måndag 5 juli 2010

Om att andas vid rätt tidpunkt

Talibanen har varit bortrest i några dagar och väntades hem under förmiddagen. Jag var därför tvungen att jobba undan lite grejer och var svinstressad.

Sladdar in i en av våra butiker och när jag går ut därifrån så trycker jag på fjärrkontrollen så att billåset öppnas. Jag hör klicket och hugger tag i dörren. Som är låst. Trycker på knappen igen och är så superstressad att jag inte tittar på själva låspluppen. Och det behövs ju inte för jag hör åter klicket. Jag klickar vidare och undrar hur det kan låta "klick" om nu batteriet har pajat. Sekundrarna går och armsvetten tilltar. Varför just precis idag liksom.

Dörren går inte att öppna och efter diverse "amen-för-i-helvetes-jävla-biljävel-jag-har-inte-tid" så är jag så mogen att jag tjongar iväg en spark som träffar dörrlisten (utan att ge ett märke, jag har ju varit med förr..). För det vet ju alla att det självklart hjälper. Absolut jättesäkert. Och givetjävlavis så går larmet igång.

Precis just då vänder jag på huvudet till vänster och se på fan, 4 meter därifrån står min bil. Jag rusar fram och kastar mig in och drar iväg som en avlöning.

Sa jag att jag är fyrtiofem år?

36 kommentarer:

kapybaran sa...

fifan Mona, nu är det ditt fel att mitt skrivbord och de dokument jag eg borde läsa nu är kaffebefläckade.
Borde iofs veta bättre än att ta en klunk kaffe samtidigt som jag läser dina dråpliga inlägg :)

Annette sa...

Det är alltså inte bara i P-garage du tappar bort bilen? ;-))

pralinen sa...

måste i alla fall vara skönt att hitta och komma in i bilen ;-)

Jag har desperat letat på stooora parkeringen och känslan var stooor när jag hittade den :-)

Minkamera sa...

Hahahaha fy faan vad bra! En polares farsa såg sin livs chans att jävlas med en bekant. Öppnar bildörren och sätter sig i passagerarsätet och lägger av en riktigt blöt illaluktande fis och upptäcker i samma sekund att han satt sig i fel bil och en främmande person sitter vid ratten. I bilen bredvid sitter mannen som han skulle jävlas med och gapskrattar.

Singel i storstan sa...

Hahahahaha! Du är inte klok. Nånstans. :-)

Chatrine sa...

Gissa om jag blir glad över min iphone när jag läser ditt inlägg. Det där hade kunnat vara jag om jag inte hade en App som leder mig raka vägen tillbaka till min bil :-)

Smultronblomman sa...

Lär dig ditt registreringsnummer.
Kolla nåt att ta sikte på så du går dit när du ska hitta bilen.
Du är obetalbar!! *skrattar så jag nästan ramlar ut tågsätet*

Andreas sa...

Har ni butik i nyköping eller är det ett lager? Jag + familjen är i nyköping på semester nämligen. Man blir ju nyfiken =)

Frk Vilja sa...

Min bil blinkar lite sött när jag låser upp den. Tur är det. Annars hade jag säkert gjort samma sak.

Sara L sa...

Jag garvar läppen av mig!!!!

MonasUniversum sa...

Andreas: Egentligen så har vi även en fabriksutförsäljning, men vi har stängt den. Vi ska ju flytta hela företaget till Stockholm.

Om det råkar vara så att du verkligen är nyfiken, så åk till lagret ändå: Eskilstunavägen 7. Hemslöjdsprodukter. Magnus, förre ägaren är där idag...

Greta sa...

Vilken tur att jag är själv på kontoret så jag kan skratta högt och ljudligt (inte åt utan med dig) utan att någon annan börjar fundera på om jag är helt sinnesrubbad :)

Lola sa...

Hahahahaaha!

Jenny sa...

*haha* Klockrent ;) Som han som skottade fram sin bil ur jordens snöhög, och blippar.. och det är bilen framför som är hans ;)

Titti sa...

Haha, du är ju helt underbar!
Ett litet tips kan ju vara att knyta fast ett färglatt band på antennen eller på något annat lämpligt ställe på bilen så du hittar den bland alla andra på parkeringen! :)

Malin sa...

Jag har gjort en liknanade sak med min cykel en gång. Stack nyckeln i låset, vred om men det öppnades inte. Svor. Vred. Sparkade. Svor. Och ruckade nyckel till förbannelse. Precis när jag börjar bära cykelhelvetet hemåt och går förbi cykeln som står parkerad bredvid inser jag att DET är MIN cykel som står parkerad där. En exakt likadan... Oooops... Men vad fan är oddsen lixom?!
Då kände man sig inte heller så jävla bright :D

Martina sa...

Hahaha!! Du är så rolig och skriver så roligt!

intern1n sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Håller med Titti! Ta en av dina beryktade tofsar och sätt fast den på din bil, då lär du hitta den igen! :)

stort och smått sa...

Hahahaha!!! Hur kul som helst ju!

Sus sa...

Alltså Mona.
Du. Är. Sanslös.

A House With A View sa...

Vilken kul blogg! Herregud vad dråpligt med bilen, fniss. Återkommer gärna hit!

Kramiz aka

Anonym sa...

Fan jag börjar gilla dig :-D
Anna i Vasastan

MonasUniversum sa...

Anna i Vasastan: Fan, det var ju där jag var! Hörde du larmet, eller?!! Och tack!

Och ni andra: det är ju kul att jag kan roa er, hehe. Jag kan säga att det gick fort när jag gasade därifrån!

....och Annette: din kommentar låtsas jag inte om...

A house with..: tack så jättemycket och varmt välkommen!

Lix matte sa...

*asg* Du är ju underbar!!

Carola sa...

läste en kommentar här om att du skulle hänga ett band på bilen så du hittar den, akta bara så det inte är ett rött band för då kan du råka ut för nåt helt annat!!!(rött band = vill byta partner... se expressen...)

Anna sa...

I Eskilstuna? Där bor ju jag...:)

tigerlilja sa...

Fast jag hade en god vän som hade väldigt bråttom, störtade ur sin bil, uträttade ärendet, ut i bilen igen och började köra i väg - fast hon upptäckte att en annan bekant stod och viftade och skrek - det var hans bil hon höll på att köra iväg med...så du har lite kvar.

Tänkte bara sa...

Precis det gjorde jag på den tiden det var high tec med centrallås. Jag stod och slet med nyckeln i låset och svor så att det osade om mig. Då hör jag en röst bakom mig.
- Det kanske går lättare om du försöker vid din egen bil.
Bilägaren log och jag kände mig jätte dum när jag gick bort till nästa bilrad.

Annelie sa...

Hahahaha... du är totalt stôllig och otroligt underhållande för oss alla andra bloggare.

Älskar att läsa din blogg o få sig ett gött skratt.. // Annelie

Maria sa...

Detta är såååå typiskt dig och hade inte öronen varit iväg så hade mitt leende när jag läste detta nått hela vägen runt huvudet!
Underbart inlägg!

Tack för en bra start på dagen!

Ullis sa...

Haha. Knäppis. ;)
Identifikationsfaktorn är dock hög..

Anonym sa...

I fjor leide vi en bil i Spania og klarte ikke å åpna dörren en natt. Vi var slitne og ble direkt irriterte. Prøvde med alle kunstens regler for å komme inn i bilen....sparket bilen til og med. Fy fan med firman som hadde leid ut bilen...fan med alle spanioler med det samme...!
Ringer til firman og ettersom det var nattetid måtte vi ringe dems NÖDNUMMER...Tog en lang stund og tils slut skulle noen kjøre til stedet for å åpne bilen el. Det skulle ta ca 45 minutter...Da lugnet vi oss lite og oppdaget at VÅR BIL står 5 meter unna...presis likadan fra samme utleiefirma.
Heldigvis rakk inte mannen fra utleiefirman komme til plass innen vi oppdaget dette:)

MonasUniversum sa...

Anonym: hahaha, fy fasen vilken rolig historia. Och ännu roligare på norsk!

Suzan sa...

fantastiskt, älskar dig!

Sally sa...

Har ännu inte prövat det du beskriver, men har med andan i halsen sprungit ut från en mässa i London, öppnat bagageluckan på en minicab, hoppat in och tittat på chauffören och bett honom köra mig till Heathrow i en hundans fart för jag är sen. Mannen i bilen tittar tillbaka på mig och säger lugnt, att han faktiskt sitter och väntar på sin fru...Jag fick snällt lomma ur bilen och hämta mina väskor i bakluckan och hitta en taxi...