fredag 30 juli 2010

Sagan om mamman som fick ge sigI tre år har talibanen och maken tjatat hål i huvudet på mig om en sån här. Jag har  konsekvent vägrat.

Idag fick jag ge mig. Dock fick jag sista ordet:

"Max två åt gången, får jag se fler så åker den  DIREKT!

18 kommentarer:

Perny sa...

Oj, reglerna måste ha tummats på direkt eftersom den redan är ute ser jag ;)

Vi har en pool på tomten och maken och barnen tjatar om en sån där dom också men jag anser att det blir för mycket på tomten med en sådan också så jag är stenhård på den fronten.

Gustav sa...

Men ni har ju satt upp fångstnät på skiten i alla fall. Ska tydligen fånga upp ungarna och minska skaderisken med 80% eller nåt.
Fast två åt gången är lite farligt det med. Huvuden och andra kroppsdelar tjongar så lätt ihop med varandra. Fast det är klart, så länge barnen bara har mjölktänder är det ju rätt lugnt. Bulor och andra blåmärken självläker ju med tiden.

Gustav sa...

Just det, glömde nämna. Jag har själv varken egna barn eller studsmatta. Däremot är jag väldigt tråkig.

Mia sa...

Om någon vistas UNDER samtidigt som det hoppas kan det gå riktigt, riktigt illa- går inte att jämföra med de skador som kan bli ovan. Vi har därför även regeln att man aldrig får vistas under.

/Mia

annika sa...

Men det är ett jävla bra motionsredskap sägs det - ta ett träningspass! Hoppar du riktigt högt kanske du når upp och strypa fåglarna som stör din nattsömn! :D

Therese sa...

Och vart lyckas du hitta en sådan i slutet på juli? Här är det totalt slutsålt sedan länge. Blä. :-(

MiaMaria sa...

Jag sa senast idag att det är världens bästa köp! Så fort barnen är gnälliga och bråkar för att de inte orkat hitta på något så går de ut och hoppar. Både kul och motion samtidigt, perfekt att de också somnar gott på kvällen ;)

Kia sa...

Hoppa Mona!
Det är kul.
Men kissa först!
Det är nödvändigt.

MonasUniversum sa...

Perny: hahaha, jag såg det...och ändrar.

Gustav: Mmm, det var mitt krav. Och det får bli två, så får vi ser hur det går.

Gustav: Haha, veckans roligaste kommentar!

Mia: Tack för tipset. Har inte ens tänkt så långt.

Therese: Maken hittade. Tror det var på K-Rauta eller Rusta.

MiaMaria: Det var väl det som till sist övertygade mig.

Kia: Hahaha, jag måste fan prova. Utan att kissa. Har hört det av andra också.

Anonym sa...

De är asfula, men vi är inne på andra säsongen nu och barnen hoppar fortfarande varje dag. VARJE dag (då den är uppställd).

Vi har inga skarpa regler om hur många man får vara - att hoppa flera är en av de roligaste grejerna tycker barnen. Inga som helst skador, däremot mycket friskare barn med toppenkondition!

Enda absoluta regeln vi har är att de inte får vara _under_ mattan när någon hoppar.

Leena sa...

Har haft lite väääl många ungar som patienter efter att ha varit fler än en på (samt under...) mattan! Är säkert fånig, men så många armbrott och huvudskador jag har sett senaste åren finns det inte en chans att mina ungar får vara fler än en. Fy vilka fula frakturer jag sett!

MonasUniversum sa...

Leena: Amenvafan, nu blir jag ju så där jävla äggsjuk igen. Får nog prata lite regler med henne igen.

Och vad gör barnen UNDER mattjäveln?!

Pernilla sa...

Jag har också konstant, hårdnackat och benhårt vägrat. Jag HATAR studsmattor och dessutom är de fula. När lilla E bröt benet förra året (ej på studsmatta) berättade de som gipsade på Astrid Lindgren om hur många skador de ser varje dag och då blev jag bara mer säker. Och så flyttade våra grannar in. Och ställde upp en fet studsmatta bakom sitt hus, precis vid vår tomt.

Tjena. Där fick jag.
Är också hysterisk med reglerna (ingen under och jag vill inte se fler än en samtidigt) men tyvärr har grannarna andra regler. Vad göra...

Inna sa...

Usch, de är ju så in i helvetes jäv.. fula. Kan man inte låta en granne skaffa en sån som de kan få snylta på?

LykkeLive sa...

jättebra för balans o skoj o trötta barn ;-) o vuxna....

men inga skador skrev anonym ?!
var lever denna människa som ej sett hur frakturer o dyl skjutit i höjden sedan dessa blev poppis ??

neeee, jag är oxo barnlös o tråkig, typ bara vuxen,
men guddotter bröt arm osv osv..

EN åt gången, o inga övermodiga akrobatiska övningar som inte behärskas, tack


// ha det så kul i luften :-D

MonasUniversum sa...

Inna: jamen jag håller med. Den stör mig som fan. Å andra sidan så ser min trädgård ut som skit, så jag får leva med det.

Hemliga Mamman sa...

För att försöka minska hajpen runt studsmattan kan man alltid inför regeln att man bara får hoppa i fem minuter sen MÅSTE man strecha i fem minuter innan man får hoppa igen.

=)

Vaknan sa...

Jag har verkligen varit en av dom största motståndarna till dom här asfula objekten. Har vägrat konstant att förfula trädgården så kopiöst. Tills jag insåg... Det skulle varken göra till eller från med studsmatta. Trädgården kommer aaaaldrig att bli den "oas" jag egentligen vill ha, vi har för lite intresse OCH tid för sånt. Så - vi köpte en av dom största på marknaden - och det är ungefär det bästa vi gjort! Här hoppas det för fullt! Och nu har vi även köpt en sån där stooor ÄNNU fulare pool också... Men den är inte alls lika kul. Dels ska man hålla koll på ph-värde, klor och hålla på att rengöra fanskapet hela tiden. Och vem får göra det? Jo, JAG... Nån som vill köpa pool billigt?