torsdag 7 juli 2011

Om varför man inte ska ljuga, inte ens Turkiet

Jag ska inte ens gå in på vad jag gjorde halva dagen igår. Helt klart är att mormodern är mycket sjuk och nu pratas det om transport hem. Nog om det för jag syltade in mig i annat skit.

Jag är ingen människa av lögner. Tycker att små vita raringar kan vara okey, men livet är för kort för att man ska ljuga till höger och vänster;

11.30 var det dags för en anti-aging-facial samt en fot-nånting. Inte pedikyr, nä, det var nån zon-historia där man skulle trycka på fotsulorna. Eller nåt.

Kliver in på spa-avdelningen, som till atmosfären tillhör en av de bättre jag har sett. Först fattar de inte vad som står på min lapp från gårdagens bokning, men sen reser sig en äldre kvinna, ähhum, typ i min ålder, och redan då borde jag ha sagt tack och hej. För jag är fullskiten av fördomar varav en består i att äldre hudterapeuter är gamla och trötta i yrket. Jag vill ha en ung, hungrig och fräsch, men icke. Blir ombedd att kliva upp på sängen.

Jag har noterat att ryssar/rysskor behandlas avsevärt mycket bättre här i Turkiet än vi vanliga svennar så när hon frågar mig ifrån vilket land jag kommer, så flög fan i mig och jag säger "russia". Sekunden efter kommer jag på att flera av hotellets personal pratar ryska, hej och hå vad jag just trampa' i skiten. Så jag säger blixtsnabbt: "I mean, Im from Sweden but I live in Russia." Ehh, vad var logiken med att bli bättre behandlad i det då?

Men när hon frågar "why" så blir näsan så lång så att den räcker till Istanbul, för jag svarar, "Eh, Im married to the Swedish ambassador there."
Vad i helvete kom DET ifrån?! Hahaha, jag tänker samtidigt: oh la la vad jag ska skriva ett inlägg om det här, om vilken krondåre jag är.

Hon börjar fixa och sen kommer första gäspen. Hon alltså. Högt och ljudligt. Fortsätter hårdhänt som attan, och hur jag än försöker så kan jag inte slappna av till panflöjten och vattnets skvalpande på cd:n. Hon klämmer och trycker, och tar i av bara den. Inga mjuka rörelser någonstans. Där fick jag för att jag ljög, tänkte jag. Hon fortsätter att gäspa och gör det ytterligare 3 gånger under den timme jag är där. Proffsigt.

Sen frågar hon var i Russia jag bor. Jag, som är en ärkenolla på geografi, just för att jag är noll intresserad, får härdsmälta i hjärnan. Och svarar med det enda som ploppar upp i huvudet: " Oh, I live in Volga."  Namnet känns aningens bekant och tre sekunder senare kommer jag på att det är en flod...väl? Som tur är så var hennes geografikunskaper lika begränsade och frågar om ambassaden ligger där. "Oh, no, its located in Moscow." Säger jag och önskar att timmen kan ta slut NU!

Det gör den tids nog och jag stapplar ut därifrån, för att bli visad in till nästa rum. En snubbe kommer in och säger att jag ska lägga mig på mage med ansiktet i gropen.

Sagt och gjort. Sen börjar han. På bilderna framgår endast att man masserar/trycker på olika punkter på fotsulorna. Mannen börjar med att smörja in fötterna. Och benen upp till knäna. Sen knådar han. Och knådar. Och trycker. Och slår. Och klämmer. Och bankar. Och vrider, fram och tillbaka. Trycker på punkter från hälen upp till mitt på röven. Rätt var det är så hoppar han upp på bordet och sätter sig mellan mina ben. Och fortsätter knåda häcken. Då får jag rikspanik och undrar vad i h-e han pysslar med. Jag är stel som en pinne och han knådar vidare.

Till slut hoppar han ned för sängen, vrider till benen varsin gång så att det knakar, säger att det är klart. Och avslutar med ett;

"Lady, you have lot of problems, you need to think." Sen går han ut därifrån.

Och jag sätter mig upp och undrar vad i helskotta som hände.

Här har ni beviset. Blåmärken överallt. Kunde jag, så skulle jag fota baksidan av låren. Jag är helt mörbultad!

20 kommentarer:

Jenny sa...

Amen herreminskapare så roligt!
Kaffet sprutade ju fan ur näsborrarna när jag kom till "Oh, I live in Volga."
Du är bara för go Mona!

GudinnanT sa...

Bara du Mona ...bara du...

Anonym sa...

Hahahahaha du är bäst Mona! / =)

Anonym sa...

Åh Mona, jag gillar dig mer än hembakta bullar!

/ Emma

Amonazon sa...

Jösses, betalade du för att få den behandlingen?
Fast en rumpmassage var nog precis vad du behövde.

Klankis sa...

Jag tycker du har varit fantastisk med de norska barnen, mormorn och föräldrarna hemma bör vara enormt tacksamma. Men hoppas de skickar hem dem nu så du får lite semester också, kanske du ska testa ett annat spa? Man ska väl för tusan inte få blåmärken heller?

Helgona sa...

Men herregud, så kan man ju inte göra! Gå till receptionen (Hoppas de pratar engelska) o förklara att blåmärken inte hör till en spa behandling att oproffsigt gäspande inte är ok!
Du är underba m de norska barnen, mitt tålamod hade nog tagigt slut mycket tidigare ;)

Njut lite också ;)

Bitten sa...

Hahaha. Ja, de säger ju att om huvudet är dumt från kroppen lida.
;-D

Malin sa...

Du och din underbara logik! I lööööv!

Silla sa...

Stackars dig...vilken spa behandling.. Jag ska ditt om en månad, ska nog låta bli spa behandlingar...

Singelmamman sa...

Volga! Hahaha. Han sa inte vad du behövde tänka på?

Lena sa...

... tänk den som kunde få ha dig som kompis, vilken lycka!

Anonym sa...

You made my day!

/Ragdoll

Anonym sa...

Hahahahaha, du är bara för underbar! :D
Men fy f-n vilken otrevlig 'spa'-behandling!

Chrissan sa...

Tack Mona för att du är du!:)

maria lever sa...

Älskar dej!

Liz sa...

Jag garvar så jag inte får luft!

Särskilt eftersom jag själv är ryska och min egen erfarenhet att ryssarna som åker till turistdelarna av Turkiet, Egypten och Thailand behandlas allt annat än väl (de har en tendens till att vara rätt jobbiga så jag ska inte säga att det är helt omotiverat), säger jag däremot att jag kommer från Sverige lyser de genast upp och har bara snälla saker att säga. Svårt att avgöra om det var fejkryssheten eller lögnen som orsakade blåmärkena :)

Joanna Björkqvist sa...

Hahahaha, så kul med dina lögner! Däremot inte alls så kul med den hemska spa-behandlingen!

Jag är glad att jag hittade hit tack vare att våra bloggar har så lika namn, för du får mig verkligen att skratta! :D

Åsa Hellberg sa...

Haha, vad roligt.

Anne sa...

Hahaha...du är inte på riktigt :)
Tack Mona... Stor kram