tisdag 2 augusti 2011

Om när en make fyllde 45 igår

Ni vet hur det är när man ska köpa presenter till "nån som har allt". Maken är en sån som har allt, och har gjort allt. För vi har levt ett så himla kul liv. Ehh, hur lät det då.. "Har levt"...nu är det slut, eller vadå?

I alla fall. För varje år så är det svårare och svårare att hitta på något. Nu var det dessutom 45, vilket är en viktig siffra för maken. Alltså inte bara en tårta och bok-dag.

Så jag har fått gnuggat mina knölar. Maken dricker sjukt mycket kaffe och bubbelvatten. På jobbet håller jag på bli galen av hans slabberi med kaffebryggaren men så poff, poff kom jag ju på en genial lösning; 
Att ha på hans skrivbord. Himla fiffig liten historia. Kaffekapslar. Inget kaffepulver drällandes över diskbänk och golv.

Men det här med vattendrickandet var ett problem. Maken och talibanen dricker k o p i ö s a mängder av bubbelvatten. Jag är den som handlar i familjen och jag är aningens trött på allt släpande av Loka-flaskor. Så vad återstår då om inte en Soda Stream. Har tänkt på det länge, men avstått då jag inte vill ha den framme jämt och ständigt. Nej, i det här hushållet går det inte att ställa undan saker. Maken ska ha så mycket skit som möjligt framme.

Hur som helst. I lördags storhandlade jag. Även bubbelvatten. Och då fick jag nog.

Så jag fick ge efter.
Halleluja, jag kommer aldrig mer i hela mitt liv köpa en enda flaska Loka. Over änd out med det. Att jag sen kommer kräkas varje gång jag ser den fula, fula behållaren på köksbänken, är en annan sak.

Men så var det då det här med att 45 är något speciellt att fylla. Enligt maken. Alltså måste jag komma på något riktigt bra.

Hans stora dröm har varit att ta helikoptercertifikat. Så för ett par månader sen ringde jag till den lokala experten.

"Jo hej, Mona heter jag och tänkte överraska maken med att ge honom ett helikoptercert."
"Jaså, jamen så trevligt!"
"Hur funkar det?"
"Jo, det krävs 45 timmars flygtid och så teorilektioner 2 kvällar i veckan under bla bla...på det."
"Jamen vad bra, vad kostar det?"
"Asså, vi brukar säga runt en 200.000 kr."

*Host* *host*, skitmycket host. Och ett akut framfall.

"Eh, du..ehh, vet du, jag tror bestämt att vi börjar med EN lektion, så får vi se vad han säger."

Så dagen börjar med en himla massa överraskningar och när vi skulle ut till flygfältet så satte jag på honom ögonbindel och tryckte in ett par hörlurar med musik i öronen på honom. Väl framme så fick han stappla ut på banan.

Han är en människa med ett extremt kontrollbehov, så att promenera med ögonbindel var ingen större hit. Det peps och klagades en hel del, men jag gav mig inte. Han trodde sig ha räknat ut att han minsann var på Solvalla. För han kände igen vägen och svängningarna. Han var väry säker på det och visste att han skulle få åka häst med sulky. Men tänkte: "hur tänkte hon nu, hon vet ju att jag är superallergisk mot hästar.." Sen att hustrun aldrig i livet skulle komma på en sån skittråkig idé är en annan femma.

Ute på startbanan tog jag av honom ögonbindeln och berättade vad han skulle få göra.

Själv höll jag på att bajsa på mig när jag såg hur liten den var. Vi har åkt helikopter förr, men då har dom varit mycket större. Det visar sig att kan man flyga en sån här, så kan man flyga vilken helikopter som helst.

Och känner man min man så vet man att han inte går 1 centimter utan sin mobiltelefon Han umgås mer med den än med oss andra i familjen. Även på och i toaletten. Den ringer jämt. Och han svarar jämt, oavsett vad han håller på med. Japp, o a v s e t  t  v a d!

Så när han ger mig den efter den korta teoretiska genomgången så vet jag att jag är stenkörd.

För en timme senare är han mer än helfrälst. Han fick flyga ända bort till Sollentuna. Och träna på att "hovra", det vill säga hålla helikoptern helt stilla i luften. Mycket svårt tydligen.

Jag har ett garage som ser ut som f-n. Eller rättare sagt, det är makens garage. Packat med prylar man inte behöver. Tror bestämt att jag ska göra slag i saken och ställa mig på en loppis. Och panta alla fem miljoner Loka-flaskor.

Lär ju få hålla på ett tag om jag ska skramla ihop 200 000 pickadoller.

För han har bestämt sig.

17 kommentarer:

Anonym sa...

*skrattar* Du skulle sparat den här presenten ett tag tills ni renoverat klart huset iallafall så hade ni kunnat lägga pengarna på flyglektioner sen =0P Men se det som så att du får ju garaget städat nu då =0))

MissC sa...

Hahaha!!! U N D E R B A R T :D

Mr Lee sa...

Du är bäst!

Måste dock göra dig beredd på att detta med att släpa vatten kanske inte är över helt.
* Patronerna tar slut när man minst önskar det så se till att köpa en extra patron.
* Vattnet smakar inte lika bra som "köpe", tror det är pga att Soda streamen kör med mycket högre tryck så bubblorna känns större och intensivare. Loka och Ramlösa är mjukare och bubblar inte lika häftigt. Svårt att förklara men det känns rätt tydligt.
* Smakessenserna är si-sådär. Svårt att få lagom smak.

200 000... Är det inte värt det att få ha lite make-fri tid? ;)

Sus sa...

Vi har en soda stream och den är perfekt. Gott vatten blire. Men som sagt, ha en extra patron hemma.

200 000? Det kan du ju anställa snickare för och göra klart där hemma.

Carola S sa...

Tänk bara på att det blir MÅNGA kapslar när man använder tassimo, även dom läcker lite, så ett tips kan vara att ha en skål att lägga de använda kapslarna i, men det är en toppen bra/rolig maskin med många blandnings möjligheter, bara att blanda och testa.....
Har en tassimo själv är helt frälst i den.....

SqZ sa...

Nu blev till och med jag sugen på att ta en flyglektion :-)

Anonym sa...

Vi satte in en extra kran med kolsyrevatten när vi renoverade. Inte riktigt samma grej som Loka men räcker rätt långt. Då har man patronen under diskbänken... Kostade några tusen. /Anna

Pia sa...

Köp vanlig fun light-saft om du vill ha någon smak på bubblet! För essenserna som säljs till sodastreamen är ju skitäckliga!!

Vilken snäll fru du är!! :)

Dubbelörn sa...

Det finns olika modeller av soda Streamern. Min är skitsnygg, i rostfritt o svart o får därmed mer än gärna stå framme ;)

Anonym sa...

Sodastream = love it! Den går varm här hemma.
Det blir till att panta mycket det om maken ska få sitt cert...


/Ragdoll

Anonym sa...

Men inte köpte du en Tassimo?! Har du smakat på kaffet i dem?? De bjöd i lokala elektronik-marknaden i julas och tack gode gud (eller vem man nu vill) för det -för äckligare har jag aldrig druckit. Kändes fantastiskt bra att få lov att testa innan jag släsade bort 1195:- som var priset i julas.

Eftersom de däringa mackapärerna numera går att köpa för under 800:- gissar jag att det är fler som kommit på hur äckligt det är...

Men soda streamern går varm här hemma. Älskar den! Eftersom inte jag heller vill ha saker på bänken, men ändå fick ge med mig, blev det "Pingvinen". Snygg och läckra glasflaskor att kunna ställa fram direkt på bordet.
-Stina

Bettan sa...

Vilka bra presenter! Han vet väl att han kan skatta sig lycklig med en fru som du?

Smultronblomman sa...

Har Soda Stream men kan inte dricka kolsyrat vatten längre. Vi gör tonic till GT och det blir bra. Ginger Ale också. Mannen dricker bubblat vatten och smaksätter med ett par droppar limesaft eller citronsaft från flaska (ICAs). Vi körde lite cola i början men den blev inte så god. Smaksättare till vatten inte heller så bra. Syrran fick en Tassimo i födelsedagspresent men vi testade aldrig när hon fick den.
Maken fick presentkort på rallykörning i present och det ska bli kul att höra om de upplevelserna. Själv har jag börjat ta körlektioner för tung MC och det är skitkul!!!

Anonym sa...

Samtal i min familj:
- Jag vill köpa en ny dator...
- Okej... Då får du jobba ihop den själv, annars får du inte köpa den. Det är liiite mycket pengar i nuläget för det....
- Ja men det kan jag göra. Om jag jobbar ikväll, och så nästa helg och så tar jag fredag och lördag efter det, så är den snart betald.
- Självklart. Men jag lägger inte en spänn!!
Så, nu har han snart jobbat extra och tjänat ihop till den.
Låter som om du kommit på samma ide´??! =)))

Sussi sa...

Rekomenderar varmt Tassimon!!
Fick en i början av sommaren och Gevalia Dark och Espresson är goda!
Marabou mjölkchokladen gillas av 6-åringen. Latten och Capuccion har lite väl söt mjölk, men man kan ju blanda själv med vanlig mjölk och espressokaffet.
En annan fördel är att kaffet finns att köpa på CityGross och ICA och inte bara på stora elvaruhus!
Vi väntar nu hem en beställning med lite nya sorter från Tassimo-shoppen!

Cicki sa...

Vi köpte en Soda Stream för två månader sedan. Jag ska heller aldrig mer släpa en flaska från affären. Dessutom blir vattnet godare. Men smaksättarna är äckliga så vi smaksätter med lite flaskcitron eller flasklime.

Anonym sa...

FEL SPÅR MONA

Köp istället " One week with Martin Timell". All Inklusiv.

Gratisråd från din
beundrare

Ödmjukt

Anna M
Allso skit i kaffebryggaren!