tisdag 20 juli 2010

Minnenas aveny

Eftersom det är så sablans varmt så sover vi med balkongdörrarna helt öppna. Det betyder att jag hör varenda fluga när de tar mark.

04.10 vaknar jag av ett jävla liv utanför. Såna där ungdomar ni vet. Såna man som fyrtiofemåring blir förbannad på.

Vid 5-rycket har jag fått nog och ska till att gå ut på balkongen och be dem fara åt helvete.

Utanför står tre killar i övre tonåren/tjugoårsåldern. Två på cykel och en utan. Dom är så pruttfulla att dom knappt kan prata. De har kommit in i stadiet där man garvar läppen av sig åt ett fallande löv.

Jag noterar att den ena killen på cykeln har en tröja på sig. That´s it. Han cyklar näck. Den gående killen halsar ur en flaska gin och går in på grannens tomt. Han hämtar en sopborste. Rumpnissen hoppar av cykeln och lägger sig mitt på gatan och ber gin-killen att sopa honom från midjan och nedåt. Den tredje killen filmar med iPhonen. Dom har så jävla jävla roligt att jag inte kan med att bli förbannad över att bli väckt så tidigt.

Ibland måste man komma ihåg hur kul det var att vara 20 bast och så där pruttfull.

15 kommentarer:

iashemlis sa...

Men tror fan aldrig jag har cyklat med rumpan bar.. Vad jag vet... men det är klart, imorgon vaknar han och kommer inte ihåg.. nackdelen med mobiltelefoner, vilken JÄVLA tur att det inte fanns på min tid.. haha*

Ysmania sa...

det är väl bara att hålla utkik efter detta klipp på youtube... Få se om det kommer med en förklaring då.

annika sa...

haha! klokt av dem att ta grannens sop?!?!! ;D

moseljäntan sa...

Min svager moonade för sin professor, hängandes ut genom ett bilfönster...... Det var ju ett antal ar sedan, och han är helt "normal" nu.....Sadana ungdomssynder behövs nog för alla och envar!

Filippa sa...

Sopad ? Näck ? Givet att hamna på Youtube. Men alltså allvar hur skönt kan det ha varit ? Jag hoppas inte det var en piasavakvast ?

Melinda sa...

Haha, du är så skön!
(Och jag ska bli bättre på att kommentera oftare, för jag läser ju typ varje dag!)

Emma sa...

Hahaha ja roligt hade man men jag tror inte heller att jag någon gång hållt den "klassen" ;-) Man får den ångest man förtjänar dagen efter =) Hoppas de hade fortsatt kul iaf och att du fick dig lite sömn tillslut!

Singelmamman sa...

Eller hur! :-D

Pernilla sa...

Och varför filmade inte du? Vi ville ju se!!!

PGW sa...

Pernilla sa just det jag tänkte, varför filmade du inte? :-) Vi förväntar oss givetvis länk här så snart någon hittar klippet på youtube.

Joey sa...

Och varför filmade inte du?!?!?!?!!?!? :D

Anonym sa...

Ja det var min första tanke! Varför filmade inte DU Mona??

/Fia

MonasUniversum sa...

För att jag orkade inte gå ned och hämta mobilen...

...och nej, jag kunde inte sova mer..

Karina sa...

Hahaha...underbart..sicka minnen som väcks ;)

Kram

en annan sa...

Ja jösses... :-D Sickna minnen som väcks. Det känns stort att du hittade den där stigen tillbaka till dina egna 20-årsminnen, där, mitt i det mest ilskna ögonblicket.

Jag har varit på väg ut ur vårt hus flera gånger för att stoppa våldskörande ljudliga mopeder (när de för tionde gången samma kväll väckt våra barn). Men det har varit latskap och visst mått av "nejmenvadskallgrannarnatänka" som hållit mig tillbaka, inte minnet av hur kul jag själv hade på moppe.