torsdag 24 februari 2011

Äckelpotta

Finns det fler män in min som tycker det är onödigt att "slösa på vattnet" , och därför inte spolar när han har kissat?

Och det märkliga är att detta bara tycks gälla på nätter (han sover soffa varje natt innan han kommer upp) och på morgnar.

Måste vara geografiskt betingat. Alltså ursprungsgeografiskt..

28 kommentarer:

Minkamera sa...

Det finns en man i detta land som väcker sin flickvän på natten när han ska kissa för att fråga om hon ska gå på toaletten för det är så onödigt att spola efter bara en person.

Jag hade köpt kateter om det hade varit min pojkvän.

MonasUniversum sa...

HAHAHAHAHA, fy fan vad roligt! Jag undrar om de kommer från samma håla!

Åsa sa...

haha, Om det var min som väckte mig så skulel han itne ha någon flickvän, eller något att kissa med heller....

jag brukar dock undvika att spola så mycket då jag vet att det hörs i hela huset ( jag hör när mina grannar drar för duschdraperierna) så försöker undvika att spola så ofta, vilket oftast innebär att hålla på sig... men men...

Blå Ängel sa...

Vaddå geografiskt ursprung? Men Mona, har du fördomar och tror att alla som bor eller är födda utanför 08-området använder torrdass, eller?
Efter att ha läst din blogg ett tag, så tycker jag det verkar mer som att din vimsiga man GLÖMMER att spola. Han brukar ju glömma en del väsentliga saker. T.ex att ge eran dotter mat!

Ha en bra dag.

Åsa sa...

Blå Ängel- Klart vi har torrdass ;)
Är nog mer så att snålheten ibland tar övertaget om vissa, om det har med uppväxt o miljö eller bara om genetik att göra det vette tusan ;)

Anonym sa...

Haha - här hemma har vi sluten tank till toa-avloppet som ska tömmas minst 4 ggr varje år till en kostnad av xxxx antal kronor varje gång! Vi MÅSTE spara på spolningarna/ alt bara gå på toa en gång om dagen så vi fuskar om nätterna med spolningar! Vi kommer inte från samma håla som din make ,ej heller har vi minsta 08-ursprung! Håll dina tankar om ursprung för dej slälv,du visar bara förakt för alla utanför "tullarna" !

Anonym sa...

J, liksom alla finnar, känner förstås till historien om finskättlingen Thomas Crapper som uppfann vattenklosetten liksom att alla stora uppfinningar kommer från vårt lilla grannland i öst.

T.ex. uppfanns internet där, liksom tv:n, bilen, coca-cola, skiftnyckeln, mobiltelefonen etc etc. Det är t.o.m. så att pyramiderna i Giza ritades av en finne som sedan sålde patentet till Egyptierna så de inte skulle känna sig så små i världen.

Den här finnen lät dock egyptierna få hela äran liksom finnarna låtit andra få äran för alla uppfinningar som gjorts just för att finnarna är så otroligt ödmjuka och hänsynsfulla mot andra.

Och det är driven av hänsyn mot sin omgivning som han gör saker som kan uppfattas lite fel.

Han är också medveten om att vattnet endast kostar ca 2 öre per liter i Stockholm. Finnarna är ju ett folk som alla har högt iq. T.ex. är medborgare medlemmar i mensa så han är smart nog att veta att han inte sparar så mycket pengar.

Nu blev det här ett långt jävla inlägg men andemeningen är att övertyga dig om att din man inte är snål utan hänsynsfull.

Hans ödmjukhet förbjuder honom att säga att det inte handlar om pengar så som han låter dig tro. Det handlar om hänsyn. För att du ska få din sömn som den prinsessa du är för honom...

//L -du vet vem....

Helena m. 4 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helena m. 4 sa...

Blääääääääää...
det finns ju 2 knappar på de flesta toaletter just av denna anledning,
liten knapp = liten spolning

jennie sa...

Bland vår familjs bekanta finns det två andra familjer där detta beteende är djupt förankrat. Där spolas det minsann aldrig efter ett kiss. Av snålhet.
Lustigt nog är det nog de två familjer som har de tjockaste plånböckerna.

Pangbruden sa...

Har aldrig hört talas om fenomenet..

Tack o lov!

GudinnanT sa...

Här hemma har jag två töser som ofta "glömmer" att spola efter sig inte bara ett nr utan även efter nr2...så som jag tjatar för att slippa komma in och hitta en ospolad toa.

Smultronblomman sa...

Han kanske är mörkrädd och tycker det låter otäckt när man spolar på natten. Det gjorde jag när jag var riktigt liten. ;)

Lena sa...

här är en ickespolande make till - men det handlar inte om snålhet för egen del eftersom vi inte betalar vattnet (egen brunn). Här är det allmänt globalt resurstänkande som gäller. Varför spola bort 2 dl kiss med 5 liter drickvatten, typ.
och jag har överseende med det och spolar efter mig.

Mrs Data sa...

If it's yellow take it mellow, if it's brown flush it down?

Som i "Meet the Fockers".

Anonym sa...

På nätterna spolar vi inte efter lite kiss, men det beror på att bebisen sover på andra sidan väggen och gärna vaknar om man slamrar och spolar i badrummet.

Var sover bebisen som din man tar hänsyn till?

NinaPX sa...

Uppväxt i hus med septik-tank, så här är det nog snarare jag som sparar på spolandet vid nr 1. Däremot kämpar jag hårt med att få mina döttrar att spola efter nr 2....verkar stört omöjligt! Det är snällt av maken att härda dig med lite "äckelpotta" inför din resa till Indien - omtänksamt av honom helt enkelt! :-D

Lotta sa...

Min käre make spolar inte på nätterna "för att han är rädd att väcka oss andra".

Vi andra sover genom åska, blixt, fyrverkerier, snöplogning, gatsopning och små barn som gallskriker...

Annika sa...

Blä. Jag antar att han inte tycker sig behöva spola därför att han inte torkat sig? Och därmed låtit den sista droppen lägga sig i kallingarna?
Fräscht.

Jag i Skåne sa...

Vänta nu här...
Är det vanligt förekommande att snubbarna "torkar sista droppen" på snorren??

Annie sa...

hahahha jag gör exakt likadant! Är tjej på 24 år och kommer inte från din makes håla ;)

annika sa...

Är han uppvuxen i ett hyreshus? För så var det när jag var liten att man spolade inte av hänsyn till grannarna - det brusade ordentligt i ledningarna i det nattysta huset när någon spolade i toan! Å du kommer att tycka det är löjligt litet problem när du besöker en del toaletter i Indien! :D

B sa...

Fullständigt självklart för hela familjen att inte spola kiss under natten. Flera skäl; ljud, tanktömning som kostar flis. Alla torkar sig efter kiss i familjen. Då blir det också lite papper som ligger och badar. Förste på morgonen spolar efter sig. Ni är sjåpiga :-) Just det, vi kommer från hålor på landet men bott i storstan i omgångar.

Cecilia N sa...

Eftersom han har en fru som hoppar igång så fort det låter, eller inte låter, och har svårt att somna om vid ½4 så för han sig så ljudlöst som möjligt. Således ingen spolning.

Min man har en fru i koma så han kan spola eller nästan vad som helst utan att hon vaknar.

Sen, som kommentar till någon som hänsyftade till feta plånböcker: det handlar minst lika mycket om små utgifter som stora inkomster.

Tvillingmamma Lotta sa...

Jag läste nånstans att Cameron Diaz bara spolar varannan gång på toa om hon kissat - det handlar ju faktiskt inte om snålhet utan om vår miljö precis som "Lena" här ovan skriver.

Anonym sa...

Nej, det är väldigt vanligt när det gäller män. Jobbar som lokalvårdare och väldigt ofta inne hos herrarna är det ej spolat efter dom kissat.

Tanten som tänker hygieniskt sa...

Jag funderar inte på spola eller inte spola. Det jag tänker på är att jag hoppas verkligen han torkar av snorren och tvättar händerna iaf!!

Inte spola för lättväckt bebis?? Jeeses. Lycka till framöver.

Anonym sa...

@Tanten som tänker hygieniskt:
Tack! Vad härligt med lyckönskning! Det var precis vad som fattades i vårt liv.

..och jag älskar folk som tar en detalj, fantiserar ihop en egen verklighet och dömer andra. :)