måndag 5 juli 2010

Det här med trädgård


Låt mig presentera husets ena häck. Den är över två meter, going mot tre, och enligt nån paragraf bla bla, så får den bara vara 75 cm. As if I care. 

Och med tanke på hur promenerande fisrumpor ser nedlåtande på den, så kan man nog säga att den är katten bland hermelinerna här i finområdet. Helt ensam i sitt slag då alla andra här har välfriserade, formklippta varianter. Min växer åt alla håll samtidigt.

 Jag har alltid gillat att vara lite rebell.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, påminn mig inte om var jag borde vara, vad jag borde göra. Usch, usch, usch!!! Här är jag för att få mig ett gott skratt.
Kram ändå

Annette sa...

Så länge det inte är ett gathörn, får väl häcken vara hur hög som helst?

Anonym sa...

Jag tycker den ser fast och (hyffsat) trimmad ut. Det är väl allt man kan begära av en häck? ;D

Humlan sa...

Min tanke när jag såg bilden; Vilken härligt frodig och fin häck!
Det vildvuxna/friväxande kan vara hur vackert som helst. En skräptomt med bilvrak och byggskräp,är däremot inte roligt, så pedantgrannarna ska vara glada att ni har en grönskande trädgård, omän lite vildvuxen.

Bettan sa...

Är det syrén? Då är det ju helgerån att kapa och hålla den på 75 cm höjd. Den ser ut att fylla sin funktion, skydda mot in/utsyn och vara grön och skön.

Singel i storstan sa...

Usch jag kommer ihåg när jag hade trädgård. Värsta ångesten varje år därför att jag fick för mig att grannarna trodde att mitt hem såg ut som min trädgård. Därför var jag alltid tvungen att ha den tipptopp.

Skönt att slippa denna prestationsångest numera.

Sus sa...

Äh.
Hellre än hög häck än en bred.

pangis sa...

Sus har en bra poäng där:-)

Anonym sa...

Bor inte du i en hörntomt?
Tror du inte då att din övervuxna häck gör ett stort intrång på sikten och orsakar en massa besvär för bilister?

Rijo sa...

Asså. De andra fruarna in da nejjberhood kanske har för mycket tid över?? Jag menar, till att hålla på med trädgården&/hyra trädgårdsmästare and so on. Du å andra sidan, ägnar dig mer åt det du vill göra -nåja, för det mesta. kanske. eventuellt...- så låt du din trädgård vara just din: som den är. Vilt och vackert! =)))

MonasUniversum sa...

Anonym: Nämen, vem har sagt att jag bor på en hörntomt?!

Och om jag gjorde det så är det tillräckligt många centimeter från trottoaren för att jag inte ska omfattas av den regeln, som folk tycks tro gäller.

Malde sa...

Dagens smajl :-D Tack!

Kristiina sa...

ha, ha så himla roligt. Jag är så trött på alla som är med i "villa- statushetsen. Typ perfekt trädgård. Och först skulle alla ha en studsmatta modell jättestor och nu ska ALLA ha en pool. Folk tror säkert att ni är några fattiglapparom har ärvt ert hus :D

MonasUniversum sa...

Kristiina: Haha, det kan du lita på att dom tror. Och inte mig emot. Är så jävla trött på figurklippta häckar så att jag kan spy. Och alla perfekta blomrabatter i färgkombinationer. Halleluja.