåt sånt här och det brukar ju sprida sig duktigt." Sa den nu mycket molokna modern.

"Ni har haft tur. Och nu får hon penicillin, så då kommer hon inte att kunna smitta någon längre."

Bra föräldrar. Ungen har lidit satan och morsajäveln och farsajäveln har bara smörjt och smörjt.

Rösta på mig

20 kommentarer:

Anonym sa...

ojda!
Hoppas det verkligen är detdå annars brukar ju svinkopperna smitta som bara sjutton vi har aldrig haft det sjölv här ,men hAR sett kompisars barn som fått det ett antall ggr!
Kram Monica

Anonym sa...

jaha jag är vel fegis !!!
okej ska kolla den 11 juli, hoppas jag är hemma , bara vi er det du o jag det då eller hahahaha ;)

Forstog inte vad du menade med Gustavsberg?

Anonym sa...

Usch, inte kul... Min T har också haft det och det är ett helvete att bli av med. På dagis sa de att då får hon inte vara här, för det smittar som sjutton.
Jag brukade sätta på vit plåstertejp när det dök upp någon liten svinkoppa för då smittar dem inte.... Tänkte ifall det dyker upp någon sen när dessa är borta.
Ang. kisseriet, tar ni upp henne på natten innan ni går å lägger er, för att sätta henne på toaletten? Det har vi gjort till för kanske 4-5 mån sen, och det löste vårat jättetvättproblem med alla lakan varje natt som var nerkissade, samt nattliga duschningar...

Lee

MonasUniversum sa...

Lee; japp, testat allt. Länge. Håller på att bli galen. Nu har jag, efter 9 mån, äntligen hittat Apotekets lakan så att jag slipper de där jädra frottéköret, som jag var tvungen att ha i full lakanstorlekt eftersom hon snurrar, plus att jag inte har någon torktumlare. Det tog 3 dagar att torka en...så du kan ju tänka dig. Hon kanske har lyckats att inte kissa typ 15 ggr sedan oktober. Jävla nightmare.
Apropå dagiset så kan hon ju inte längre smitta, och det tackar man för!

Anonym sa...

näää det er här i Ektorp ;)
känner du till den i gurra? vid mölnvik?

Malin sa...

Inte fasen är ni dåliga föräldrar! Du trodde helt enkelt att det var något annat. Inte kan man springa till läkaren så fort man ser ett litet utslag. Är det så konstigt att ni tog fel? Du är en välrdsbäst mamma Mona!

Tack för att du kom förbi! Var bara lite stressad och hann inte umgås så mkt. Sorry!

Anonym sa...

jajaja jag kan vel dårra den 11 juli hahah vi har förlovningsdag den 12 juli skulle egentlig ha gift oss denna dag ,men vi tar det ett annat år, en annan dag istället !
Så jag hoppas vi är hemma och då kommer jag den 11 juli *promise* vartska vi ses??

Diverselådan! sa...

Upptäckte precis nu att du gjort comeback. Gudskelov, säger jag bara!Dina inlägg är en krydda.
Kram från Annette

Diverselådan! sa...

Nu läste jag inlägget också. Men herregud, inte är du nån dålig morsa!!! Man kan väl för 17 inte veta allt hela tiden om allting bara för att man är mamma? Man gör så gott man kan. Nä, du får tänka om!
Kram igen från Annette

Anonym sa...

bio menar du? eller vad ? jajaja "pratar gör vi ju på bloggarna" hahaha Middag vart?

Anonym sa...

en annan sak har du varit på denn skönhetsalongen eller känner du henne?

Anonym sa...

Japp, jag scrappar. Syns det? o_O

Jag skulle vilja se några av dina alster, är det möjligt tro?

Buzan sa...

stackars talibanen... men va skönt att hon får bot mot det onda nu.

Anonym sa...

Underbart att du är tillbaka!

Talibanen är så smart att hon kommer säkert att använda detta emot er så länge hon lever...

Majsanochmalla sa...

Näe Mona...hur skulle du kunna veta du är ju ingen doktor...
Men du kanske borde bli....

Majsantyckertillpajsarn

Anonym sa...

Hej, jag vill bara tipsa om att kolla upp polyperna på ungen. Det kan ha ett samband med hennes sängvätning. Snarkning och andningsuppehåll under sömn kan bla orsaka dagtrötthet, hyperaktivitet, dålig viktuppgång och sängvätning. Hos barn betingas dessa problem oftast av stor polyp bakom näsan (sk adenoid) och av stora halsmandlar (tonsiller). Hoppas det löser sig! =)

MonasUniversum sa...

Erika: tack för tipset men de är bortopererade...

Anonym sa...

Vill egentligen inte lägga mig i, men jag känner att OM ni inte har tänkt på detta så kanske det kan hjälpa.... :-/ (jag tror dock ni har tänkt på ALLT (och lite till redan)

Det finns en näs-spray som man får utskrivet på recept mot sängvätning! Kommer inte ihåg namnet, men den är effektiv som satan! Sen brukar man få hjälp med "vät-matta" att lägga i sängen som ger från sig ljud och väcker barnet när det blir vått. Vänd dig till barnmottagningen!

Hoppas hoppas hoppas det ger med sig..... !

Kunde inte hålla mig igen och googlade.... Minirin heter sprayen ;-)

MonasUniversum sa...

Jupp: Äh fy fan vad förbannad jag blir. Som jag har tjatat på BVC och hos läkaren. Jävla idioter. De säger att "vi gör tyvärr inget åt sängvätning före 6 års ålder", samtidigt som de också säger "gå absolut inte tillbaka till blöja". Vilket hon i och för sig skulle vägra. TACK så mycket för tipset. Nu ska jag ringa husläkaren i morgon och tjata hål i huvudet på henne. Ska ha både spray och mattjävel om jag så ska ockupera vårdcentralen.

Anonym sa...

Nattvätning - känner till. Det är lång väntetid och precis som du säger gör de ingenting före sex års ålder. Jag bokade in en tid i förväg tills sonen fyllt sex. Något som räddade vår tillvaro var engångslakan som distriktssköterskor kan skriva ut - då behöver man inte tvätta sönder maskinerna (även om täcket oftast fick tvättas ändå), dock fick vi dessa från Uppsala landsting och Sthlms landsting har den där sexårsregeln.

Men det finns sådana där larmlakan att köpa privat också om man inte har lust att vänta tills de är sex år. http://adls.se/dev/sea/files/Larmbehandl.pdf

Lycka till! + NEJ, du är ingen dålig mamma för att du inte fattade att de utslag som inte kom såsom svinkoppor inte brukar göra var svinkoppor!