söndag 4 juli 2010

Under tiden maken leker Martin Timell

När man bor i ett hus som nästan är 100 år gammalt, som 1985 genomgick en totalrenovering, så kan jag lova att det finns att göra.

Så medan maken gick loss på kökstaket så koncentrerar jag mig på det jag är bäst på; ytligheter. Jag har ruttnat på vårt fjällstugetak i nedre badrummet och lill-hallen. Igår målade jag första vändan.

Och är det inte lagom att sätta igång och måla vända nummer två efter en promenad på en dryg timme så säg? Alltså, jag måste passa på när talibanen är bortrest, jag får en miljon mer saker gjorda då.

Och när jag står här och målar i badrumstaket, som för övrigt är det badrum alla gäster använder när de är på besök,inte alls skämmigt..., så inser jag att jag nog är ensam i världen om att ha ett badrum med marmorväggar och marmorgolv. Med en bidé och ett gäng guldkranar. Kan för mitt liv inte fatta HUR man en gång tänkte när man renoverade här.

Problemet är nu att jag har ändrat uppfattaning. Ehh, alltså inte om det guldiga skiten, nä, jag gillar marmorn. Har ni också hört att man blir hemmablind med åren? Nåväl, nu har jag i alla fall målat tak och fönsterkarmar här inne. Betydlig skillnad kan jag säga.


Och när jag ändå höll på så tog jag lill-hallen utanför badrummet också.  Och ja, det hänger en tofs på skåpet, jag gillar tofsar nämlich.Så nu vet ni hur det ser ut i mitt kråkslott, eller Château Katastrof som vi kallar det för.

Idag ska jag åka till måleributiken och köpa svart färg. Japp, jag ska måla golvet på ovanvåningen, samt trappan ned till hallen svart! (Tack Fröken-Åsa för den geniala idén, och ännu mer tack för att ni fick maken att inse hur snyggt det kommer bli!)

Är ni snälla så kan ni få se ett smakprov om några timmar.

Men först frukost och klippa gräsmattan. Maken? Well, han sover så sött.

7 kommentarer:

Lena sa...

Jag ser en snygg soffa ,eller är det en fåtölj, längst bort i bilden? Jag gillar också tofsar, helt rätt! Hollywoodfrun Maria med...
Det gör en otrolig skillnad med lite vit färg, synd på guldet i badrummet bara...
Visa gärna fler bilder på ditt hem. det är så roligt att se.

A-M sa...

Tycker det redan ser fint ut! Den svarta målarfärgen kommer nog att göra en touch på det hela. Ser framemot efterbilder.

EnglandsNina sa...

Nu har jag läst och läst och läst din blogg från början i flera dagar så nu drömmer jag t.o.m om dig och Talibanen!! Hade tänkt att vänta med att kommentera tills jag hunnit läsa ikapp mig till nutid, men så såg jag att du ska måla golv o trappa svarta! Kommer du verkligen att klara det psykiskt? Har du tänkt på hur mycket damm och smuts syns på svarta golv? Det är väldigt snyggt, men som sagt ALL smuts syns.
Anyhow, vill ju egentligen bara säga att du är min nya favvo blogg, du skriver fantastiskt!! Heja dig!

Humlan sa...

Bastutak, marmorväggar och guldkranar... Hur tänkte dom då?

Mörka golv är snyggt, även om allt syns.

Frk Vilja sa...

Häpp! Jag har ett vitbetsat sponttak i min hall som jag vill ha högblankt vitt. Visst skulle du till Skåne i sommar? Går det att anlita tant? ;)

compagnietmarie sa...

Bra jobbat! Helt enligt min taktik, dra igång projekt m vit färg på all furupanel i taken, helst utan att den andra hälften hinner uppfatta att det är på gång:) Lämnar han hemmet för en heldag, hinner det hända mkt, haha

anita utan televinken sa...

tassels, älskar dem!