tisdag 6 juli 2010

My Lord, det var värre än jag trodde

Det har ju knappast undgått någon att jag är en ärkenolla när det kommer till geografi. Helt enkelt för att jag är så totalt ointresserad, så varför lägga på minnet. Hör till allmänbildning kan nån hävda. Jamen so be it.

Och om jag har problem med den svenska kartan så ska vi inte snacka om hur det står till med övriga världen. Och färger på människor.

Just precis i detta nu så är det semifinal i fotbolls-VM. Det är Uruguay-Holland. Plötsligt gör just Uruguay mål. Jag tittar upp från datorn eftersom maken skriker så tapeterna fladdrar.

...och blir helt confused. Jag frågar om det verkligen är dom som har gjort mål. Alltså dom grabbarna som just kramar varandra. Blonda snubbar. "Ja", svarar maken.

Jag har i hela mitt liv trott att människor som bor i Uruguay är svarta. Inte för att det har någon som helst betydelse, men never the less så är det det jag har trott.

Det börjar fan bli pinsamt det här.

13 kommentarer:

Pernilla sa...

He he. Svarta kanske var att ta i men man kan ju tycka att de bör vara lite mörkare än t.ex. svenskar. Eftersom de bor i just Uruguay. Och exakt var ligger det då Monis?

Mrs Data sa...

Nu lärde jag mig häromdan att den största delen av Uruguays befolkning består av ättlingar till italienare och spanjorer som flyttade dit på 1800-talet. Så du kanske blev förvirrad med rätta den här gången. Mer europé än latinamerikanare, liksom. ;)

My sa...

Eeehhm...själv var jag just tvungen att googla Uruguay för att ta reda på exakt vart det ligger. Tydligen inte i Afrika som jag trodde... *skäms*

MonasUniversum sa...

Pernilla: nu ska tant inte vara sån. Jag har ingen som helst jävla aning. Men det är i alla fall nedåt!

Mrs Data: Och det där hade jag ju givetvis ingen aning om, men det är intressant.

My: Haha, du var inte ensam honey!

Agneta sa...

Här finns en till som inte har en susning var Uruguay ligger men att dess invånare borde vara mörkhyade hade jag också svarat om nån skulle frågat mig.
Så Mona du behöver inte känna dig ensam! Förstår att många fnyser och suckar och tycker det hör till allmänbildningen att kunna peka ut Uruguay på världskartan, men se det tycker inte jag. Skulle jag mot förmodan få för mig att åka dit så räcker det ju med att kunna köpa biljett resten hoppas jag flygkaptenen fixar så jag hamnar i rätt land.

Ellen sa...

Uganda. Du har blandat ihop det med Uganda.

Smultronblomman sa...

Har koll på vilken kontinent, men blandar lätt ihop Uruguay med Paraguay. Det ena ligger vid kusten, det andra inbakat mellan Argentina, Brasilien och Bolivia, typ. Det ena har en huvudstad som heter Montevideo, i det andra heter den Asunción. Men vad som är vad kan jag inte riktigt säga...

Mysmasken sa...

HAHAHA, jag frågade precis min make detsamma och han förklarade snällt att Uruguay ligger i Sydamerika och inte Afrika, hahaha.

epsilon sa...

Men gode värld - åtminstone vilken världsdel tycker jag och suckar.

Malin sa...

Lite koll på var Uruguay ligger har jag allt... men att dom är blonda får jag inte riktigt in. Är inte dom latinos?
Jag hade svårt att förstå att man kunde vara vit om man kom från Sydafrika för jag trodde att det bara bodde svarta i Afrika. Men men, kolonier och skit. Var dag lär man sig nåt nytt :D

Anonym sa...

Det trodde jag också...

Anna,

Anonym sa...

Har sett alla Uruguays matcher och jag är rätt bra på geografi. Vet att landet gränsar till Brasilien och Argentina, men också funderat över detta blonda lag. Googlade tillslut och vad hittar jag, 88% av befolkningen är vita!
Endast 4% är svarta och resten mestiser...OK, nu måste jag googla det ordet också..
Helen

Anonym sa...

hm jag trodde samma som dig! jamen se där vad man kan kära sig av bloggläsning;D