tisdag 29 januari 2008

Jag bara undrar. Tror hon att jag är korkad?!

Tonåringen vill åka till Gotland i sommar. Utan mamma, eller nån annan vuxen.

Däremot med några tjejkompisar. Och alla är nästan 17 år.

Det pratas om att hyra en lägenhet.

Mitt i sommaren. När det är som mest röjigt där.

"Men mammaaaa! Det är lugnt, vi ska uppföra oss, inget kommer att hända!"

Tjejerna är fortfarande nästan 17 år.

Uthyrararen kräver målsmans underskrift.

"Ring pappa", sa mamma.

För mamma har också varit nästan 17 år.

Och varit på Gotland.

Och det var allt annat än lugnt.
Och mycket hände.
Och man uppförde sig INTE.
För det var omöjligt.

Här skrivs ingenting under.

Rösta på mig

20 kommentarer:

Anonym sa...

MEN Mona !! j har varit där förut , hur kan det komma sig?
då kan hon väl åka igen?

Fan man är 17 år skulle du vilja byta bort sommarlovet på gotland när du var 17??
*kram*

Anonym sa...

Jag håller med Monica! Dom är ju bara 17 år en gång i livet! Och vad jag har hört så klarade dom av Öland galant!
Ge dom en underskrift! KOM IGEN!

MonasUniversum sa...

VÄNTA LITE HÄR NU VA! Förra sommaren var hon en vecka på Öland. I samma byggnad fanns kompisens släktingar.
Sen blev hon ihop med en Gotlänning. Och åkte dit var och varannan helg. Men han bodde EN TIMME från Visby. På en bondgård = mamsen lugn. Och Monica min vän; vänta du bara tills det är dags för kommandoran! Då kommer jag att hemsöka din blogg och skriva med STORA BOKSTÄVER!!!:))

Och bäste fröken ANONYM: Eftersom jag är en VÄLDIGT smart mamma, så vet jag att du antingen är min käre tonåring, eller en av tonåringens kompisar! Troligen min första gissning....Koncentrera dig på din uppsats nu, istället för att snoka härinne!
Handen i kakburken bruden!

Isabelle sa...

Vilket dilemma. Ska hon få ha lika roligt som du hade? Eller. Ska hon verkligen få göra som du gjorde?? *asg*
Ibland skulle det vara bra att inte komma ihåg så väl hur det var när man själv var tonåring.

✿Ewa sa...

Du har inte funderat på att skriva under och samtidigt i smyg boka in hela familjen på ön SAMMA vecka! Det kan ju bli en surprise veckan innan ni alla drar iväg hahaha!!

Annika sa...

Ewas förslag är väl jättebra?!*L*

Laila sa...

Men Gotland är ju ganska roligt... på sommaren...när man är 17 år...

;-)

Anonym sa...

Jag tror din j klarar detta galant, hon verkar mogen o klok, och lite lat ( tänker på pengarna hon har tjänat * INTE* )
va ska hon annars göra ? sitta hålla mamma i handen? och pojkvänn bodde 1 timme från visby, tror du inte dom vara ute endå???

Cicki sa...

De tror aldrig vi varit unga. Och än har du ju inte hunnit bli senil så du har glömt hur det var. Å så glad jag är att mina barn är vuxna så jag slipper hamna i sådana här dilemmor. Det livet är redan passerat och oj vad jag känner igen det...:-)))

en av tre flickor sa...

JAHA?!! Och hur ska då JAG göra med min 16-åring som jag nästan lovat ska få åka till Nerja (jo, i Spanien) tills m ett gäng kompisar???
Så resonerar jag så här ... hellre det än Ibiza. DÄR skulle jag dra en taggtrådsgräns. Med elstängsel.
Jag är inne på samma som Ewa :P När min 16-åring då när hon var 15 ville vara ute på värsta stället en sommarnatt sa jag till slut ja men informerade henne också om att jag samma kväll skulle nattvandra med fältarna. På samma plats.
Det gick så bra så.
Hyr ngt du också den veckan! Och upplev gamla minnen (hahaha!!) och var i närheten. Förr eller senare vettu ... hon klarar det.
(Å herreguuuud vad jag låter klok och kaxig nu! Note: aldrig att jag skulle låta så här om det gällde MITT barn. Men det fattar du va ..;))

Anonym sa...

Sen är det ju inte så mycket ditt barn som du inte litar på utan alla andra idioter som finns i världen. Tufft läge men du kan ju alltid köra det som mina föräldrar gjorde "Jag litar på dig och vet att du inte gör mig besviken", jäklar vad det funkar bra med skuldkänslor. + att min pappa gav mig kondomer på Arlanda (skämdes ögonen ur mig) när jag var 17 och på väg till Grekland.

Just det, har tjejerna falskleg? Det är rätt svårt att komma in på krogen utan. Fast det innebär ju bara att de drar på stan.

Det är ett bra drag att pappan ska skriva på intyget. Det gör honom delaktig i beslutet att låta 17-åringen åka med ett ansvar för konsekvenserna.

Jag har just insett att inget av detta har hjälpt dig ett dugg =D

Lycka till!

Malin sa...

Undrar om våra föräldrar inte hade någon tonårsperiod eller om de var senila. Själv fick jag cykelcampa på Gotland med kompis redan som 15-ring. Just därför så vill jag helst att barnen är typ 30 innan de åker till Gotland en sommar :)

Men samtidigt så ska de ju igenom allt detta någon gång. Usch vad svårt! Bra att veta vem jag ska tracka med alla frågor om 10 år.

kram!

Unknown sa...

Hmmm, vi åkte två tjejer till Kos när vi var 17. Fattade inte ens då hur våra föräldrar kunde släppa iväg oss. Men vi hade j-ligt kul och fick en massa nya kompisar (+ lärde oss hur roligt det är med tequila!)

Kom igen Mona, låt henne åka!
Är du orolig är ju Ewas förslag kanonbra :-)

Anonym sa...

undrar vad Mona tänker när hon ser kommentarene idag!
:) puss

Buzan sa...

Förlåt, men jag skrattade rakt ut när jag läste ditt inlägg.. Vi har alla varit 17 och visst hade vi skoj och visst lever vi väl idag? Och vi är säkert berikade med en massa saker vi inte önskar VÅRA knoddar att kunna vid 17 års ålder. Men så är livet!
Min son drog till Japan förra sommaren. Inte lika nära som Gotland. Han hade iofs fyllt 20, så gissa om jag hade nåt att säga till om? :) Man han klarade sig.

Men saken är den, att fan, vi är morsor som har gett våra barn en sån uppfostran vi själva velat ha. Vi kan bara luta oss tillbaka och hoppas att alla goda råd, allt vi berättat om snuskiga gubbar, alkohol , sex och droger, har fastnat. Lita på henne. Fixar hon inte det?? Så vet hon ju att hon fan inte kommer i väg på nåt mer heller.

✿Ewa sa...

Vill bara tillägga att jag håller med buzan ;).

Visst känns det lättare nu med alla råd som du har fått! *L*

Anonym sa...

Jag ska släppa iväg min 15 ½ åring med kompis till Spanien på sportlovet. Killarna har sparat och gnetat och betalat varje öre av resan. Båda är lugna och förnuftiga killar.

Min 17-åriga dotter skulle jag också släppa iväg utan problem, för hon är så mogen och vuxen.
Äldste sonen hade jag dock aldrig släppt iväg när han var 15-17 :) Nu är han myndig och jag har inte så mycket att säga till om.

en av tre flickor sa...

Haha! Mona har svimmat :P

Anonym sa...

Mona, vet du vad? Jag tycker att du ska lyssna på dina kloka vänner! De verkar ha riktigt bra åsikter. Och dessutom skulle väl vi aldrig göra något dumt? :)

MonasUniversum sa...

Hanna, my lilla stepdaughter: jag säger bara ÖÖÖÖLAND!!!!

Och innan jag bestämmer mig så ska jag prata med lilla mamsen och pappsen. Serru!