onsdag 7 juli 2010

Om hur man gör sig osams med en tonåring

Tonåringen sommarjobbar i butiken närmast hemmet. Sen några veckor tillbaka så har det hängt ett svart tygstycke i fönstret. För att skärma av solen som lyser rakt in i butiken på eftermiddagen. Och för att "det är så varmt."

Detta tygstycke ser för jävligt ut. Plus att vi har air condition så det här med värme är inte en anledning. Igår hör jag hur maken ringer till butiken och säger åt tonåringen att ta bort skynket.

När jag hämtar talibanen så noterar jag att det fortfarande hänger där. Jag blir svinförbannad och går fram och sliter ned det. Tonåringen protesterar vilt och säger att jag inte får ta det med mig. Vilket jag hade tänkt göra för att vara säker på att det inte kommer upp igen.

Hon tjafsar emot och jag blir ännu mer förbannad. JAG är hennes chef och anser inte att hon ska tala så respektlöst till mig. Till slut ruttnar jag helt, höjer rösten och säger, ursäkta franskan här nu:

"För i helvete, det ser ut som en jäkla turkaffär (no offence därute nu) och jag förbjuder er att hänga upp det igen, den som gör det får sparken." Vid det här laget var jag rasande kan jag säga.

"Amen jag vet att dom andra kommer bli sura!"

"Det skiter jag i, det är min affär och jag bestämmer. Då får vi lösa saken på annat sätt! Och tycker du på allvar att det ska se ut som en turreaffär här, eller vadå?!"

Här ska tilläggas att det ska extremt mycket till för att jag ska låta så där. Det är mer makens avdelning. Dessutom så skulle jag aldrig tala så till en vanlig anställd. (Dock skall erkännas att jag har gjort det två gånger under alla år. Fast då var det befogat.) Men hennes attityd gjorde att jag fick totalt hjärnsläpp. Förmodligen för att det är så ovanligt. Hon och jag bråkar ytterst sällan, men när vi gör det så kan jag lova att få vill vara i närheten av oss.

Precis när jag häver ur mig det sista kommer en kund fram runt hörnet. Som omöjligt kan ha missat hela "diskussionen". Jag drar i väg och ringer tillbaka efter en stund och undrar hur f-n hon kunde låta mig hållas när det fanns kunder i butiken. Hon sa att hon totalt missat det i stundens hetta.

Vad bra. Då har man skämt ut sig i grannskapet här också. Jättebra.

Jag ska nog ta en valium och hålla mig inomhus i morgon.

8 kommentarer:

Anonym sa...

En markis kanske skulle kunna vara nåt. Ser ju riktigt sofistikerat ut och passar kanske i området.

Nettan sa...

Alltså, jag älskar ditt liv, din blogg, tack & kram Nettan

ChristelB sa...

Tänk att man kan bli så arg på någon som man älskar så mycket!
Det finns nog ingen som kan göra mig så förbannad som min tonårsdotter, ändå så är hon (och hennes bror) det absolut bästa som finns.

Tack för en underbar blogg. Har skrattat så jag gråtit emellanåt=)

Vivi sa...

Svart skynke för fönstret får mig nog att tänka på ngn halvskum porrbutik...

Mr Lee sa...

Nu börjar det likna något!! :)

Anonym sa...

Det finns inga man kan bli så arg på som de man älskar mest.

Anonym sa...

ja du borde nog ta en paus.
en liten minipaus
antar att det måste rinna över ibland.
Men det där att vara så tydligt rasistisk och klassig... nej det är verkligen inte bra.
Så ta en paus så du slipper skämmas över sånt du förmodligen inte egentligen står för.

MonasUniversum sa...

Anonym: så sant.