tisdag 16 november 2010

När man får mail från rektorn en tisdagkväll

"FÖRÄLDRAINFORMATION Med anledning av den händelse där en av skolans elever efter skoldagens slut tillfrågades om att följa med en okänd man vill skolledningen meddela följande.

Incidenten är polisanmäld av elevens föräldrar.

Västerortspolisen som tog emot anmälan kommer under en period framöver att skicka civila polisbilar till området för att ”spana”.

I den händelse att polismyndigheten finner något anmärkningsvärt informeras skolledningen omgående.

Vi har inget ytterligare fall inrapporterat sedan oktober månad."

Fy fan, säger jag. Jag kommer döda idioten om jag ser honom.

26 kommentarer:

Monica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

usj har haft samma här år efter år då han inte suttit inne , 'ryser*

Pernilla sa...

Fy fan. Vi hade också en sådan i vårt område, vit skåpbil for han omkring i. Men vår skolledning tycker sällan att sådant är värt att varna för.

Anonym sa...

Usch... föräldrar mardröm...

GudinnanT sa...

Du får inte komma på studiebesök på jobbet...du skulle vara bli fattig på skadeståndkravet.

Jenny sa...

Döda är för enkelt....
Jag hade personligen valt att lägga kioskmongot på magen, binda fast händer och fötter så han ligger som ett kryss. Sen hade jag fört upp en mindre trädstam i r*ven på honom samtidigt som jag hade böjt mig ner och viskat i hans öra: "Schhh... säg inget. Detta blir vår hemlighet."
Efter det hade nog maken dödat honom...

MonasUniversum sa...

Jenny: Count me in.

Och Gudinnan, det är ju det som är så jävla bra i det här landet: skadestånd är en piss i Mississippi..Och så värt det. Fast det är klart. De sängar du har att erbjuda skulle ta kål på mig inom en vecka..

stort och smått sa...

Åh fy.... hemska tanke, att ha en sådan strykande runt skolan.

Jupp sa...

... förstår inte? Detta hände i oktober och man går ut med informationen NU, i november och lägger även till att det inte har hänt något "sedan dess"?

Säg att jag har missförstått det hela. Säg till mig att det är jag som är seg, inte skolledningen???

(Förövrigt var sånt här vardagsmat här i stan för ett par år sedan. Men det har oxå varit "lungt utan incidenter att rapportera" sedan dess. Mycket tack vare föräldrars förmåga att "hålla koll" och rektorernas förmåga att snabbt gå ut med information.)

Ketchupmamman sa...

Usch och fy och ångest, ångest.

Malin J sa...

Vi har haft en här i bostadsområdet som sakta åkt runt. Så fort han såg barn utan vuxen i närheten så rullade han ner rutan och försökte locka in barnen i bilen. Men nu har föräldrarna häromkring börjat ringa varandra så fort det dyker upp en "skum " bil eller person.
Alla barn har fått höra att de ALDRIG ska följa med någon och att de ska skrika högt om någon försöker få med dem.

Är det bara jag eller börjar sådant här bli vanligare och vanligare?

NinaPX sa...

Tycker jag absolut att du ska göra! Under tiden ska du naturligtvis prata med Taliban om saken. Jag har tjatat hål i huvudet på mina tjejer om att det finns elaka vuxna, aldrig följa med någon de inte träffat förut (även om de påstår att de ska ta dom till mamma/pappa), försöker någon grabba tag i dom ska de skrika i högan sky "det brinner!" (det hör folk och reagerar på) Prata, prata, tjata, tjata och hoppas att de aldrig, aldrig ska hamna i situationen.

Usch och fy f-n för pedofiler!

Lena sa...

Såna där har alltid funnits. På min tid hette de Fula Gubbar och hängde gärna runt ridhuset, där mängder av småtjejer höll till. På denna stenålderstid var det inte heller på något sätt tal om att föräldrar körde och hämtade sina barn, vi fick vackert ta oss hem med buss vid mörka busshållplatser och där lurade de Svinen i skumrasket...
De finns och kommer alltid att finnas, tyvärr. Förebygg: Tala med barnen om vad de Kräken kan tänkas komma med för scenario: "Din mamma har råkat ut för en olycka och jag är polis och ska köra dig till sjukhuset" Inte lätt för en liten unge att sätta sig emot det, om man inte blivit förvarnad.

Elin sa...

Fy f*n vad arg jag blir över alla j*vla människor som inte kan hålla sin äckliga fingrar i styr! Känns så himla härligt inför framtiden när barnen skall börja skolan och allt. Ibland funderar jag på om det bästa ändå inte vore hemskola och att hålla barnen hemma konstant. Men det hjälper ju tyvärr inte särskilt mycket, de här tragiska människorna fortsätter ju att existera. Men rädd blir jag, så ruskigt rädd.

Chris_P sa...

kan du samtidigt klämma idioten som kör runt i en vit volvo i Limhamn?!?! följer efter barn, fullt med gosedjur i bilen!

helene sa...

Usch! Va obehagligt!! Att det går såna idioter lösa hela tiden! Man är både maktlös och vansinnig som förälder! /Helene

helene sa...

Otäcka jäkel!! Maktlös och vansinnig är känslan! /Helene

Anonym sa...

Vart kan jag köpa tuppstaken som du skrivit om förut?

Hälsn. Josefin

Anonym sa...

Jag har velat lite om jag ska skriva den här kommentaren eller inte, jag har vid tidigare tillfällen sett hur kommentarerna här ibland har blivit rätt otäcka i sin ton när de känner sig utmanade.
Jag blev själv våldtagen vi upprepade tillfällen när jag var minderårig. Jag har ägnat en stor del av mitt vuxna liv (arbete och fritid), med att arbeta med barn som råkat illa ut och med att förhindra trafficking och liknande. Jag hyser med andra ord ingen som helst medkänsla för människor som begår någon slags övergrepp på barn och deras rättigheter.
Det sagt så vill jag också säga att jag vet av erfarenhet heller att barn mår bra av att leva i närheten av den aggressitivtet, hot om mord och våldtäckt som uttrycks här. Mordhot och våldtäcktshot är inte något man ska ta lätt på och normalt funtade människor borde inte sänka sig så lågt oavsett vem den tänkte mottagaren är. Det finns gott om saker man kan göra medans man håller sig inom lagens ramar, engagera er istället för att ösa hur er hat. Det lönar sig för barnen.

John sa...

Han fick stryk. Det slutade med att jag tog tag i hans nacke och knäade honom i anisktet. Han seglad ner och jag sprang. Jag hann inte så långt innan vakterna tog mig. Ångesten i polisbilen några minuter senare var brutal. Inte för det jag gjort men för hur min mamma skulle reagera. Min pappa hade jag helt glömt bort!

Chrissan sa...

Fick ett linkande mejl häromveckan. Nån som hängt runt vid olika skolor i stan... Idiot!

Anna sa...

Men....?
Västerortspolisen...?
Jag bor ju här!
Har inte hört nåt....
Inte i V-by, va???

MonasUniversum sa...

Anonym: Klart att du har rätt, men det är också självklart att man uttrycker sig spontant och möjligen oigenomtänkt när man får ett sånt här mail.

Å andra sidan så är jag nog inte så säker på att jag SKULLE kunna hålla mig lugn om någon i min närhet skulle råka ut för något. Jag har en kompis som arbetar inom polisen, vars arbetsuppgifter är just pedofiler, så jag har fått en hel del information.

MonasUniversum sa...

Josefin: Maila mig på info@hemslojdsprodukter.se

Jenny sa...

Anonym:
Jag förstår att du har min kommentar i åtanke när du skriver detta.
* Ogenomtänkt? Icke!
*Mår mina barn dåligt av att jag har denna åsikt? Nä, för de är för små för att jag öht skulle yppa ngt sådant till dem.
*Skulle jag genomföra det om det verkligen kom till kritan? Kanske, jag vet inte. Men mest troligt inte. Det är lite av ett klassiskt "mkt snack men lite verkstad"
*Skulle jag hålla mig inom lagens ramar om någon våldförde sig på mina barn? Nä, det har jag mkt svårt att tänka mig.

Vi drabbades av en episod förra sommaren där jag kom på en karl att stå i vår inhägnade trädgård och lukta på dotterns trosor som hängde på tork efter tvätt.
Hade jag fått tag i den j*veln så vet jag faktiskt inte vad konsekvenserna hade blivit. Det r min fullaste ärlighet.

Jag beklagar vad du har varit med om under din uppväxt och jag hoppas innerligt att det går bra för dig nu.

Anonym sa...

Om det är samma person som åker runt på norrsidan så härjar han både i Jakobsberg och i Spånga och har gjort så en längre tid.. Det som är surt är att skolorna verkar inte ha någon kontakt med varandra.. Utan kusinbarnet som går i Sunby fick lapp hem och där visste skolan INGENTING om att det hände även i Jakobsberg..

// Annelie Georgsson