söndag 20 februari 2011

Spisa mig dit och spisa mig hit

För två år sen köpte vi en induktionshäll. En Gorenje. Never heard of before, men den har varit bra.

Jättebra.

Tills för två timmar sen. Kaputt. Två plattor funkar.

Ge mig ett bra märke. Som håller. Utan att jag går i konkurs. Och ja, det måste vara induktion.

31 kommentarer:

NinaPX sa...

Du, kolla säkringarna först! Inte alls säkert att hällen är trasig. /NinaPX

Anonym sa...

T o m IKEA har induktionshällar nu

Anonym sa...

Detta löser du på hemförsäkringen så ta det lugnt!

MonasUniversum sa...

Vadå säkringen? Då borde väl HELA spisen lägga av, eller?

Anonym: Men, har inte dom bara Whirlpool?

Bryssel: Va, vadå, kan man få ut en ny spis på hemförsäkringen?

Anonym sa...

Om en säkring går funkar oftast två plattor men kanske inte full fart.. Eftersom spisen går på trefas...

Småländskan sa...

Induktionshäll! Ja sån har sonen, där jag ofta lagar mat till hans barn, alltså mitt barnbarn. Jag har ingen aning om vilket märke de har, men än så länge tycker jag att det funkar kanon! Men, som det oftast är, ju mer finesser, tekniska detaljer som finns, ju mer kan gå sönder.
Ja, kolla hemförsäkringen.Där finns en massa bra grejer som man inte vet om.

NinaPX sa...

Som Anonym skriver (och som jag borde varit lite tydligare med) så funkar oftast "halva" spisen när säkringen går. :-) Så kolla det. Annars tycker jag nog att en Gorenje borde hålla längre än två år så tillbaka till leverantören om det nu är så att den är trasig!

Anonym sa...

håller med alla andra.

Nummer 1: Kolla säkringar och strömmen så det inte är ett skitfel.

Nummer 2: kolla på din hemförsäkring, Jag tappade en gryta på våran häll och det var inga problem att ta det via "drulle" delen på hemförsäkringen.

Martin

William Witsman sa...

Jag skulle vilja vara en sån man som kan komma med uttalande om effekter av fel i trefaselinstallationer. Men nej, jag håller mig till intetsägande kommentarer

Anonym sa...

Japp, säger som de andra: kolla säkringen!! Dvs kolla alla tre säkringar den går på.../Anna

Anonym sa...

vad "säkra" ni låter på "felet" hahahah lite trött söndags humor....kram smålands sanna

Madlar sa...

Miele, alltid Miele.

Anonym sa...

miele.

Ica sa...

Husqvarna! Toppen faktiskt. Vi har alltid försökt hålla oss till Miele när vi skall byta ut våra vitvaror, men i köket gick vi på Husqvarna och det har vi inte ångrat! Å den har hållt i tre år nu ;-)

Anonym sa...

Säkringen!!!

inkan8 sa...

Hej, har skrivit om dig i min blogg. Säg till om det inte är okej.
Ha en bra kväll av det lilla som är kvar.
http://ligans.blogg.se/2011/february/glada-roliga-underhallande-bloggar.html
Kram

Raggoparden sa...

Ikeahällarna är asdåliga. magnetfälten i värmezonerna är för små, så stekpannan blir ashet på en fläck och inte ens ljummen på resten..

Mr Ler sa...

Miele, Bosch, Siemens är trygga saker. Allt från Elektrolux sfären skulle jag avråda från. Riktigt usla konstruktioner. Innefattar även Husqvarna.

Hällarna brukar man annars köra på två faser och ugnarna 1, men det är överkurs.

David sa...

Miele såklart. Du bor ju i finhooden. Fast jag hade också kollat säkringarna först. http://www.miele.se/se/hushall/Produkter/9712.htm

Anonym sa...

hade samma problem, men med min husqvarna, ringde butiken de kom hem och böt ut nån del eftersom den pajjat.
han förklarade att plattorna vänsterfram o vänsterbak är som ett par o likaså på högersida, därför jag sällan kör annat än en platta på höger o en på vänster för att ha full effekt...annars går den upp o ned i värmningen om du förstår vad jag menar.
kan ju alltså var en enkel grej de bara kan byta ut....2 år är ingen ålder på en häll ;) bör gå på garanti tycker jag alternativt hemförsäkringen
// Victoria

Gabriella sa...

Bosch!

Anonym sa...

Det låter som om det gått en säkring i den bara...Betydligt billigare att byta än att köpa ny.
Den går på halvfart då det är flera säkringar kopplat antagligen, men bara en gått sönder.
Lena!

Anonym sa...

Till er alla som surrar på om säkringar... Vad jag vet så brukar spisen gå på halvfart om en säkring går, dvs spisen går bara på en fas och då blir den inte het. Jag, personligen har aldrig varit med om att bara hälften av plattorna fungerat då nån säkring gått. Jag tycker att det låter som att spisen är paj...

Anonym sa...

@Anonym om säkringar och annat; för ett tag sedan gick strömmen hemma hos oss. Efter det funkade bara halva spisen! Dvs 2 av fyra plattor... De som funkade gick på normalfart dock.

Ingen av brytarna hade fällt ut så jag ringde reparatören. De kom dit, fällde ut säkringen och "startade om" spisen. Jomenvisst så funkade eländet!

Anonym sa...

Om det inte är en säkring som har rykt så tycker jag att du ska kontakta återförsäljaren eller tillverkaren. Visst, garantitiden är nog bara ett år, men du har tre års reklamationsrätt.
Skillnaden mellan att ha garanti eller att ha reklamationsrätt är att i det sistnämnda fallet är det du som ska bevisa att det är fel på varan från början (t.ex. att den är byggd med komponenter som har för dålig kvalitet och därför går sönder onormalt fort). Det kan ju låta läskigt att behöva bevisa en sån sak, men jag har aldrig varit med om att behöva komma med några bevis – jag har bara talat om att produkten (har de senaste åren reklamerat en telefon och ett våffeljärn) inte funkar, sedan har jag fått den reparerad eller utbytt.
Om inget av ovanstående funkar är det absolut värt att kolla hemförsäkringen också.

Anonym sa...

Hur gick det?

therese sa...

När vår häll pajade ( också två plattor) så var det kretskortet som behövde bytas. Gick på typ 2000 att laga. Vanlig electroluxhäll iofs.

Finnpajsaren sa...

Om du nu inte får igång den gamla så... Husqvarna, en 70 bred som passar i ett 60-skåp. Med slideknappar, inte såna där jobbiga plus och minusknappar. Ja, lite dyrare men lite bättre.

Anonym sa...

Teppanyaki, det enda som duger i Fiiiiinhooden
Puss på dig.

Åsa L sa...

Har nyss köpt en Bosch. Induktionen funkar jättebra, men... först ska man välja platta med en knapp, och sen ska man trycka plus eller minus på andra knappar för värmen. Skitdrygt! Kommer aldrig att köpa det igen. Tacka vet jag gamla hederliga vred.

Anonym sa...

Äsch Gorenje, Bosch, Electrolux eller vad allt nu heter så finns det bara 3 tillverkare av komponenter till induktionshällar. Du har bara fått ett måndgsexemplar. De ska hålla längre än 2 år..