onsdag 31 augusti 2011

Dags för förändringarI 28 år så har jag haft jättelångt hår och alltid varit "hon med det långa håret".

Min frisör har i 8 år tjatat på mig om att jag ska klippa av mig det. Att jag börjar bli för gammal för så långt hår. Jag har tokvägrat och skrikit som gris om hon toppat mig mer än 2 millimeter.

Men idag är det dags. Hon börjar med 10 cm och kommer sluta med 25-30.

Fifan sån svår ångest jag har nu.

32 kommentarer:

Mamman sa...

Bild tack! :)

Kennelflickan sa...

Du kommer bli ännu snyggare nu, promise!!

Mrs Data sa...

Absolut bild! Jättenyfiken nu.

Anonym sa...

..spännande..fortsättning följer hoppas jag i bildform..

Kassu sa...

Jag spricker snart av nyfikenhet, bildbildbildbild, helst nyss!

Monica sa...

å va roligt du kommer bli enda snyggare ;)

Singel i storstan sa...

Vill också se bild. Men av egen erfarenhet så vet jag att det oftast blir bättre när man "lyfter upp" håret.

Anonym sa...

Kommer bli kanon! Jag tycker ofta lite kortare lyfter en person! Så det blir nog superduper tror jag!

Jag kommer förbi och kollar imorgon!

/champagneÅSA

Anonym sa...

Satt hos frisören igår och tänkte klippa av mig håret (har ner till rumpan). Men i sista stund sa jag att jag ville behålla längden. Han klippte knappt 3 cm och bara det var ångest, trodde jag skulle bryta ihop lite. Fast 40 cm åkte av fram så det blev lite lugg iaf :)

Anonym sa...

Spännande! Kommer och spanar in nya frissan på formex i morgon!!Lycka till på mässan! Kram/Petronella

Kia sa...

Jag tror helt säkert att du blir supersnygg(are)!
Men varför envisas frissor med att vilja klippa av hår? Jag går enbart till de som inte tjatar om sånt.
Och hur gammal "får" man vara om man har långt hår? Jag vet många supersnygga pensionärer som har långt hår, det handlar mer om vad man gör med det.
Undrar om jag törs klippa av mig håret.......Än så länge vill jag ha långt. Tror jag.
Åh, vad spännande.Please, många foton. Kanske smittar du av dig :)

Mimzy sa...

Modigt tycker jag! Att acceptera att man är tant : )

Anonym sa...

Gud så skönt. Jag är avis. Själv kämpar jag med att behålla mitt långa hår ett tag till. Tycker det är sjukt jobbigt med långt hår. Man sätter ju bara upp det ändå.

Du kommer inte ångra dig när du vant dig. Man blir alltid snyggare med en 'riktig frisyr'. :)

Anonym sa...

Äh,vadå ålder och hår...det beror väl på hårkvaliten...snart 50 med värsta kalufsen...långt,naturligt blont,tjockt hår...skulle aldrig klippa mig kort...

Eva sa...

Jag är född -63 0ch har fortfarande långt hår och inga planer på att klippa av det :)

Åsa C sa...

Äh, varför skulle inte äldre kunna ha långt hår (inte för att du är gammal). Det viktiga är väl att man passar och trivs med det. Själv är jag lite avis på dem som kan ha långt hår, mitt eget är för tunnt för det.

Anonym sa...

Jag har oxå alltid varit hon med det jättelånga håret, jag klippte av mig en halv meter hår(!) för ett par månader sedan och gud så skönt det är, och snyggt!! Jag grät varje gång jag borstade mig eller tvättade håret i en vecka efteråt men nu är jag såååå nöjd. Gud vad skönt det är! Hoppas du kommer känna lika sen när det lägger sig. Bild kommer sedan antar jag.;-)

Christina sa...

Jaaa <3 <3 <3

Anonym sa...

Heja Mona! Jag är impad av ditt mod/beslut!
/Cata L

GudinnanT sa...

Jävla härmapa!
Jag va i förra veckan och klippte av 40 cm så nu har jag bara hår till axlarna!

Det är så skönt att slippa vrida armen ur led för att borsta det varje dag.

Fina frugan sa...

Åh jag vill också se!

Och så undrar jag:
kan man gå på formex på något sätt utan att jobba inom branschen? Jag vill verkligen gå trots att jag bara är en vanlig tandläkare!

Ulrika S sa...

Jag är säker på att det är skitsnyggt! Och japp, vi vill se kort!

Anonym sa...

Själv har jag hår till rumpan och har bokat Ib mig hos frisören om ca 3 veckor för en "Robyn-frilla". Jag vandrar mellan svår ångest och glädje över att våga. Hår växer ut och mitt växer som ogräs

Anonym sa...

Foto snabbt! Börjar bli otålig.
Mia Août

Kamilla sa...

Måste berätta, jag är oxå en långhårig typ, eller var iallafall. Det här med åldern skiter jag i men klart har många synpunkter på både det ena och det andra. Nu har jag inte långt hår längre, det föll för drygt två år sedan till följd av cellgiftsbehandling. Jag svor på att jag aaaaldrig skulle ha kort hår så därför har jag kört extensions i tre omgångar. Sedan i våras har jag endast mitt eget som nu är axellångt.
Jag trivs faktiskt, det är snyggare och bekvämare..tuffare,, enklare,,, och jag måste erkänna att jag trivs

Men guuud vad jag är sugen på att sätta i nya extensions ha ha

labolina sa...

Lite kul att se alla kommentarer här. Många kvinnor har tydligen väldigt mycket känslor för sitt hår. Jag har mer attityden "det är bara hår, det växer ut". Jag har haft allt från jättekort till riktigt långa och oftast trivs jag bäst i kort. Fast jag tycker absolut att också äldre kvinnor kan ha långt hår. Jag tycker att det är oerhört trist när kvinnor klipper håret i någon "fräsig frisyr" och färgar det i någon konstig färg för att se yngre ut. Resultatet blir precis tvärt om.
Axellångt hår är ofta snyggt på de flesta. Långt hår som bara är uppsatt i en tofs är inte särskilt kul. Jag har själv befunnit mig i det träsket.

Frida sa...

Men det är ju lugnt, om du ångrar dig så växer det ju ut igen. Det är ju det som är det bästa med hår :)

//SoP sa...

"för gammal för långt hår" retar mig så in i flängbänken- Är 53 ,straxt, o har bestämt att låta mitt växa ut igen.Haft kort några år nu,men längtar efter att kunna sätta upp håret. Sa till frissan att det kanske är sista chansen,om några år kanske jag har sån värk att jag inte Kan o orkar kamma mig ens.

Kristina sa...

Det är inte tantigt att klippa av håret. Men du skulle verkligen behöva det. För, ärligt Mona, du har det alltid uppsatt. Det är ju så trist så klockorna stannar.Det är säkert därför frissan tjatar om att klippa "frisyr".

Anonym sa...

Jag verkar vara kärringen mot strömmen här men jag trivs bäst i kort hår. Genom åren har jag haft några anfall och fått för mig att spara ut det, som längst ned till tuttarna...dock så är jag väldigt känslig så jag får huvudvärk av att ha det uppsatt och t.o.m av hårets egen tyngd. När det är långt så måste man borsta, vårda o ha sig och det torkar inte på en evighet när man tvättar det. Nu är jag så kortklippt att jag klippt mig själv med maskin de senaste gångerna, det torkar på tio minuter o är lättstylat om jag ens orkar.
O massor med människor kommenterar hur bra det ser ut o hur väl det passar mig :-)

Tant T - kortklippt o klädd i rosa

Cecilia N sa...

Måste man?
Jag kammar mig sisådär var tredje dag och så får flätan sitta under tiden.

-ME- sa...

Det är sånt jävla bullshit att man inte kan ha långt hår bara för att man passerat en viss ålder!!! Min mamma började tjata på mig när jag var 27 och nu, när jag fyllt 40, DÅ passade det mig att kapa det. Och det är ändå inte kort, utan går till axlarna.

Varför? För att det helt enkelt inte var fint längre. Jag funderade på en förändring, för förändring behövde jag. Men så såg jag en tjej i min ålder (eller kanske 8 år yngre då) som hade lika långt hår som jag (eller kanske en decimeter kortare då) i mörkbrunt som jag (fast kanske naturligt och inte färgat i år efter år, sådär så det blir lite sotigt, som jag) och så tänkte jag att vaffan, det var ju snyggt på henne, varför kan inte jag? Klart jag kan!

Det var bara det att tio minuter senare stod jag i en sketen provhytt på KappAhl och provade nåt som var sytt för en fjortonårig pojke och inte en fylligt rundad kvinna i sina bästa år, och försökte se hur illa det satt i ryggen. Och där var det inte nåt vackert hår utan rena svintolooken av dreadlocks-wannabes som krälade utför.

Dagen efter fick det falla. Och det såg ut som om någon kört över en magsjuk pudel på det frisersalongsgolvet efteråt. Nu har jag ett friskt och fräscht hår och får komplimanger för att jag är elegant. Hellre det än "hon med håret". När man väl vant sig...