onsdag 31 augusti 2011

Chicken chicken chicken

Ähhum...jag bangade. Amen herregud, det är ju värsta förändringen fattar ni väl. Som att få ett par nya bröst. Eller ja, nästan.

Så vi gjorde en kompromiss. Jag blev av med 20 cm och lovade att hon skulle få ta 10 nästa gång. In my ass.
Jag tycker att jag var skitmodig. Faktiskt.

24 kommentarer:

Mamman sa...

:) Det blev toppen ju, ser fräscht och jämnt!

Chrissan sa...

Äsch. Du hade lugnt kunnat ta 10 till. Våga! ;)

Ulrika sa...

Snyggt Mona! 20 cm är mycket o det är bättre att ta det i omgångar. Jag älskar fortfarande din blogg, det är det första o sista jag kollar varje dag o du får mig att garva, tack för det. Du är den bästa bloggaren ever!

Matilda sa...

Inte illa att få plats med 10 cm in your ass... låter ovekvämt bara!!

Men ärligt talat, klipp av det!! Växer ju ut igen... och kanske kanske upptäcker du att det är skitbra och du vill behålla det så :0)

GudinnanT sa...

Det vart fint jag lovar...och du kommer upptäcka att det växer ut...och är lättare att sköta när det är kortare...men barasåduvet jag va modigare än dig jag bara blunda och sa klipp jäms med axlarna!

Kennelflickan sa...

Jag tror att du luras....

Anonym sa...

Rätt Mona...varför ska du klippa dig nu? Tids nog när håret blir för taskigt kan man klippa sig.(alltså ibland känns det som vissa kvinnor är avundsjuka på oss med långt hår,det är ett jävla tjat om att man ska klippa sig. Jag skulle aldrig säga till någon hur den borde ha håret)Då syns vi i morgon...långhåriga och snygga:)...ta matchiga kläder:)/Evalotta

annika sa...

Men alltså du är ju skitfeg! :)

NinaPX sa...

Fegis! Jag har ingen åsikt i frågan kring huruvida man kan / inte kan ha långt hår vid en viss ålder. För min del handlade det mer om att jag insåg att jag ALLTID satte upp det i tofs när jag hade långt hår. Jag saknade att ha en frisyr helt enkelt, och har därför kört kort i olika varianter de senaste 10 åren. Trivs med att ha en "riktig" frisyr, nackdelen är väl att man måste klippa sig oftare. Nästa gång Mona, nästa gång vågar du! :-)

Anonym sa...

löjligt att man måste ha kort hår för "man blir för gammal for långt" Håller inte med om det, alla kan inte gilla slingat kort hår och gilla dansband och bugga. jag är långt över 50 plus och har långt hår. Det är blankt och fint, så varför skulle jag klippa mig. Bara löjligt att vilja stöpa alla i en form. Folk är avis bara! behåll ditt vackra långa hår Mona!

Blixtlås sa...

Bk.. bk.. bkaaaaa!!!


(schjämta baja, vet hur jobbigt det är ;)

Britta sa...

Snyggt! Hoppas att du skänkte bort dina 20 cm till barn med cancer.

http://www.locksoflove.org/ Eller nåt liknande i Sverige.

Fraggelmorsan sa...

Jag hade hår till nedanför rumpan för si så där 6 år sen. Sen föddes StorFraggel och trasslade bara in sig. Så då klippte jag av mig, till axellångt. Hela salongens frisörstab stod runtomkring och tittade när "min" klippte av mig flätan. Fick med mig den hem sen, men det var ju som att ha en amputerad kroppsdel i en påse. Slängdes raskt ( perukmakare använder mest asiatiskt hår som ej färgats osv, så de ville inte ha mitt!) och nu är jag inte längre Hon Med Det Långa Håret. Och jag vaknar aldrig längre av att FraggelMaken ligger på mitt hår så jag inte kan vända mig om...

PGW sa...

Fördelen med aningen kortare hår (ja jag kunde också sitta på mitt) är att det går fortare att torka. En lite lustig effekt när man precis klippt sig är att man inte har styrsel på huvudet riktigt, det blir ju plötsligt så lätt!

Lena L sa...

Tjuuusigt Mona!

Appropå lååånga hår...

Om en frisör vill klippa av det sk långa håret beror det förmodligen främst på skicket alternativt "försköningsgraden".

Klart att alla kvinnor kan ha en stram gråhårig hästsvans när de är 80+ men hur många skulle inte passa bättre i en annan frisyr. Seriösa frisörer gör sitt bästa för att försköna varje kund, tro mig...

Människan är ett vanedjur. Vissa är helt övertygade om att det långa hår de hade som unga är lika klädsamt som när de åldras. Hår är ju bara yta så det är väl inga problem att ha det som man vill, eller hur...

Jag är övertygad om att inga frisörer vill ta skalper utan de vill bara göra sitt bästa för kunden.

Beträffande hårkvalitet tycks många bära solglasögon dygnet runt, året om...

Kia sa...

Nä, nu måste jag påpeka att vill man ha långt hår ska man väl få ha det!
Det finns slitna långa hår, det håller jag med om. Och frissiga. Och tunna. Och allt annat som folk tydligen inte gillar. Men what´s the big deal?????
Det finns många "fula" kortare frisyrer också. Det är en fråga om personlig smak. Det som vissa anser vara snyggt resp. fult finns det andra som tycker andra är tvärtom.

Jag tycker alla ska få ha det som de vill i så hög grad det är möjligt.

En annan Maria sa...

Jag tog av 52 cm i våras och helt plötsligt fick jag en FRISYR, inte bara ett långt hår. Fast man ska nog inte kapa hur mycket som helst om man inte är beredd på det. Det kräver mycket mer skötsel (och då har jag ändå inte snagg utan en page till axlarna, lite kortare bak, lite längre fram) än det där långa som man bara kammar igenom och så är det klart. Lite längre ska det få bli så det går att sätta upp som folk, men jag tror aldrig det får bli sådär långt igen...

Anonym sa...

lena L..detsamma gäller för korthåriga, de är alla stöpta i samma frisyr och verkar ha solglasögon året on. Samma jäkla slingor, samma fett i håret, samma spret..är man tant har man kort hår typ, för då tror de att de blir unga igen..inte alls snyggt.

Cecilia N sa...

Kort frisyr är ju jättejobbigt!
För några år sen klippte jag av mig långhåret för att det hade blivit slitet och sålde det till perukmakare. (Det finns en i Göteborg. 30 cm har jag för mig att han ville ha.)
Folk kom och sa att jag såg tio år yngre ut.
Och jag trivdes inte. Varken med "komplimangerna" eller "frisyren". Den gick ju inte att ha till nåt vettigt alls.

Som tur var växte det sisådär 2 dm på ett år så ordningen återställdes.

Och folk nu håller på att sätta sig pladask när jag berättar hur gamla barn jag har. Fast jag har samma frisyr (jag envisas med att påstå att fläta på ryggen är en frisyr) som före jag "såg tio år yngre ut".

Dessutom har jag inbyggd kofta. Är det tokvarmt kan jag ha knut. Blir det helt plötsligt kallt kan jag ta ner håret om jag fryser.
Gör det med en kort page ...

Anonym sa...

Inte så kontigt att du inte vågade klippa mer om du haft långt så länge.
Fast jag vidhåller iaf att jag tycker det är snyggare med lite kortare frisyrer och lite mer uppklippt.
Men det är som allt annat en smaksak såklart! Måste kännas som ngt helt nytt att kapa 20 cm också ju! Bara det är ju rätt vågat. =)

"Witch" sa...

Så fint!! Jag vill också ha långt hår, men mitt hår kallar jag för strykjärnshår dvs där är inte ens minsta böj utan så spikrakt så det passerat plattångsstadiet. Sen kan jag reta mig på killar som tycker att tjejer ska ha långt hår. Men nu är jag snart 50 år och har rakat på ena sidan. Gött att vara i min ålder och skita i vad folk tycker :D

Anonym sa...

Heja Mona! För din frisör har rätt. När man passerar en viss ålder gör långt hår att man ser äldre ut. Inte yngre. Det är skit men så är det. Du ser bra ut nu och du kommer att se jättebra ut i en inte-fullt-så-lång frisyr!

Hon-som-också-måste-låta-lockarna-falla-vartefter--huvva!

Cecilia N sa...

Undrar jag ...
Jag vet en kvinna som har långt hår. Det måste hon ha för hon har det i svinrygg för jämnan.
Hon är 93 och snygg som sjutton.

Här finns en bild. Tyvärr inte så att frisyren syns.

Ting sa...

Ha kvar ditt långa vackra hår!
Varför klippa det om du trivs?
Jag vägrar!