tisdag 15 februari 2011

Det här med tonårsdöttrar eller om det var män i garderoben

Jag har ju en nittonåring, soon to be tjugoåring, här hemma. Som har den dåliga smaken att använda samma sminkmärke som mig. Vad hände med Rimmel, IsaDora, Viva la Divas och det andra crappet för tonåringar..?

Jag sminkar mig sällan. Men när jag väl gör det så är jag ju tacksam över att jag har samlat på mig en hel del. För vid den här åldern krävs ju en hel arsenal för att schyssta till ett gammalt plyte så då är man ju glad över att man har resurser.

Om det inte vore för att man närt en korp vid sin barm.

Som vänligen men bestämt förnekar att hon "lånat" något.

I morse saknade jag en hel burk av en viktig grej. Men nejdå, "jag har inte tagit nåt".

Så då kan vi konstatera två saker:

Talibanen sminkar sig i smyg och tvättar av sig i plugget innan jag hämtar henne  varje dag.

Eller så är det maken som inte riktigt har berättat allt om sina förehavanden för mig.

Jävligt märkligt.

14 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Dags för en liten låda med lås på eller?
- och ang. förnekandet: hon minns väl vad som hände förra gången med krämen, klart hon inte vill bli av med mer pengar...

Me and my love sa...

Här är det tjuven som bär runt på allt från post jag inte läst och nycklar ......Han verkar ha flyttat in hos dej med .....Jag låser in mitt smink direkt nu så kanske han stannar hos dej ;)
// Åsa

Anna@Teddy sa...

Jag har några burkar sånt skit jag kan skicka upp... vem ska jag adressera det till? Maken direkt eller?

Chris_P sa...

Eller så är det så länge sen som du sminkade dig att du glömmer mellan varven att sminket var slut då med!

köp billigare spackel (till dig = till henne) o göm ditt lyxigare smink!

Anonym sa...

Mona,

Som mamma till en härlig brådmogen 7-åring, kan jag bara säga följande.

Jag anser att Talibanen är minst lika misstänkt som tonårsdottra din.

Här hemma gäller det att hålla hårt i dyrgriparna.

/Jenny

Gabriella sa...

Varför dyrt smink om man sminkar sig sällan? Smink är ju en färskvara (för det mesta).

*Sade hon och satte på lite mer Isadoraläppstift*

Charliesprak sa...

Lägg till tvättmaskinsreparatören på din misstänktalista också;)

Hurryville sa...

Har också en närt en kleptoman vid min barm. Samma ålder som din.
Min påse-under-ögonen-borttrollare var borta och dottern förnekade att "hon inte rört den". Den återfanns i hennes necessär.
Jag köpte hårnålar sådär 30 st samt 6 stycken knäpphårspännande för en månad sen. Nu finns den två hårnålar och 2 knäpphårspännen kvar. Men nej. Hon har INTE rört dem. Kan vi göra gemensam sak o bunta ihop dem och skicka iväg dem någonstans? Sälja ut dem på Blocket?
Hälsningar Desperat

pralinen sa...

hemma hos mig var det strumpbyxorna som försvann helt oförklarligt - och nu när 20åringen lämnat boet så svämmar lådan över igen - märkligt ;-)

Anonym sa...

Jag hade köpt en svindyr foundation av märket Dermalogica, den snodde dottern snabbare än jag hann blinka. Ingen fråga om hon kunde få testa eller låna, vilket jag hade gått med på, eftersom hon har svår acne. Men när hon bara tog den, då tyckte jag det blev svårt att vara generös. Makens rakhyvel har hon snott, han har frågat om någon vet var den är, men inte ett knyst kommer över hennes läppar. Jag studerar hur detta "mysterium" ska lösa sig. Det kan vara bra att veta hur hon fungerar när man själv blir drabbad. Jag skulle önska att hon kunde fråga snällt, önska sig till födelsedag/julklapp m m. Det är som att hon suger ur det göttigaste ur en, och när hon fått vad hon vill ha så ska man bara "dra". Hon är gullig på andra sätt, men när det kommer till vad hon vill ha, är hon inte direkt sympatisk. Hon har nyss fyllt 16 år och har varit så här i ca 6 mån, när tar detta slut? Jag kan inte påstå att jag är oförstående och dryg, det verkar bara som att hon ska ha mig på en armlängds avstånd. Pappa duger inte alls. Är det detta som kallas "att bryta sig loss"? Jag kommer inte ihåg att jag var så här mot mina jättetöntiga och dryga föräldrar, jag lät dem vara utan att bli oförskämd.

Butta

Singel i storstan sa...

Smink, hårsnoddar, kläder, strumpbyxor, ännu mer smink, tuggummi, hårspännen, ögonbrynsfärg, scarfar, väskor, skor, stövlar, parfym ännu mer smink...

Behöver jag fortsätta?

Så förbannat trött på det.

soprud sa...

Tips:
Skicka efter sminket från Storbritannien = ca mindre än halva priset mot här i Sverige! :-)

TrickyTricky sa...

Vad skönt att höra att vi är många som har dessa hopplösa och samtidigt underbara tonårsdöttrar.

Malde sa...

Här finns en till, en 18-åring som i flera år ALDRIG I LIVET har tagit det som fattas på andra håll i huset. Konstigt är det när samma saker sedan återfinns i hennes rum. Hon vet INTE hur grejerna har hamnat där, hon har aldrig sett dem. Än mindre tagit dem till sitt rum. Sedan undrar hon varför vi låser dörren till vårt rum när vi lämnar huset...

By the way, hennes rum är även ett stort svart hål för hennes egna saker så hon MÅSTE bara ta våra pengar/nycklar/smink/kläder/whatever... Eller ja, sminket var ju mitt, inte Makens ;-)

Gabriella, jag har också dyra grejer fast jag sminkar mig ännu mer sällan än Mona. Jag kan inte använda billigt smink med parfym, eller smink med parfym alls. Får utslag, svid i hud och ögon, svårt att andas, mm mm...