torsdag 28 juli 2011

Om min klåpare till make

Klockan 08.49 igår morse, så rasslade det till i min mobil. Maken skickar en film. Jag är tvungen att titta på den två gånger, innan jag får årets hjärnblödning;

Talibanen har en dvärghamster som brukar ligga i en sån här plastboll, som hon sen springer omkring på golven i.
Eftersom hon tycker att det är jätteroligt så spenderar hon rätt mycket tid i den. Och använder den därmed som toalett. Små pluttkorvar.

Så igår morse är hon ute och kutar när maken ser att hon har bajat, så han går in i vårt, förvisso högst orenoverade, ena badrum. Skruvar bort locket och ska skölja bollen. Han har hamstern i ena handen och tänker att "hm, vart ska jag göra av henne?". Han lägger henne på handfatsbänken. 

Han är 45 år och tror att en dvärghamster, med adhd, ska sitta snällt och vänta på att han tvättar rent hennes boll. Jamenellerhur. En sekund senare så är hon gone. Tokborta. Han får råpanik då han inser att hon sprungit in i skåpet. Mellan skåp och vägg så att säga.

Så vad gör dåren? Kutar ned till källaren, hämtar borrmaskinen och börjar borra.
När jag ser filmen så ringer jag upp honom. "Du tar kort på det där och messar mig NU, för det där ska ut i bloggen!"

"Nä, det tänker jag inte!"

"Jo, det tänker du visst."

Så jag får dessa två bilder. Därför syns inte de andra hålen som han har borrat. Det här är alltså vårt badrum på nedervåningen. Det badrum alla gäster använder. Dessa hål är i exakt den höjd man har framför sig när man sitter på toa. Vi har i och för sig tänkt renovera det här badrummet, men det låg inte i planeringen för de närmaste 5 åren.

Nån som vill ha en man? Gratis? Jag kan till och med leverera honom ända fram till dörren.

Utan ångervecka dock.

Ja, hon tittade sedermera ut ur ett av de där hålen, sket väl på sig av borrljudet. Annars hade han fått åka till zoo-affären fort som f-n och köpt sig en ny.

34 kommentarer:

Kennelflickan sa...

Nästa gång maken släpper lös hamstern så tipsa honom om att lägga god hamster-mat en bit utanför hålet och sen vänta ut henne. Så fick jag göra när jag var 9 år och min hamster smet.

GudinnanT sa...

ha ha ha
det står fortfarande 0 till maken...ha ha ha
gud va jag behövde detta...

ska vi byta män ett par veckor?
du får min integöranågotutanattfådetskrivetpånäsan
så tar jag din och tuktar i bästa fängelsestil?
Deal?

Anna sa...

Det som är så underbart med dina inlägg är att man ALDRIG kan gissa sig till vad de ska handla om :))
Satt Maken vid de borrade hålen sen och väntade med kutaruntbollen??
Och du, Talibanen läser inte din blogg va'?

asa sa...

Det paminner mig om för cirka gurka tusen ar sedan da jag var student. Min davarande pojkvän hade en en hamster. En gang rymde den in bakom panelen i köket. Man kunde höra den springa bakom väggarna.... Da den kom ut efter ett bra tag var den ju naturligtvis VÄLDIGT smutsig. Vad göra? Bada lite. Han höll den över badkaret, hamstern vände och vred pa sig och PLUMS, ner i badkaret. Det var ju bara det att det ju liksom blev en liten ström nerat avloppet och en hamster är liten..... Borta var den och den kom INTE mer tillbaka....

Anonym sa...

Haha, jag fick visionen av att hamsterskrället stod på insidan och lyssnade och maken borrade på och....tja.....hmmmm. låt oss säga, DET blev ett besök på djuraffären;=)

Cecilia N sa...

Men han är ju för snäll maken som faktiskt skickar de här bilderna så du kan lägga ut dem i bloggen och klaga över honom.

Men visst har han plockat bort ytskiktet innan han borrade? Vilket gör att om du limmar dit det igen så syns inte den fula bruna ytan eller hålet sen.
Hitta nåt bra lim bara som fäster och som sen inte släpper in någon väta så att ytskiktet blir buckligt av instängd fukt.

♥ Sanna ♥ sa...

Tack för dagens skratt och det ute på ett Cafe haha du är helt underbar och du maken har väl massa andra fördelar ??? så du kan se förbi att han styckar huSet ;)
Kram

anne sa...

Jag blir mållös.

Jag trodde min make var makalös, men han har ju inte en chans mot din.

Du får behålla'n.

Helena m. 4 sa...

Ha ha ha - inte helt genomtänkt alltså...

Minkamera sa...

Hahahahaha fy faan vad roligt! Tur han inte lät henne självdö där inne så ni skulle ha doften av torkad hamster på gäst-toan.

reneesfotoblogg sa...

Hur i helskotta vågar du lämna honom ensam hemma?

maria.liljegren sa...

He he!
Alltid lika rolig! :)

Maria Liljegren

Maria sa...

Gör dig aldrig av med den där maken.Han är alldeles för underhållande för oss bloggläsare.

Anonym sa...

Hahahahaha...... :D Tack för ett gott skratt denna grå (- igen) dag. // Cath.

Linda B sa...

Tack för dagens skratt, både Mona och Maken!! ;o)

Anonym sa...

maken är en sann djurvän. En eloge till honom som gör allt för att hitta hamstern! borra upp och förstör! Var rädd om denne man,-)

Caroline sa...

Förstår dig, men är glad att hamstern är räddad:)
Är nöjd med singellivet och vill inte ha en begagnad make;)

Anonym sa...

Han är verkligen otrolig din make! En sann djurvän...Du får behålla honom, har redan en virr panna här.
Kicki

Anonym sa...

hahahaha... jag förstår dig... precis... och jag vill inte ha din gubbe, har ju en likadan själv... Och som sagt, du är en tålamodsrik kvinna, Heja dig!
heanku

Anonym sa...

NEJ TACK MONA

Tog lite illa vid mig....jag tycker att det är roligt att läsa din blogg men nu gick du för långt!!!
Tar Ej Emot Han!
Skrattar(MYCKET)som vanligt!!

Anna M

L sa...

EN sann djurvän tycker jag iaf!!!! Och du får ursäkta men gästoa är ju inte vidare snygg så då gör det ju inget? Det vore ju värre om den var helt nyrenoverad och maken hade gjort det då.

1-0 till maken!
L

Titti sa...

Hahaha,jag skrattar så jag får ont i magen..

Fräsigt sa...

Hahaha!!! Cest la vie tyckte ADHD-gnagaren ;). Not so much cest la vie kände nog maken...

Anonym sa...

Tur att han inte behövde köpa ny hamster för det hade Talibanen märkt säkert som Amen i kyrkan. Finns väl inte en unge som man kan lura med att byta ut deras djur?

Ninnie

Ysmania sa...

haha, å gud vad jobbigt att han påbörjar såna där projekt! Ännu ett, så att säga (kommer ihåg er hall...). Jag har en mycket företagsam make som gärna oxå sätter igång små och större projekt, men ganska sällan får dom avslutade. När vi flyttade in i vårat hus märkte han att en gipskiva i trappen var sprucken, och istället för att ignorera det började han pilla och vips hade vi ett handstort hål i väggen som man ser från hela vardagsrummet. Jag skaffade en spillbit gipskiva för att kunna laga det dírekt, men har det blivit gjort? Fast till hans försvar har vi en 1,5-åring ssom suger musten ur oss, plus som sagt ett hus från 85 som behöver mycket kärlek - så fler oavslutade projekt lär det bli!
Oj, det blev jättelångt! Tack för en skön blogg!

isa sa...

Seriöst. Kan inte maken ta och skaffa sig en blogg? "I makens huvud" borde den heta, och han skulle nog kunna tjäna ganska feta cash på det eftersom vi är många som är nyfikna på hur denna man egentligen är uppbyggd (kan man få praktisera hos maken en dag? Skulle faktiskt vara riktigt spännande, för tack men nej tack - in i mitt hus kommer han inte!).

Anonym sa...

Hahaha, jag skrattar ihjäl mej=)! Festlig make!

Sus sa...

Vi gav Sis dotter en hamster. Han smet och bodde i väggen i 6 månader.

Anonym sa...

En av mina söner "råkade" tappa hamstern i en tallrik väldigt varm nyponsoppa. Hamster blev inte glad och eftersom sonen lärt sig att brännskador ska lindras med kyla la han hamstern på en kylklamp i frysen. En stund.

Den överlevde.

Mr Lee sa...

Underbart!!!

Smultronblomman sa...

Det var nog fler än hamstern som "bajade på sig". Tror maken hade dödspanik! Vad skulle Talibanen sagt om han slarvat bort den!!! Tur att han fick ut den, men jag förstår din hjärnblödning på detta!!
*vrider mig av skrattkramper*

kajo sa...

Pluspoäng till maken, både för att han faktiskt fick tag i hamstern igen och för att han bjuder på det. Och till dig för att du publicerar. :-)

Cecilia N sa...

Nyponsoppeanonym: *gapskrattar* Men det var rart tänkt av sonen.

Ragatan sa...

Var glad att han inte försökte svets ihop det.