torsdag 1 juli 2010

En omtänksam make, or not

Häromdagen när maken och jag satte oss i bilen så trollade han fram den här och lade i mitt knä. "Ja, jag tänkte att det kanske är bra om du har en sån här när du ska iväg till Skåne i sommar."

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta det här. Jag har ju en bil med en GPS, så  skulle den där atlasen alltså lösa mina geografiska problem bättre menar han?

Det kanske är så enkelt att han verkligen vill att jag hittar tillbaka hem. Eller vänta lite, jag tittade inte ens i den, det kanske är en förtäckt atlas över Moldavien. By by honey liksom.

11 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Sökte en lång stund i min arma skalle efter ett lämpligt för din "käre" make.

Kan "tafflig" vara det ord jag sökte efter... *L*

Har också en... sa...

Jag tror han bara retas med dig. Den där kartboken delas ut gratis på Statoil (och säkert andra ställen också) så han tog nog bara med den för att retas lite.

;-)

Lola sa...

Men du ha väl varit med förr, en gps kan lätt skicka ut en rakt åt helvete fel om man ska iväg nån väldigt lantlig stans, och det gör man ju ofta på sommaren. Så det är inte helt fel att dubbelkolla med en hederlig karta också.

Helena m. 4 sa...

Jag tror han är desperat!
Han har provat ALLA tekniska hjälpmedel, så nu tänkte han "back to basic" - kanske funkar, inte fel iallafall.

Anonym sa...

Eftersom du är så extremt sopig på geografi så ska du vara tacksam att du fått en kartbok. Kan du ju plugga på landskapen vettu! :-)
/Nettan

Gustav sa...

Din make är ju skitsmart. Nästa gång du får problem med internetet och och sitter i Nyköping är det ju bara att slå upp, län och landskap i atlasen. Samt att du kan se hur långt bort det är till Munka-Ljungby.

Anonym sa...

En GPS är _aldrig_ en bra anledning till att lämna hemmet utan en hum om hur man ska åka, eller inte ..

Greta sa...

va där det de brukar säga när man får ogenomtänkta presenter. Det är tanken som räknas :)

Smultronblomman sa...

Även om man har gps kan det vara bra att ha ett begrepp om var man är och åt vilket håll man ska. Har börjat använda makens gps, men den har vid ett par tillfärllen "tänkt" skicka i väg mig åt fel håll. Eftersom jag har rätt bra hum om var jag ska inser jag att det inte stämmer. Bra med fysisk karta också!
Du kan ju få aha-upplevelser när du upptäcker var olika platser faktiskt finns och dessutom förkovra dig i geografi.
Eller är du ett "hopplöst" fall som lyckas gå vilse när du är på en okänd plats första gången? Fast du fått instruktionerna "höger och sedan höger" tar vänster två gånger och är där med helt bortkollrad? :)
Be maken fästa 100 mil rep i bilen så kan han bara vinscha in dig när du ska hem! :)>

compagnietmarie sa...

Får du bekymmer när du är i skåneland, ring!! jag ska guida dig rätt;) när inget annat hjälper:)
kram

Anonym sa...

Vi är ju fler i Skåneland som kan hjälpa dig. Gör som vanligt, skit i kartboken och skriv på bloggen istället. Eller ring för all del, jag är hemma hela sommaren. Lyckas du hitta mitt nummer bjuder jag på champagne!:D