lördag 28 juni 2008

Den krassa sanningen.

Idag har jag och tonåringen suttit på en så kallad handledarkurs.

Jag var ganska sen med att ta körkort. Två månader innan tonåringen föddes så slog det mig; hhm, maken är ute och reser mer eller mindre varje vecka = jag kommer vara solo = ehh, kanske idé med körkort.

Så höggravid i 8:e månaden så kör jag halkbanan. Jag minns att jag var lite orolig pga magen, men jag minns också att instruktören envisades med att kalla mig "du, Steve McQeen i bil 8; tagga ned lite va! Det är ingen rallybana det här!"

Jag klarade körkortet 2 veckor innan hon föddes, så det var i grevens tid.

Och nu satt jag här, 17 år senare, och kände att; vafan är det frågan om, det är väl bara att smacka upp "Övningskörnings"-skylten och ut och köra?!

För jag kör ju som en Gud. Hålla på att tramsa med nån jävla handledarkurs och slösa bort tiden.

3,5 tim senare så är jag övertygad om att samtliga 20 blivande handledare inte skulle ha en sucke om vi skulle köra upp idag.

Hoooly shit vad skyltar, regler och annat skit man inte har koll på.

Och som vanligt så skämdes tonåringen. Läraren ställde diverse frågor till oss, men det var inte så att man räckte upp handen direkt, näpp, han tittade i pappren, lyfte på ögonbrynen och; "Mona, den här skylten jag har ritat upp här, vad exakt betyder den?"

Mona, som i utsatta lägen, alltid förvandlas till klassens clown, för att dölja blygheten och nervositeten, blir plötsligt jävligt blond. Och svarar intelligent (not);

"Ehh, vi har inte sådana skyltar i Bromma serru."

Läraren ger tonåringen ett medlidsamt ögonkast och säger:"Lycka till, men bara så att du vet, du KAN byta handledare!"

Tonåringen sjunker genom golvet och när vi går därifrån så får jag höra det vanliga..."men maaaaaammmaaa!"

Rösta på mig

13 kommentarer:

Anonym sa...

*asg* förlåt J men lite kul är det ,men det kanske är för att det
inte är min förälder !

då skulle jag dödat *kanske*!!!!
Monica

Anonym sa...

Du skulle ha skickat Talibanen på kursen, hon hade spikat!

Helt spontant känns det som att detta är bara upptakten på minst 200 helt underbara inlägg om när ni är ute och övningskör...

MonasUniversum sa...

Ja jävlar, jag har inte tänkt så långt. Två personer med ett sjuhelvetes humör. Och jag som är så rädd om min bil.
Hhm, kanske ska köpa en "cheap-bil". My God, har bara haft själva körkortstillståndet i huvudet. Inte att vi ska öva sen..

Anonym sa...

Har du automat? För att kunna övningsköra så måste det vara en manuell, så där har du kanske din anledning till att skaffa henne ett vrak och rädda din bil från en säker förtida död.

MonasUniversum sa...

VAAAAAAAAA?! Klart jag har automat, jag är ju kärring. Orka växla. Har ju fullt upp med att gasta på idioter i trafiken you know!

Och varför sa inte det där jävla skåpet till lärare det idag då? Han visste att jag hade automat!???

Anonym sa...

Du vet om att det finns intensivkurser där man "lär sig att köra och köra upp på en helg eller så"....

...och det finns en anledning till att de intensivkurserna finns i småstäder... där det inte finns rondeller, 4-filigt, en massa trafikskyltar att ta hänsyn till *för de har bonnläpparna redan skruvat ner och använder som barbord* och så vidare....

...men sen är körkortet kirrat, till allas belåtenhet (och hon kan ju alltid flytta till landet, här är det så lugnt och skönt! ;-)Och man behöver inte GPS för att hitta till systemet!

Anonym sa...

Du kan visst övningsköra i en automat... men kör hon upp med det kan jag garantera att hon blir mobbad när hon ska visa legg på krogen - för det kommer att stå ENBART AUTOMAT med stora röda *nåja* bokstäver på körkortet... och hur tufft är det egentligen... *ler*

MonasUniversum sa...

Tack kära Jessica. Mr Lee fick mig att sätta Centerstruten i halsen där ett tag!

Min plan är ju inte att hon ska få köra upp med min bil, för det får man inte längre, snarare att hon skulle få "lära känna" bilen och området runt där vi bor. Sen överlämnar jag med varm hand henne till körskolan.
Ska bara inkassera kostnaden från farmor & farfar först. Som lovade det när hon var liten, under förutsättning att hon inte började röka..=)
Och intensivkurs kommer att bli ett alternativ, typ Gotland tänkte jag..

Anonym sa...

Gotland?

Du vet nog f-n inte vad en småstad är, det märker jag.... ;-)

Fast det är klart... efter midsommar har nog ett antal skyltar stulits även på Gotland, så hon har lite mindre att brottas med....

Anonym sa...

Det blidde en bur-gere med mos och stripppps...... :-)

Kan inte du berätta..... *gulp* Jag sköter resten, om du bara berättar... så kan jag säga att det är helt och hllet din ide! ;-)

Anonym sa...

Jag bävar redan nu för att övningsköra med Mini. Det är visserligen 10 år kvar tills dess, men ändå. Hoppas det hinner ändra sig, till det bättre+ för oss? som ska sitta bredvid, med en hand på handbromsen och en hand på dörrlåset beredd att slänga sig ut.
Så jag säger bara Lycka till Mona!

MonasUniversum sa...

Käraste Jessica. Var vi inte rörande överens om dina mattekunskaper? Nå, då ska vi räkna lite här: flyg Gotland: 50 min. Bil till Tjottahejti, där du bor: ca 2,5 timme.
Hon hinner fan ta intensivkursen på Gotland innan hon skulle vara framme hos dig!
Dagens Eko: du, vid den tiden hoppas jag att jag är stenrik och kan köpa mig en personlig instruktör!

Anonym sa...

Det stämmer säkert att man får övningsköra med automat, jag var så inne på detta med specialvillkoret på körkortet.

Du har väl inte missat detta i utbildningsplanen: Tänk på att miljö och sparsam körning har fått en utökad plats i körprovet och värderas som övriga mål i kursplanen. Körteknik för en lägre bränsleförbrukning ingår i den helhetsbedömning som trafikinspektören gör av körningen.

Tror jag själv skulle ha svårt att fixa den delen i bedömningen...