torsdag 4 augusti 2011

Los Rövos

Att bli av med 43 kg har sina nackdelar. Eller ja, EN nackdel. Jag har plötsligt problem med att sitta för länge.

Efter att i 5,5 timmar rensat garaget och åkt som en gnu fram och tillbaka till tippen igår, så gjorde jag mig en kopp te, tog fram en bok, och satte mig i en stol på altanen.

En kvart senare så hade jag provat alla sittvinklar som går, men får så ont i min beniga häck att jag inte längre kan sitta. Alls.

Så jag fattar inte hur ni spinkisar står ut! Finns det portabla sittringar som man kan knöla ned i handväskan?

20 kommentarer:

H sa...

Skaffa en sån där uppblåsbar simring för barn, den får ju plats i vilken liten väska som helst och gör nog underverk för häcken!

Anonym sa...

Kanske är därför spinkisarna är spinkiga:-) De går hela tiden...
//Helene

Mullegull sa...

Min mamma har gjort samma operation som dig och har samma problem. Hon har köpt en tjock sittdyna med handtag som hon släpar med sig överallt

ulrika sa...

Det problemet har inte jag :)
Fast du, varför skriver du "ni spinkisar"? Dit hör väl du också nu för tiden, eller?

BitterTwitter sa...

Tempur har superbra sittdynor men dom är ju stoldynestorlek...annars kan du väl köpa en såndär liten hemorroidring i gelé (nej jag skojar inte) som finns på tex Vobis eller andra livs-tillbehörsaffärer. Inget att skämmas för.
Jag är opsyrra och inne på op använder vi sånna geskydd hela dagarna och dom är inte så stora och förhindrar trycksår asbra!

Jag har inte blivit lika skinny än men jag kommer väl handla ett sånt där jag med snart :P

Smultronblomman sa...

Upplever samma sak! Börjar få on i sittbenen och om jag inte sitter på en mjuk dyna på en stol, i en mjuk fotölj eller soffa får jag hålla på och ändra ställning. Jag får sitta mer på utsidan av höften. Får ont i baken när jag åker MC och funderar på att skaffa vadderade cykelbyxor eller stoppa en kudde innanför mc-stället.

Anonym sa...

Man väjer sig. Nu är jag inte spinkis men jag brukar normalt väga 55-58 till mina 168 och det sägs vara smalt. Själv kan jag ju inte se det. Och inte gör det ett dugg ont när det är det normala - du kommer vänja dig!

Annars - köp en badring nu när det är rea på alla sommarleksaker :)))

/ChÅSA

Mona (en annan Mona) sa...

Ha ha, välkommen till klubben, och jag håller inte med ChÅSA man vänjer sig INTE. j
Jag har alltid varit smal och jag får till och med blåmärken om jag sitter för länge, är det hårt underlag får jag ont redan efter 5 minuter. Jag har på allvar börjat fundera på någon slags "sittring". För tillfället står jag mycket....

Reidun sa...

Jösses, det kunde ha varit jag som skrev detta...
Jag har "blivit av med"
37 kg. Och har åxå problem. Varför vara "tjock" om man inte behöver, liksom....

Carola sa...

Jag har "bara" gått ner 20 kg och har redan det här problemet ... herrejösses, hur ska det bli sen tänker jag. Fast det är ju inget pris att betala egentligen :D

Amonazon sa...

Jag har haft det problemet länge, till och med när jag vägde 20 kilo mer. Allt utom röven var större då, den har alltid varit obefintlig.
På jobbet löser jag det genom att höja upp skrivbordet och stå framför datorn.
Hemma sitter jag på en vanlig kudde i fåtöljen.
Men bio och långa bil- eller flygresor är fruktansvärda, man kanske skulle kolla upp den där hemorrojdprylen.

Kennelflickan sa...

Då ska du veta hur det låter när man tar sitt beniga arsle och sätter sig i knäet på nåt. SATAN vad de skriker. Och puttar bort en.

Kajsa Ankarudd sa...

Köp en tempurkudde!
Det har jag kör med sedan mellanstadiet då jag fick problem med min rygg. Jag hade så ont i rumpan av att sitta på skolstolarna att jag aldrig satt rakt.

Nu sitter jag sällan men på jour och hemma har jag tempurkuddar för att kunna vila fötterna utan att få ont i rygg/rumpa.

Och du vet ju hur benig jag är.

en annan sa...

Köp cykelbyxor med inbyggda gel-pad's. Ger både fin form och inbyggd stötdämpning. Bara liite varm.

Malde sa...

Badring ser jag att andra har tipsat om. Tar ingen plats alls när man tömmer ur luften.

therese sa...

Börja att göra utfall så du får lite muskler (så får du en bak på köpet). Det gör så att jag iaf står ut och sitta utan sittdyna på t ex bio.

Annika sa...

Alltså, inte för att vara dryg...men jag tror det stavas muskler. De skyddar skelettet på fler sätt än ett..!

hanni P sa...

Tja min röv bara växer och växer. Inte vet jag vad jag ska ha på mig i november om inte ungarna tittar ut innan jag vuxit ur alla gravvokläder som finns på marknaden, men men, jag får väl be syrran sy ett tält åt mig. Ser MYCKET fram emot att få tillbaka min kropp igen! (as if)

Anonym sa...

E vänjer säj. Etter trettifyra år gör det inte alls ont i röva å sitte!

// Jupp som gått upp fyra kilo i sommar efter ett sommarjobb där det serveras nybakat V-A-R-J-E J-E-F-L-A fucking dag. Och jag tuggar och sväljer V-A-R-J-E J-E-F-L-A dag. Tur att det snart är höst och ny termin på skolan. :-)

Cecilia N sa...

Träffade en tant för några dar sen som hade en tygkasse, såg det ut som. Det visade sig vara en sittkudde med handtag, kamouflerad till kasse.