måndag 21 februari 2011

Häppelihäpp

Jag kom just på en sak.

Om två veckor kommer jag ha solglasögon på mig.

Och flipflop....sommarlinnen, shorts och målade tånaglar. Och lite fisig mage på det.

Jag slipper den här snön i alla fall. Det är mer än vad ni gör. Med eller utan rännskita.

Och som jag ska blogga. Ska bara veva igång maskineriet där först.

20 kommentarer:

NinaPX sa...

Ser fram emot att följa dina äventyr i Indien. Kan man inte åka själv (och jag får väl hålla mig hemma ett tag nu) så kan jag inte tänka mig nåt bättre substitut än att följa dig och dina tokigheter via bloggen! Hur gick det med hällen?

Tina N sa...

Är det snön du vill slippa, räcker det med en tripp till de sydligare delarna av vårt avlånga land!

Flipflop kanske är lite kallt, men solbrillor kan du ha och du slipper hål i golvet, när du ska gå på toa... ;)

MonasUniversum sa...

NinaPX: Du, du ska fan hålla dig här hemma i ett år framåt tycker jag!
Hällen: well, maken lagade mat på två plattor, jag kom hem sent. Ska hämta en stege och klättra upp för att kolla säkringarna...i morgon. För trött nu.

Tina N: HAHAHHA, förlåt,men den där var bra!

annika sa...

Ska du inte till Indien i affärer? Då är det nog inte så bra med shorts och linne och flippisar...En sval klädsel behövs förvisso men kanske lite mer "klätt" är att rekommendera.
Den fisiga magen ska du nog tänka på vad du stoppar i, panikletande efter toa är inte alltid så lättplätt där.
Å f ö så tror jag att det i dessa underliga vädertider kan vara så att det är en snöstorm på våg in över Delhi m o om ungefär två veckor...! :D

Den hemska tvillingen sa...

Själv ska jag på SEMESTER (ingen jävla jobbresa) till Thailand om tre veckor! Flippfloppsarna - here I come!

Åsa sa...

INTE alls avundsjuk, så det så...! Vilken anklagelse :O


Eller hru var det nu!

Jo jag är avundsjuk, sjukt barn igen hemma, omotiverad student, jobbångest (avskyr att vabba) och s¨den där jävla modern till mig som ska leka martyr hela tiden! suuuck!

Frua sa...

Linne? En väninna till mig semestrade i Indien och blev arresterad 7 gånger under en dag eftersom hon visade axlarna i ett linne:/ En liten ärm är nog att rekomendera tror jag:) Jag ser fram emot att läsa om dina äventyr:D

GudinnanT sa...

Men jävlar va arg du kommer bli när du landar på hotellet i Indien och ska packa upp väskan och upptäcker att jag har kastat ut alla dina kläder och krånlat ner mig i resväskan...fast det är klart...du förlåter mig eftersom du fick shoppa loss en helt ny resegarderob :)

I min värld sa...

Skön resa i Indien, själv har jag semester just nu, iofs bara resten av veckan men det är ledigt från jobbet. Sonen behövde lite ömma moderliga omsorger (till hans stora förskräckelse). Även om man är 17 år så skadar det inte att umgås med mamsen ett par dagar :-)

Cecilia N sa...

Minns du minifom som man gav dibarnen för att de inte skulle få gaser?
Det finns nån sorts vuxenminifom i tablettform. Hör med apoteket.

Och täckta axlar tror jag också är bra. Kanske rent av ett litet flor att lägga över håret?

Bitten sa...

Och som du kommer att få veva ...

Anonym sa...

Du är där på tjänsteresa. Då är det inte ok med badkläder. I "fattigare" länder är det oerhört viktigt med korrekt klädsel. Alla du möter kommer att ha på sig kostym/dräkt eller sari. Att dyka upp i badkläder i flip-flops är mer eller mindre en skymf. Du blir inte tagen för seriös. Ha på dig svala tunna kläder som täcker axlar, ingen urringning, gärna kjol förbi knät. Tunna sandaler men inte flip flops. Men det är ok att visa magen, det gör man i sari ;-)

Melkers Mamma sa...

Då kommer du att vara där samtidigt som min sambo ;) Men han ska kolla lyxiga yachter (jobbar för Rolls-Royce)! Trevlig resa!

Kristina sa...

Hej, du frågade tidigare om vad man skall tänka på. Frågade en väninna som ofta är i Indien på affärsresor. Hon sa att tider hålls ganska så bra. Som i Sverige. Drick ingenting som inte kommer i en oöppnad flaska. Shoppa på stora malls, där finns alla märken fast jättebilligt.
Present frågade du också om, väninnan hade inga idéer men jag gör resor ibland och brukar ta med mig något skandinaviskt eller svenskt. Typ dalahäst (skratta inte det är faktiskt uppskattat). Du har väl annars en och annan älg du kan packa ner.

Johanna sa...

Hej på dig!
Jag brukar läsa din blogg och skatta gott. Jag har ett tips till dig inför din Indien-resa. Kontakta en vaccinations mottagning och få recept på Dukoral. Det är ett vaccin som skyddar magen mot kolera och en del andra vanliga magsjukor. Man vill ju inte sitta på toa större delen av resan.

MVH
Johanna

Mita sa...

Vem fan rännaskiter hellre inte i Indien än i Svedala!!

Fia Fit sa...

LYLLOS!

Om jag måste välja på snö och rännskita väljer jag lätt rännskita eftersom jag gärna vill åka till Indien!

Fru G sa...

Så härligt med solglasögon och flipflops! Jag tänker följa ditt exempel fast jag drar till ett land där man slipper rännskita! Och jag har turen att vara helt ledig! Hoppas du också får lite ledigt snart!

Markattan sa...

Och du kan lätt släppa skitångesten! I Indien skiter man var som helst, närmsta buske, tågspåret eller var man nu befinner sig.
Jodå, har sett med egna ögon.

Markattan

Anonym sa...

Googla Punjabi dress så ser du vad du bör ha på dig. Det finns ursnygga och sköna för inga pengar alls. Sari är det ingen västerlänning som kan bära nämligen, det måste man träna på från födseln.