tisdag 30 november 2010

En grinig unge. Och än ännu grinigare morsa

Vi har ju mat från Matkomfort. Otroligt god mat.

Tycker alla utom den 7-årige talibanen. Hon har tjatat i ett halvår på att vi ska "sluta med restaurangmaten" och börja äta "vanlig mat igen". Att hon inte "står ut längre." Idag har hon dessutom varit på osedvanligt dåligt humör. Liksom jag, tack vare sug-DHL. Man kan säga att vi clashade rätt hårt.

- Hur länge ska vi ha det så här?
- Jaadu, tills du flyttar hemifrån tror jag visst.
- Men mamma, jag vill inte. Kan vi inte sluta?
- Du, vi kan sluta den dagen du ställer dig och lagar mat. Nu har vi bestämt att vi vill ha den här maten, så då får det vara så.
- Mammaaaaa, det är inte rättvist att inte jag får bestämma, jag kan ju laga chile con carne och spaghetti och köttfärssås och då måste jag också få vara med och bestämma
- Mmm, det kan ju tyckas, men det kan vi ju inte äta 7 dagar i veckan direkt så du får nog ta och hotta up dina skills lite.
- Vad betyder det?
- Äh, inget. Men nu är det som det är, så det är bara att gilla läget.

Två timmar senare sitter man i soffan och mår som en rutten potatis över vilken sopmorsa man är.

Men glöm att jag slutar med Matkomfort.

17 kommentarer:

Anonym sa...

En rutten-potatis-sop-morsa har vi alla varit litet till och från. Res dig upp nu!
/Småländskan

brysselkakan sa...

Man kan inte vara på topp alltid!

darkangel och fröken Jokkmokk sa...

Tycker att det ligger mycket i vad talibanen säger :)
Sjuåringar brukar gilla "vanlig" mat. När mina vänner lagade underbart god köttgryta ville barnen ha pannkaka.

Singelmamman sa...

Varför är du en rutten soppmorsa för att du ger ditt barn mat? Låt henne göra en rätt själv i veckan då, så tröttnar hon, tyvärr tror jag, snabbt.

Anonym sa...

Det är väl inte alltid fine dining mat från Matkomfort, eller? Gåslever till tisdagssupén och hummer en torsdag? Måste väl komma någon mer "vanlig" rätt då och då?
Och jag undrar, får hon inte "vanlig" mat i skolan?

GudinnanT sa...

Äsch stunt i det...hon vill bara ha det hon är van med som alla andra barn...

Våra här hemma gnäller över att vi så sällan äter skäpmat...jo men tjena pzza för 8 st var av 3 är hungriga tonåringar...då skulle jag gå bankrutt innan jag ens sagt hej jag skulle vilja beställa.

Inkan o Ligan sa...

Här kör vi mat från Matlycka och mitt "odjur" säger exakt samma sak som din.
JAG säger samma sak som du.
:-))

NinaPX sa...

Äsch, mer vanlig mat än dagens pyttipanna blir det väl inte? ;-) Mina klagar också ibland, "måååååste vi äta gröna lådan idag också?" Även här gäller att den dagen de lagar maten får de bestämma vad som serveras! Missa nu inte att morgondagens kött ska tillagas redan idag, annars blir du jävligt grinig imorgon... Kram på dig!

Mamma P sa...

Vi kör också Matkomfort och barnen klagar mest varje dag, men ibland tycker de faktiskt det är gott. Fast för min skolgosse är mat inte gott per default, men när vi började med sådana här matprenumerationer kunde han inte på förhand säga att det var äckligt eftersom det var helt nya recept som vi inte gjort tidigare.

Mamma Mimmi sa...

Vad härligt du skildrar en vanlig trist novemberdag!

Tråktanten sa...

När mina ungar var i den åldern så deklarerade dom att mina handrullade köttbullar inte var lika goda som Mamma Scans...

Hurryville sa...

Matkomfort vs Barnkomfort 1-0 i första ronden. MBL är sååå överskattat :-)

Anonym sa...

I vårat hushåll lagar jag maten till 90%, dottern är vegetarian, sonen vill bara ha pannkaka eller pastarätter och maken har börjat med LCHF. Antingen gnäller alla över vad som serveras, eller också bojkottar de middagen helt. Jag har gett upp, nu lagar jag ingen mat på 2 veckor, alla får äta vad de hittar eller vill.
Jag bävar för julen! Ändå skönt att höra att inte alla har hungriga vargar till bords, där allt uppskattas och sväljs ner.

Matmor

Åsaiskåne sa...

I allways give my family two options for dinner - take it or leave it!

Cecilia N sa...

Var sin matlagningsvecka är toppen. Har gått till dukat bord tre veckor av fyra i många år. Nu är en unge utflugen så nu är det två veckor av tre. Duger det också.

Om tjejen vill laga mat så låt henne! Rätt vad det är utvecklar hon sin repertoar. Det bästa du kan ge henne.

Josefine sa...

ja, låt talibanen laga. Antingen måste hon sluta klaga eller så slipper du laga mat i fortsättningen =)

Gudrun sa...

Vi har också Matkomfort och en alldeles egen taliban. Hennes enda ljus i mörkret har varit onsdagar då hon följer med en kompis hem och får äta deras middagsmat. Nu är de också Matkomfortkunder till dotterns stora besvikelse. "Matkompost" har hon från tid till annan kallat vår matleverantör för. Nu gnälls det inte lika mycket längre! Sluta med Matkomfort? Skulle inte tro det!