måndag 7 februari 2011

Om det ändå vore flatlössVet ni vad det här är?

Termiter. På kontoret. 8 meter från våra lagerhyllor.

...som är fyllda med träleksaker. Tror bestämt jag måste ringa Anticimex i morgon.

Först hem och dö i soffan efter 12,5 timmar på jobbet.  Bra start på veckan. Dock var det värt det eftersom nya säljaren från Trelleborg introducerades idag. Fifan vad hon kommer sälja. Har helt rätt inställning. Efter två katastrofala människor så är hon en skänk från ovan.

17 kommentarer:

Peatreek sa...

Ooäähh, vad äckligt.
Jag förstår att du vill ha bort dom. Anticimex klarar det mesta har jag hört..

Smultronblomman sa...

Lite suddig bild, men en av de där ser ut som om den har randig bakkropp. Drönare som blivit utslängda från bikupan? Getingar? Kanske ändå kan vara bra att Anticimex eller motsvarande kommer och tittar så du inte har andra skadeinsekter som förstör dina varor.

Amy sa...

Blä! Fy! Usch!
Alltid är det ngt som ska jävlas med dig.

Dagar du inte visste fanns sa...

En ängel skulle man kunna säga!

Fisken sa...

Du är nog en av få som ÖNSKAR flatlöss?

Z sa...

Termiter??? Gud det låter exotiskt. Typ Myrslok... Äter inte de typ termiter? Ni kanske kan importera en sån? Eller så ringer ni Anticimex... Kanske enklast.

Kennelflickan sa...

Om man som 18-åring lyckades få flatlöss två ggr av SAMMA KILLE så mår man lite illa av rubriken.....

Malde sa...

Tror den nya säljaren är ett kap
:-D

Hälsa henne!

William Witsman sa...

Jag känner en del flatlöss som skulle bli jättearga om dom fick veta att du förväxlade dom med termiter

Ebba G sa...

nej men det där ser ut som flugor och små skalbaggar. Termiter är vitgrå och fula som fan. Och här i sverige överlever inte termiter. Dom enda träätare som äter förädlade varor vi har är väl hästmyror och dödsur... och sånadär gröna grejjer som äter bark. Det du har där är säkert inget att bry sig om... sopa upp eländet bara.

Andreas sa...

Vilken fantastisk blogg! Jag skrattar och skrattar! WUNDERBAR! Jag har fatt en ny förebild!

Hälsning fran Deutschland!

Andreas

MonasUniversum sa...

Ebba: fyfan som jag hoppas att du har rätt. Har försökt få bort dem men de kommmer tillbaka. Igår hade vi nya säljaren här, som sa att det är termiter. Anticimex lär säga att jag ska skicka dem en burk med djuren i, så vi får väl se..

Andreas; Åh, tack, very much välkommen är du!

inkan8 sa...

Shit va äckligt. :-(

Ebba G sa...

Men du, nu har jag tittat på din bild väldigt väldigt nära och uppförstorat i Eriks megadator. Och det där är en sorts ängrar. Fläskängrar tror jag. (om det inte är mjölbaggar, men dom brukar se smalare ut)
Finns det ylle bland grejjerna kan det vara pälsängrar och... ja i så fall äter dom allt som innehåller ull. Fläskängrar äter kött (även gammalt torrt avskrap från hud) och mjölbaggar käkar allt som innehåller stärkelse. Namnam.
Så egentligen är det väl bara pälsängrar som förstör sånt du säljer. Tror jag.
Om du importerar varor kan det ju följa med en del skit... men det är väl mest vägglöss och sånt...
Anticimex kan utrota ängrar och mjölbaggar, men den sorten kommer nästan alltid tillbaka - för att dom bor liksom i hela hus, andras lägenheter och lokaler... och i stan... tja, man lever med det där.

MonasUniversum sa...

Fan Ebba, vet du hur mycket ullplädar vi har?!!

Raggoparden sa...

Det här är ju spännande, kan du inte ta skarpare bilder? :) Vuxna ängrar ser ut som skalbaggar med flygvingarna skyddade under täckvingar, pälsängrar är bruna med en svart fläck på vardera bakkroppshalva, och fläskängrar har ett ljusare band över mittkroppen
Larverna ser ut som silverfiskar men med en liten borste längst ut på rumpan.Larverna äter ylle, gärna gångar rakt igenom en trave, så alla prylar får hål..
Här är en superlänk!
http://www.entomologi.se/cgi-bin/enter.cgi?iljwhat=4030

Men...de där prylarna på bilden har synliga vingar? Inte ängrar..

MISS FURIE sa...

Min erfarenhet av de där slynglarna som jag tror att ni blivit drabbad av (termiter) de lämnar efter sig ett trädamm. J har sett dammet. Det var därför jag trodde det var sådana träätare. Om det är de där svinen som käkar ull och tyg då har jag i så fall med mig smittan till mitt hus. Åååååneeeej!