onsdag 13 juli 2011

Om maken och hans frisör..ska

För några dagar sen så tyckte jag mig notera att maken varit på särdeles gott humör...i flera dagar. Väry ovanligt. Att det pågår i flera dagar alltså.

Så kröp det fram. Han hade varit och klippt sig, och hans "vanliga" frisör är äntligen tillbaka efter nåt års bortovaro. Han berättade att hans fru och barn var på semester i Turkiet, och hon berättade att hennes man och barn också var borta. Sen lägger hon till: ..."jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på den här veckan..."

Maken är rätt snabb i det mesta, men det var nog inte förrän flera dagar senare som han förstod att hon limmade hårt på honom. Hela hans huvud består av bokföring och Excelfiler, så hissen går sällan hela vägen upp när det handlar om annat än siffror.

Och han erkänner att hon ser bra ut.

Jag är möjligen en konstig fru, men jag kan tycka att han gott kan ha nån som flirtar och bekräftar honom. Efter 15 år så kan man ju inte påstå att man är på topp direkt. Det är ju liksom inte så att man sätter på sig stay up´s, målar naglarna röda och viskar "come on baby light my fire" varje månad. Inte jag i alla fall. Orka.

Så vill raringen flirta lite med frisörskan så har han min tillåtelse.

Och vill hon ha mer än så, well, då får vi nog snacka lite om saken. Tänkte behålla honom en kvart fjorton dar till. Ungefär.

Hur funkar ni?

27 kommentarer:

Chatrine sa...

Jag kör enligt principen "Det är helt ok att läsa matsedeln ute men vi äter hemma".
Nu misstänker jag visserligen att min man inte ens läser ute för han beter sig oftast som en nykär tonåring mot mig. Och jag klagar inte ett dugg <3

Anonym sa...

Jag är likadan! Ingen av oss är svartsjuk. Tycker det kan vara lite kul att han får bekräftelse av andra. Och JAG får bekräftelse på att jag valt en het karl som andra också tycker är snygg! :D MEN vi vet precis var vi har varandra och det ligger inte i hans natur att "skvätta på sidan om" så att säga. Han blir lite blyg av smicker också och skulle inte direkt kasta sig i famnen på nån. Sen är han jääävligt kär i mig fortfarande efter 10 år tillsammans! ;)

GudinnanT sa...

Jag funkar som du...för jag vet ju har man en gång haft en gudinna så räcker andra inte långt...

MonasUniversum sa...

Chatrine: Hahaha, fifan vad kul, "..men vi äter hemma"! Den ska jag sno.

Gudinnan: Öh, det finns fler gudinnor. Så det så!

Anonym: Najs att ni fortfarande är så kära. Vi skulle nog också vara det..om vi inte jobbade ihop!

GudinnanT sa...

Visseligen finns det fler gudinnor men bara en gudinnanT...andra gudinnor är ju som bleka kopior...så det så!

Dee sa...

jag är nog likadan också. Som Anonym skrev här uppe, det är ju bekräftelse på att gift mig med en snygg karl!
Och jag tycker att det kan vara trevlig med bekräftelse från annat håll så varför skulle jag förvägra honom det? Lite flört har ingen dött av ;)

Mrs Data sa...

Jag är så svartsjuk av mig så om något sådant skulle hända skulle min man vara smart nog att hålla käften om det. Jag. Skulle. Bli. GALEN!

Inget jag är stolt över, men hey - det är så det är.

I min värld som inte kanlogga in på jobbet. sa...

Det är helt ok att fresta aptiten ute men man äter hemma.
Det är väl bra om man/han/jag blir bekräftad ute för jag är som du .....orka liksom att köra hela kittet varenda gång efter tio år ihop :-)

Maddie sa...

Klart han ska flörta! Jag flörtar.

Vem vill inte känna sig snygg och uppskattad av andra?

Skulle han göra något annat så skulle han få med mig och sin mamma och göra.

Ringer alltid svärmor och skvallrar, hon är så mycket bättre på att skälla än jag :D :D

/Maddie

Raggoparden sa...

jag markerar om ngn flörtar med honom i min närvaro. Fäller ut en klo, typ.
Samtidigt som jag blir lite mallig ;)

Svedski sa...

"Det är helt ok att läsa matsedeln ute men vi äter hemma." Haha, helt klockrent!

Jag och min snubbe är åt det hållet också, alltid kul att flirta lite, även om man inte vill mer än så. Sen kan vi sitta och diskutera snygga killar och tjejer tillsammans XD

MisterMr sa...

Jadå får jag väl ansluta mig till din mans supporter skara ! Du ska nog snudd på banka mig i huvudet o skrika högt som fan att du är intreserad, då svarar jag med ett va e du :-) Är inte 100 på alla dessa j-a koder o vad allt betyder så jag har nog missat både det ena o andra tralalala.

Madde sa...

hahaha - klart att ma ska flörta..... det är ju toppen med bekräftelse.
= reta aptiten ute men ät hemma.....
kram Madde

Malin J sa...

Både jag och maken tycker att det är ok att gå ut och bli hungrig så länge man går hem och äter. Lite flörtande kryddar ju den tråkiga vardagen. Maken har ju problemet att han sällan märker om någon flörtar med honom. Om någon flörtar med mig så brukar jag tala om det för maken senare och då brukar han svara med "Där ser du, du är snygg". Det kan man leva länge på ;-D

Mona (en annan Mona) sa...

Jag är ju så hemsk att jag tycker att man SKA flirta. Jag tror nämligen att det är receptet till ett långt och lyckligt förhållande. Om man får bekräftelse titt som tätt av andra tror jag att man kan undvika "gubbsjukeåldern" (och motsvarande för kvinnor). Tyvärr har jag ingen aning om hur man flirtar och blir lika förvånad varje gång maken säger "du fattar väl att han flirtade".

äsch...jag tar tillbaka. Jag menar ju inte att man INTE för ett lyckligt äktenskap om man inte flirtar, jag menar bara att jag tror att de flesta mår bra av det :-)
Typ.

Emma och Bengan sa...

Det beror på. Jag blir förbannad så det står härliga till om någon flörtar med min älskling framför ögonen på mig. Men skulle han komma hem alldeles lyrisk över frisörskan skulle jag bara tycka det var trevligt. Märkligt va?

/Emma (inte Bengan)

Anonym sa...

Helt rätt inställning!

Att låta mannen få bekräftelse av en annan kvinna behöver inte hota ert förhållande.

Jag flörtar mer än gärna och det stärker min självkänsla enormt. Maken behöver inte alltid veta, men ibland.
Det är underbart att flörta och känna spänning, trots att man fyllt 44 år.

Unna honom detta, men gör klart för honom att där går gränsen, går han över den blir det inte nådigt! Finns fruktansvärt bra jurister att anlita!!;)

Lin sa...

jag tycker inte att han ska flirta med andra, det räckte gott o väl med det som hände där och då men han skulle få gå dit igen. men utan att flirta, dock kan man vara trevlig för det.
Även om jag förstår din åsikt så måste det finnas regler och självrespekt i ett förhållande men vart man drar gränsen är individuellt. Jag drar min tydligt jag är inget slit o släng.

Lin sa...

det jag menar är att jag som singel eller upptagen aldrig skulle eller kommer lägga energi på att flirta med någon när jag inte tänker eller vill gå hela vägen.

Mamma J sa...

Brukar säga att jag inte bryr mig om var maken skaffar sig aptiten - så länge han äter hemma. Lite som fler ovan, märker jag :-).

FASHIONGIRL sa...

Min man får aldrig gå till frisörskan! Jag klipper honom!!! ;)

Anonym sa...

Man ska aldrig vara för säker på sin sak.. (läs: man)

Anonym sa...

Skulle inte vilja ha det så alls, jag vill vara den enda för min mna. Skulle inte tycka det var kul att han skaffade aptiten borta och sen blev jag en subsitut och ersättning för den han eggade honom. Sen kan man tycka människor är vackra, men inte mer! Aptiten för honom ska finnas hos mig, annars kan det vara, och viceversa!

Cissi sa...

Tycker som många ovan att det är bra om min man får bekräftelse av andra än mig (Och indirekt får ju jag det med).
Tror att vi båda mår bra av att få flirta lite.
Då blir saker och ting lite mer spännande och det blir lite mer gnista i förhållandet!

Kristiina sa...

Men Mona, din man är ju hot :) Jag har sett honom IRL så sent som i höstas. Dessutom är han väldigt snygg för att vara en medelålders man med finsk påbrå.

Anonym sa...

Min man känner igen kvinnor på hunden. Om de har nån. Annars så ser han dem knappt.

Maggan sa...

Komplimanger är det bästa att få ge och ta emot. Flirt i förhållande, nej där håller jag med Anonym, att aptiten ska vara på mig :-)