söndag 13 februari 2011

När man fixar och trixar en helg, och jävligt mycket varning för tuttbild

Jag håller på att bygga ett showroom på jobbet. För att släpa dit alla kunder så att de kan handla plenty.

Och trots att jag nyss lade ned en förmögenhet på en målare pga ett missförstånd, så att mina två kompanjoner fick 1184 nya grå hårstrån, så får jag härja fritt. Jag bestämmer mig bl a för att använda mig av ett par hyllor från IKEA. Typ såna här.

Sen kommer chefen. Och tycker att jag i stället ska göra så här;

Jag lyssnar inte så ofta på min chef men för en gång skull gör jag det ändå. För jag kom på att jag har en miljard småprylar som måste få plats. Jag vet, det där ser inte så kul ut, men wait and see.

Och när man meckar med sånt här så krävs det ju en del shopping. Jag irrar runt överallt och köper småprylar. Rasslar in på IKEA och hittar bl a ett perfekt skåp för vårt pentry. And I like rea.


Sen hamnar jag på Bauhaus och står i kön när jag får ett MMS. En kompis har köpt ett par nya bröst och skickar en dagen-efter-bild. Inga konstigheter.

Japp, så här ser det ut, ojämna pga svullnad. Mycket lycklig kvinna, som i hela sitt liv har lidit för att hon varit platt. Och då snackar vi p l a t t . 
Om det inte vore för att jag precis exakt när jag klickat på bilden, tappar telefonjäveln i golvet. Mannen bakom mig, i min ålder, tar upp den, eftersom den hamnar under hans kundvagn. Svårt att gissa att han självklart får upp framsidan på telefonen...

"Oj, tack...asså, det är inte jag". Mumlar jag och ber om att få dö fort. Han flinar bara. Jag betalar och slår världsrekord i att packa ihop alla prylar och kutar ut till bilen på 11 sekunder.

Sen tillbaka till jobbet och montera. Kommer då på varför jag inte gillar IKEA. Herregud vilken tid det tar. I synnerhet när sista skåpet monteras helt bakvänt och vi får börja om. Två gånger.

Åker hem till Finfrun på fika. Hon städar. Det gör hon jämt. Och jag fattar inte varför hon inte har städfirma. Kanske för att hon aldrig annars får tillfälle att gå omkring så här:

Smygfota sig ett stycke Finfru
Finfrun gillar rött. I hela huset är det röda detaljer. Så bra att hon då kan matcha huset med den lilla Juicy Couture-dressen. Och notera det röda hårbandet. Fast jag kan skvallra och tala om för hela världen att den där vita trasan är ett nattlinne. Från H&M. Hehe.

Hinner precis innanför dörren när bästa Tara-Christina kommer i en taxi. Direkt från flyget. Hon har tillbringat en vecka på Gotland, i nån sorts författarstuga som Bonnier har. Hon skriver på sin nya bok och den ser jag verkligen fram emot. Väry intressant kan jag berätta. Hon har med sig Alla Hjärtans Dag-presenter:
Champagne-te och en fin Fårskallemugg till mig. Kärleks-te, hjärtmugg och ljus till talibanen.

Och Mintkyssar till maken. Eftersom hon är singel så har jag flera gånger erbjudit henne delägarskap i maken, men det är tydligen inte sååå krisigt så hon nöjer sig med lite kyssar. Bra så.

Apropå maken ja. I vardagsrummet har jag haft samma gardiner i 100 år. Eftersom de kostade en mindre förmögenhet så har jag varit för snål för att ta ned dem, även fast jag tröttnat på dem för länge sen. Därför gjorde jag något revolutionerande: för första gången i mitt liv så köpte jag gardiner på IKEA.

Man kan säga att skillnaden mot de gamla är rätt stor, men tror ni maken har märkt något?

Icke.

6 kommentarer:

Ingegerd sa...

Asgarv, du e för rolig, mobilen med bilderna, fina frun, dela mannen, ja allt! Man blir verkligen glad av din blogg!

Tack för dina härliga inlägg!

Sus sa...

Från platt till Pamela Anderson på 30 min.
Köpa sig en ny garderob för henne antar jag?

Nu vet hon hur jag har det. Dock är jag dubbelt så stor runt ryggen dåra.

Cissi sa...

Åh, jag är så sjukt nyfiken på vem finfrun är!!

Men tack Mona för att du får mig att skratta! :-)

Andreas sa...

Jag som jobbar på ikea och textilavdelningen undrar ju såklart när var hur?? Vilka gardiner? :P

MonasUniversum sa...

Ingegerd: Tack för fin komplimang!

Sus: Nja, hon gick från 0 till B, dock är de jättesvullna! Och vem är inte dubbelt så stor runt ryggen!

Cissi: Du, det är det fler som är, i synnerhet de som bor här i nejden! Och tack för komplimangen!

Andreas: Du, vet inte vad de heter, men de är nån linnehistoria, tror jag, med svarta ringar, ser ut som kedjor. Ja du vet vilka. Sen köpte jag 25 meter av nån fågelvariant, brun, 25 kr meter. Ska ha som ett draperi på lagret. Tonåringen valde och det kommer se ut som en jävla skog. Men det blir nog bra!

Anonym sa...

Brösten är as snygga vill ha!!!