söndag 27 januari 2008

Bajslata tonårsdöttrar.

Det finns väl inga som kan göra en moder/hustru så inihelvetes förbannad som en make eller ett barn.

Idag har turen kommit till tonåringen.

Många av mina vänner pratar ofta om hur lata dagens ungdomar är. Att allt ska serveras på ett silverfat.

Och jag håller alltid med. Dessvärre inser jag att det ingår en sån typ i min familj.

Jag har en tonåring som med lätthet, och inte alltför många timmars jobb, skulle kunna tjäna en 3-4000 kr extra i månaden. Och då behöver hon inte ens gå utanför dörren.

Tror ni det är lätt att få henne att göra det?

Icke.

Suck, stön, pust, "varför säger du inte till mig tidare, nu är klockan så mycket", är svaret jag får.

Så ikväll tog jag i på skarpen. "Jag ska inte behöva säga till. Det här ska göras varenda helg, och det är bara att välja, antingen gör du det, eller så får du klara dig bara på studiebidraget, och då kan du glömma semester med polarna på Gotland, Öland och den franska rivieran!"

Mutter, mutter.

Men det tog skruv.

Fan, jag hade varit överlycklig om jag hade varit i hennes skor i den åldern.

Jädrabortskämdaskitunge.

Och jaaaaaaa; jag VET att det är mitt eget fel!

Rösta på mig

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Som om det hjälper då??!!! Det är precis detsamma här hemma. Han har fått studiebidraget o gör inte av med en krona *skrattar*. Snål som bara den... när det gäller hans egna pengar vill säga ;).

Men sommarjobb har vi bokat! så det så...

Kram

Ella sa...

Hmm.... sådär bortskämd ville jag ha varit... Jag kanske kan komma och bli tonåring hos dig igen? Fast jag är förstås dlig på att städa...

Anonym sa...

Ja, tonåringar är ju ett släkte för sig minsann.Det kommer jag faktiskt ihåg fast man börjar att bli tantig!

Pierre sa...

Haha... Bortskämd? Att med dagens kultur vara 17 och behöva städa för ett par tusenlappar är INTE att vara bortskämd. Att inte få åka till Gotland trots den åldern är INTE att vara bortskämd. Inse att min farsa jobbade varenda sommar från det att han var 11 år och jag (20) aldrig har haft något sommarjobb eller ens har tänkt tanken att skaffa något. Times changing... Din dotter kommer förmodligen att skaffa sig ett bra jobb där hon tjänar bra med pengar och då spelar inte ett par tusenlappar ngn roll. Men nu när hon bara är 17 betyder ett par lappar hur mkt som helst och det är enligt min mening hennes föräldrars skyldighet att ge henne dem. Hjälpa till hemma ska hon inte göra för pengar för det ska hon få ändå utan för att hon ska tycka att det känns vettigt att hjälpa sina föräldrar som faktiskt har gett henne allt. Muta inte barnen! Haha kram

Ferraud.blogg.se