tisdag 8 februari 2011

Nu får ni sätta på er humorkepsen och inte vara dömande

Ni som kilat stadigt med mig här ett tag vet att jag har en väninna jag kallar Finfrun.

En liten lady från Östermalm som bor här i finhooden.

Som har ett väldigt snällt hjärta och finfina stora diamanter på fingrarna. Hon som tycker att taco-kryddan luktar mexicansk armhåla. Som är snygg som få, och får många män här i hooden att gå i kors med benen.

Det är inte alltid så lätt att vara en perfekt böna av hennes slag. Man kan kanske säga att hon har lite....hmm...tillkortakommanden. Ja något fel vill man ju gärna att det är på såna typer, right?! Hon var här hela eftermiddagen och hoppsan vad det kröp fram i garderoben. T ex hur man inte är så pedagogisk när man pratar sex med sina döttrar.

Nu ska jag vara Tjallamalla och skvallra, hehe;

När den ena dottern var 9 år, dvs för två år sen, så frågade hon en dag;

"Mamma, vad betyder kåt?"

Lilla finfrun höll på att svälja diamantringarna i halsen av ren fasa, men fann sig snabbt.

"Jaadu, det betyder att man är sugen på picknick."

--

Ehh. Hmm. Öööh...jamen vilken bra förklaring det lilla flickebarnet fick! Mamsen vann ju inte priset som Årets Pedagog det året, let me tell you.

Inget mer om det...tills i fredags (två år senare) när dottern skulle på skidresa med skolan. Hennes far, en betydligt mer jordnära snubbe, var med.

En kille lutar sig fram till dottern och säger:

"ÖH, vet du vad kåt betyder?"

Och den lilla raringen svarade glatt;

"Ja, det betyder att man är sugen på picknick!"

Vad pojken tänkte, eller sa, förtäljer inte historien, men fadern, som satt i närheten, undrar varje dag vad det var som fick honom att svara Ja när det begav sig.

11 kommentarer:

Z sa...

Men det var ju en halvsanning. Man är ju sugen på pick om man är kåt. Om man är hetro icohförsig. Men lite nära sanningen var det ju...?

Anonym sa...

Ha ha, typiskt läge när man krånglat sig ur något knepigt läge. Sanningen kommer ju fram förr eller senare. //Gina (som för övrigt alltid talar sanning)

MonasUniversum sa...

Z: Och det var EXAKT det hon använde i sitt försvarstal!

Gina: Jamen precis, den gör ju det!

Suzie sa...

Hon är förlåten eftersom en UTBILDAD pedagog som korsat min väg svarade sin son att orgasm är en bok. Hon insåg dock sitt misstag och rättade så småningom till det. Hon krävde dock att sonen inte fick skratta eller avbryta henne när hon skulle förklara det där med blommor och bin för honom eftersom hon själv tyckte det var så pinsamt att prata om det.

Cissi sa...

Åh herregud! :-D :-D :-D Jag tänker mest - vad mycket det är kvar som man ska ta sig igenom innan barnen är stora! :-D

Cissi (fd Kerstin) som bara har behövt prata om pappa-frön och mamma-ägg hittills...

(Har en avlägset bekant som i panik avfärdade sitt kön son "mammas hår" när sonen pekade och frågade när hon klev ur duschen...)

Chihuahuakvinnan sa...

he he, jag gillar finfrun :)

Chris_P sa...

Vad kommer du själv säga där talibanen kommer o frågar? ;o)
Själv är jag mer för raka rök!

Malin Vänersborg sa...

Ja, lätt är det inte, men what goes around, come around eller hur man brukar säga:-)
Chris_P kolla Monas högerkant på sidan och tryck där för de utvalda bitarna, står där hur hon förklarar för talibanen;-)

I min värld sa...

Ja du ...:-D
Jag fick samma fråga av sonen vid ungefär samma ålder och svarade helt glatt att det var ett annat ord för att kramas med varandra. Sen gick jag i vånda hela dagis/fritids tiden för att han skulle fråga någon där om de skulle vara kåta på varandra :-D

Anonym sa...

Min 5-åriga dotter tycker att det är förfärligt med tonåringar som "snottrar" (och vägrar komma ihåg att det heter klottra), sonen trodde i 2 år att det hette "kruken"(mamma jag har ont i kruken- när han ville prata tufft om sin lilla pillesnopp)och maken har på allvar döpt "sin" grej till LENA. Ibland undrar man om det är mina hjärnceller som är fel eller alla andras? Dottern sa förresten igår att hon egentligen är 43 år gammal. För hon hade ju väntat i 38 år i pappas säck. He he.

Malin sa...

Min dotter hade fårr någon märklig förklaring om att kåt betydde "het", vilket hon kopllat ihop med ordet "varm". Så hon sa till mig:
-mamma, lampan är kåt!

Behöver jag säga att jag och hennes storebror skrattade så tårarna rann när vi förstod hur hon tänkte.

Nej, säg vad det betyder. Annars blir det bara märkligt längre fram. En 9-åring kan faktiskt förstå vad sex är. De vet ju hur barn blir till redan på dagis numer.