måndag 22 augusti 2011

När man var ung och snygg

Igår när jag röjde i mitt hobbyrum/gästrum i källaren så gick jag igenom lite fotohögar. Det blir ju lätt så att man fastnar i massa gammalt skit när man ska städa. 

Kolla vad jag hittade.
Tro det eller ej, men här är jag 13 år gammal. Jag vet det eftersom fotot sitter på ett gammalt busskort. Amenfatta!

Förvisso är jag megasminkad, i lönndom eftersom mamma inte tillät det. Och så sprang jag på ett disco som hette Bobadilla och som var svinpoppis. För 250 år sen ungefär. Jag var snygg som satan, men då fattade jag inte det och tyckte jag var högst medioker. Fast det fanns en himla fördel: jag kom in precis överallt, så jag hängde tidigt på alla gamla innehak.

Sen minns jag en annan sak; jag tyckte jämt att gubbar (läs: 25-åringar typ) raggade på mig, men aldrig jämnåriga, och det där grämde mig enormt. De hängde som klasar när man var på olika krogar, men jag tyckte bara dom var gamla och äckliga.

Herregud, om ändå lite 25-åringar kunde ragga på en..

20 kommentarer:

Åsa C sa...

Vad snygg du var (och är forfarande enl bilderna på bloggen)!
Du ser ju inte direkt ut som 13 år på bilden så jag har en viss förståelse för att du inte blev uppraggad av jämnåriga...

Anonym sa...

Det där gubbarna i 25-årsåldern minns man. Görs det inga sådana längre? De är så himla unga numer.

Hafen75 sa...

Hahaha!!! Jamen precis! En 25-åring och man skulle fan vakna till liv igen! ;-)

Ellen sa...

Ha ha ha. Du är så tokig. Du är ju fortfarande jättesnygg och du är dig lik kan jag tycka. Men jag håller med dig. När jag var 15 tänkte jag att min mamma var så gammal att jag tänkte att när jag är så gammal så är jag död. Då var hon 38. Jag fyller 38 om 2 månader.
Herregud.

Jag som är så snygg. Och ung. Ridå.

Linn sa...

Men tjoohoo vilken pingla B-)
Ta dig en 25 åring.
Jag säger till min man -När jag blir 40 ska jag byta till en 20åring! Men han(min man) säger att det finns inte en 20 åring som har råd med mig =o) Kanske samma för fin fina Mona?

Smultronblomman sa...

Vilken jämnårig grabb skulle våga närmasig denna skönhet?? Förstår varför bara "gamla gubbar" gjorde det... Kan bara säga WOW! Trodde du var ca 18 för du ser verkligen sofistikerad och erfaren ut.

Smultronblomman sa...

och j*****t snygg!!!!!!!

Amonazon sa...

Vilken bejjb! Och du är fortfarande en bejjb.
Är nog så för många att man inte uppskattar sig själv i nuet utan upptäcker hur fin man var först när man bläddrar i gamla fotoalbum.
Själv var jag en glasögonorm med tandställning och alldeles för tjock i mina egna ögon, men nu skulle jag ge mycket för att se ut sån igen.

Gudrun sa...

Du har väl hört hur man räknar ut hur ung kvinna en man ska ha? Du halverar mannens ålder och lägger till 7 år = kvinnans ålder. Stämmer otäckt bra...

Cecilia N sa...

Det finns en bra strip från Nemi.

Hon och Cyan sitter och snackar och Cyan suckar över att hon nu inser att hon var snygg då. Nu kände hon sig rätt medioker.
"Man borde komma tillbaka från framtiden och säga sig själv ett och annat!"

Det kommer en dimmig äldre version av Cyan bakom henne och ser ut som hon tänker säga nuets Cyan ett och annat ...

Malin sa...

Oj, *host, host* så 27-åringar raggar på mig. Det är nästan samma sak eller?

Z sa...

Tror du inte det var därför de hängde som klasar? För att du var så snygg, men var omedveten om det?? Och ärligt. Hur kul är 25 åringar egentligen...

Susanne sa...

Jag kommer ihåg då, för typ 250 år sedan, så fanns ett ställe i Gamla Stan som hette Chap o Claque (stavas?) där åldersgränsen var 27 år. Jag minns att jag tänkte att vem i hela fridens namn skulle komma på tanken att gå ut på lokal när man var så innihelskotta gammal som 27...? Obegripligt.

Tack för din fina blogg, skrattar så jag får ont i magen :o)

Emma sa...

Jag är lite långsam och hänger inte med känner jag, men dom häringa hemsidorna du pratar om, vart hittar man dom??

Anonym sa...

Ja, "Susanne" här ovan, jag kan berätta att när jag var 26 år för 250 år sedan, så skulle jag och mina några år yngre arbetskamrater gå till just Chap o Claque (hur det nu stavas). Alla kom in utom jag, som fick visa leg, och alltså inte kom in. Jag var 26 år och såg ut som 13 år, det var inte heller kul. Det slutade med att jag fick åka hem, arbetskamraterna hade betalat in sig och några redan köpt öl, det var ingen som ville ut därifrån, inte ens för min skull. Om jag tänker efter var det sista gången jag (försökte)var ute på krogen på det viset. Jag har såklart gjort restaurangbesök och liknande, men aldrig på samma sätt som då. Så Mona jag känner inte igen mig, det var inte heller någon 25-åring som ville ragga på mig, jag slapp pedofilerna med. Jag är tamejfan helt oraggad, tant ska kanske bli lite småbusig på gamla dar;P)

Butta

Ida S sa...

Oj vilket kex.. :) ja dom där unga 25 åringarna. Jag skaffade mig en dock va han då lite yngre än 25 och nu är han inte det längre.. Hur mycket jag än önskar.. :) Nä nu börjar han också bli gammal, rynkig och gråa tinningars charm.. Men själv stannade jag på 22.. Eller??

Anonym sa...

När jag ser bilden tänker jag Susanne Reuter.

Och jees vad jag tycker hon är snygg.

// Jupp

Kia sa...

Vad roligt! Jag hängde också på Bobban. Tänk om vi sågs då?
På stenåldern, typ ;)

Malde sa...

Bobbadilla var jag aldrig på, men Kåren på Holländargatan! Två dansgolv, och mina kompisar och jag kom alltid in trots att vi inte heller hade åldern inne riktigt...

Ett annat ställe blev jag friad till på dansgolvet efter en dans redan, han sa att jag dansade som en gudinna och ville gifta sig med mig, men jag nekade. Tur det, för annars hade jag inte fått Maken som jag har nu!

Ting sa...

Grymt snygg!
Både nu och då!