tisdag 6 juli 2010

Om Gudrun Schyman

Jag delar inte hennes politiska åsikter över huvud taget, men jag tycker att hon är en skicklig politiker.

Dock undrar jag om hon (och FI) är helt lobotomerad som nu har fått för sig att elda upp 100 000 kr kl 08.30, i protest mot de icke jämställda lönerna vi har i Sverige. Snacka om en käftsmäll till alla som har ont om pengar. Eller de som inte har en spänn alls.

Hon är fan dum i hela huvudet. Och nej, jag skiter fullkomligt i anledningen, det finns INGET försvar till sådant agerande. Jävla idiotier. Är hon/de så korkade att de tror att det skulle hjälpa det minsta, så är hon ute och hojar ordentligt. Fine, den massmediala uppmärksamheten får de, men inte ett skit mer.

Och du som brukar hetsa upp dig här bara för att du inte delar mina politiska åsikter och säkert hittar en anledning till att försöka trycka till mig; bespar dig besväret tack. Jag tänker inte gå i klinch med någon.

Så där ja. Nu fick jag kräkas lite. Tillbaka till bloggens vanliga inriktning.

33 kommentarer:

LillaUlle sa...

Håller helt och hållet med! Det är ju inte klokt i huvudet!!

Linda - Krondårarnas ordförande sa...

Jag instämmer helt och fullt. Jag är skitförbannad över det där. Så in i helvete jävla tokilla att tjata om feminism samtidigt som man eldar upp vad många av våra pensionärer inte får i pension på ett år.

Spiken i kistan för Gudrun. Där gick det mer än för långt.

msn00b sa...

Dels blir jag förbannad och tycker det är slöseri men utöver det är jag så fascinerad över hur man som politiker kan vara så blåst att man gör en sån här grej? Att elda upp pengar när räntan precis höjts och folk har börjat sälja sina hem pga för höga lån? Really? Alltså kom igen, politiska budskap åsido så kan man ju göra en smart kampanj om man nu ändå skall agera politiskt.

reneesfotoblogg sa...

Du behöver inte gå i dispyt med mig, jag håller fullkomligt med dig.
Det värsta är att de flesta politiker är av samma skrot och korn nämligen totalt avsågade från verkligheten och fartblinda.
Och Linda, en till mig närstående har ca 7500 i månaden i pension. Och förväntas jubla för en höjning på 100 spänn. Sverige är fantastiskt.

gitta sa...

HIHI -är det min reaktion du väntar på??

Anonym sa...

håller med du. ett slag i ansiktet på dem hon påstår sig representera. korkat av en annars smart kvinna.

MonasUniversum sa...

Gitta: Ha, nä, inte ens du kan ha en avvikande åsikt här.

stort och smått sa...

Håller med. Det är så dumt att det liknar ingenting!!!
Varför inte elda upp ett gäng BH:ar istället?! Om man nu inte har bättre argument att komma med.

gitta sa...

Läste på nätet att över 96% röstade för att GS gör fel, nej jag har aldrig ens övervägt att rösta på henne och hon gör tokfel!

Greta sa...

Vaddå elda upp pengar? Har jag missat totalt. Det var väl ändå det dummaste jag hört på mycket länge.
Som du skriver, ett jäkla hån mot dem som inga pengar har.(Har dessutom för mig att det är olagligt men det är ju en helt annan fråga)

Filippa sa...

Ja, jag säger bara "Inte alla paddlar i vattnet".

Mitt Pyssel Å Hem sa...

Upprörande!
Hissen har verkligen stannat på garageplanet när det gäller den kvinnan.
Hur i h***** tänkte hon nu???

Vill också passa på att tacka för att du förgyller min vardag med din braiga blogg Mona.
Trevlig sommar!
/Carina

stort och smått sa...

Skrev en kommentar här också, som inte heller syns!??

Jag tycker att hon borde bränna några BH:ar istället, i sann faministisk anda. Om hon nu måste bränna något.

Annette sa...

Vill Gudrun, så kan jag hjälpa till att bränna stålarna - på snygga karlar o champagne. Det hade varit trevligt med en snabb bil också, men det räcker inte med 100 lakan då ...

Helena m. 4 sa...

Jag tänkte EXAKT samma sak när jag såg det hela på nätet igår kväll!!!
Helt idiotiskt och meningslöst.

Ting sa...

Så jävla stört!

Helena m. 4 sa...

...jag tror också att det är olagligt, men det skulle inte förvåna mig om hon fått tag på pengar som ska "kasseras" - men då försvinner ju liksom poängen...
Suck säger jag bara (igen)

Ullis sa...

Jag tar gärna stålarna och ger hennes låtsaspengar att bränna.

Hur dum får man vara (inte du alltså, utan GS)?

Bonita sa...

Och det är inte symboliskt då? Fejkpengar - Det är alltså riktiga pengar? Undrar om inte titeln Krondåre borde gå till nån annan än Linda?

Jesse sa...

Håller med dig helt! Jag är en fattig student som lever på ca 9500 kronor i månaden, har då hyra på 5200, ett barn som ska ha kläder, skor och för att inte tala om MAT osv osv osv .. ja, du vet ju mkt väl vad barn kostar..

OCH DÄR KAN HON STÅ OCH ELDA UPP 100.000 SOM ATT DET VORE ETT PAPPER?? JÄVLA NÖT!

Lena sa...

Håller med fullständigt! "Märkliga män" har länge haft en riksförening men många medlemmar men nu tror jag fanimej att såväl ordförande som medlemmar ansamlats till "märkliga kvinnors"... Bottennapp!!

Kristiina sa...

jag VISSTE att du skulle skriva om detta och därför tog mig hit. Jag kan inte annat än hålla med. Trots att jag tycker helt olika än hon och är aktiv i ett helt annat parti, så tycker jag att hon har vissa poäng. Men det här var bara för mycket. Jag undrar var Abba Benny (eller var det Björn) tycker om detta. Han har sponsrat dem en hel del.

Åsa C sa...

Det är en fullständig idioti att elda upp riktiga pengar. Ett hån mot dem som har det fattigt.

Kjell Stjernholm sa...

länkar dig idag.

Bettan sa...

Har inte heller hört talas om detta tidigare, men det är ju skamligt! Skämmes, Gudrun! Har hon helt tappat förankringen i verkligheten? Hon har ju ändå jobbat som socialarbetare även om det var ett tag sen nu.

Kattkerstin sa...

Äh, hon slog ju huvudet på spiken, fick till och med uppmärksamhet i Sveriges bästa blogg (din)!

Sen att jämföra med vad de pengarna kunde gått till - ja det är bara att läsa vad han som donerade pengarna valde mellan: En båt eller detta. Hans pengar, hans val (och där fanns varken pensionärer eller hugande bloggläsare med som alternativ, tyvärr). Och då tycker iaf jag att det var bättre med uppmärksamhet på ojämställdhet! ;-) Och nej, jag röstar inte på Gudrun, men jag kan se att det var ett smart trick

Kattkerstin sa...

Äh, hon slog ju huvudet på spiken, fick till och med uppmärksamhet i Sveriges bästa blogg (din)!

Sen att jämföra med vad de pengarna kunde gått till - ja det är bara att läsa vad han som donerade pengarna valde mellan: En båt eller detta. Hans pengar, hans val (och där fanns varken pensionärer eller hugande bloggläsare med som alternativ, tyvärr). Och då tycker iaf jag att det var bättre med uppmärksamhet på ojämställdhet! ;-) Och nej, jag röstar inte på Gudrun, men jag kan se att det var ett smart trick

Anonym sa...

För det första: Det var inte FI's pengar, det var två reklamsnubbars. http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7423750.ab

För det andra; hur många miljoner tror ni att övriga partier bränner för att få uppmärksamhet under almedalsveckan? Gratis champagne och giveaways, hur mycket kostar det? Man kan kanske argumentera för att dessa skulle kunna spenderas på pensionärer, vård och omsorg...
/ Viktoria

Plotta sa...

Hade jag haft 100 000 kr så hade jag också eldat upp dem. Eller vänta nu, nu blandade jag ihop eld & shopping igen...

Anonym sa...

Eller så genomförde hon en smart PR kampanj eftersom medier över hela världen skriver om henne och FI...

/Anne-Sophie

Anonym sa...

Jag tyckte det var smart!
Fan så dyrt det är att anlita nån skitbyrå som tar tusenlappar per minut bara för att sitta och vara kreativa i andanom.
Nej, jag tyckte hon fick mycket publicitet för pengarna jag.
Hej hopp!
Gabbi

Mr Lee sa...

Spelar väl ingen roll om de fått till ett bra PR trick, snacka om att trampa på de som redan ligger.

Hoppas MP gör något liknande så vi slipper dem också!

Anonym sa...

Men snälla nån! Jag kan förstå att det sticker i ögonen att hon eldar upp pengar. Jag lever själv på ca 8000:- i månaden, och skulle gärna fått lite extra av henne eller annan valfri politiker.
Men 100.000 kronor är inte mycket i reklamsammanhang. Det här är ett PR-trick, inget annat.
Om de hade lagt 100.000:- på en reklamkampanj där hon eldar upp låtsaspengar, hade det varit bättre? För att det inte är riktiga pengar som just brann, men som lik förbannat hade lagts på reklam i stället för att ges till de som inte har några pengar?
De hade lika gärna kunnat köpa affischer eller en annons i en av de stora dagstidningarna för pengarna. MEn hur mycket publicitet hade det gett dem? Och hur mycket publicitet har de inte fått av det här? Både inrikes och internationellt?!
Det är ett jävligt smart drag enligt min mening.