söndag 3 juli 2011

Reflektioner från poolside

Jag tillbringar ganska mycket tid med mig själv just nu, och finner mig själv iaktta människor runt omkring. Ganska intressant om man dessutom är aningens trångsynt och fördomsfull...som jag är.

Här på hotellet finns alla sorters människor. Jag är t ex den ende som reser som ensam mamma med barn. Det finns en skitgammal norsk mormor som är här med sitt barnbarn, men resterande är familjer eller par.

Och när man är ensam kvinna så beter sig andra kvinnor rätt märkligt. Eftersom talibanen har träffat en kompis, och de springer omkring på hotellområdet varje kväll, så sitter jag ensam vid ett av restaurangborden intill poolen. Och läser. Mellan varven lyssnar jag på P3 Dokumentär på min iPod. Och iakttar. Varje gång jag reser på mig och hämtar något att dricka, så följer en del fruar noga sina mäns ögon. Vid nåt tillfälle så var det en man som hjälpte mig med att hälla upp vatten i ett glas, han skulle själv ha. När han sen gick till sitt bord så såg jag hustruns mimik att hon var skitlack och han fick sig en rejäl avhyvling. I sådana lägen har jag svårt att inte le. Mot mannen. Så klart.

Sen har vi gänget av 15-åriga tjejer, som varje kväll klär upp sig till tänderna och flirtar med serveringspersonalen. Som i sin tur går i gång på alla blonda unga brudar, och flirtar hej vilt.

För att inte tala om de två ryska brudarna i 20- års åldern, som får varenda karl att vända på huvudet. I skyhöga klackar, vätesuperoxiderat blont hår, de tillhörande dåligt gjorda extensions och väry tajta kläder. De är högst medvetna och tar därför två varv runt pool och restaurangområdet varje kväll.

Och så har vi turturduvorna. De unga par som kanske nyss förlovat/gift sig och bara har ögon för varandra.

Eller de gifta männen som sitter med sina fruar, och så fort frun inte ser, så stirrar de ihjäl sig på någon yngre donna som glider förbi, samtidigt om tungan hänger i knävecken.

Sen de klassisk tjocka barnen. Med de överjävligt tjocka föräldrarna. Som låter barnen lassa på hur mycket mat och efterrätter som helst. Och jag kan inte låta bli att undra varför man utsätter sina barn på det sättet.

Och givetvis så finns även föräldrarna som låter sina barn härja hej vilt. De skriker, hoppar och är taskiga mot andra barn när inga vuxna ser. Ouppfostrade skitungar.

Men det mest intressanta är de blickar jag får från en del. Typ: "Stackarn, hon är ensam, hon har ingen."

Så fel de har.

Jag har mig själv. Alltid.

...och kära maken där hemma!

9 kommentarer:

stort och smått sa...

Att iaktta människor är bland det roligaste som finns. Och kul att få läsa dina iakttagelser. :)

Bönan sa...

Fina betraktelser! Man känner igen sig så väl. Jag brukar tänka såhär: jag är inte ensam, möjligen själv men framförallt "på egen hand". Och det brukar vara rätt gött emellanåt! :)

Klimatflyktingen sa...

Bara man har sig själv så kommer man djävligt långt!!!!
Ha det bra over there...

Anonym sa...

Låter som om du har det riktigt bra och det verkar som om du tom kan koppla av !!! Vi skulle ju luncha och jag har ringt ett par gånger. Nu fattar jag varför du inte svarar :-)
När kommer du hem? Åker själv iväg en vecka på lördag, ska iväg o testa Kroatien som många säger är jättefint, så hörs vi inte innan så får vi höras av i mitten på juli... eller är du i Egypten då?
Fan va krångligt det blev, men vi hörs och du får ha det så jättebra med Talibanen och shoppa lite mer blingbling. Det brukar finnas i Turkiet :-)Sköt om er! kram LiSe

Malde sa...

Jag har lika roligt när jag kollar in de andra som tränar samtidigt som jag på gymmet.

Går man dit en fredag em eller lördag em så finns alltid killar som pumpar diskomusklerna, t ex... :-D

Gabriella sa...

Intressanta betraktelser! Och du, du har ju oss i kommentatorsbåset också. Tänk om alla vi skulle lufta strupen där vi poolområdet ... Oj, oj! ;-)

Ha en fortsatt skön semester!

Anonym sa...

Härligt att läsa dina tänkvärda betraktelser. Tycker själv att det är ett rent nöje att bara sitta och iaktta människor! För att inte tala om just det där om hur andra verkar uppleva sin egen tvåsamhet som så mycket mer betydelsefull när de ser en ensam kvinna i vissa sammanhang.

Själv blev jag tvungen att åka in ensam på förlossningen när värkarna drog igång. Maken stannade kvar hemma för att vänta in släktingar som skulle komma och ta hand om vårt andra barn. Jag satt i ett väntrum fullt av par och precis alla kvinnorna satt och stirrade på mig. Nu hade jag ju en man som kom dit så småningom men så här i efterhand tänker jag att det måste vara hemskt för de kvinnor som föder ensam, utan stöd. Alla de där lite menande blickarna, usch!

Anne sa...

Hej Mona.
Jag har varit i Kemer. Där blev jag väry magsjuk ;).
Det andra minnet därifrån är alla Ryssar som var klädda i leopardmönstrade plagg. En del så små plagg så de gick inte under namnet kläder. Mera åt snöre hållet.

Gillar dina iakttagelser. Det är så otroligt roligt att kika på folk.

HA det nu så gott
Hälsar Anne

Ellij8 sa...

Haha, igenkänningen är total. Var på Rhodos med sonen i maj. Den enda som egentligen pratade med mig var en norsk muslimsk kvinna med familj.