lördag 2 juli 2011

När man har lugnat ned sig lite

Så landade vi då. Jag var helt slut och gick raka vägen in till Taxfreen och köpte lite bli-på-gott-humör-dricka.

Jag orkade inte ens kolla vad den kostade. Sen gick vi och skulle hämta väskorna. Och varför tro att man ska få sin väska när alla andra får den, när man kan få den SIST?
Sen gick vi till bussen. Jag är inte så bra på det här med charterresor och får Röda Hund av orden Anpassa sig. Men jag gjorde det. Och satte mig så fint bland alla andra förväntansfulla chartertomtar.

Sen skulle vi fylla i ett papper. Det var på turkiska och tyska. Jag har grymma problem med båda språken och fattade knappt vad det var jag fyllde i. När jag var klar så råkade jag vända på pappret.

Ryska och engelska. Så bra.

Sen tog vi kort och messade hem till pappa och tonåringen. Jag försökte övertala henne att följa med, men hon ville inte. Måste vara Sveriges ende tonåring som tackar nej till en semesterresa. Fast nu ångrar hon sig.


____________________________________________

Jag är i Turkiet. I den asiatiska delen av landet. Just nu vet jag inte riktigt vad det heter, för det här gick lite fort. Maken kom hem i förrgår och frågade om inte jag och talibanen kunde dra iväg en vecka eftersom han måste göra klart ett jobbigt bokslut, och bara skulle ha dåligt samvete om jag och talibanen satt hemma och häckade. Så sent på kvällen hittade vi resan hit.

Först skulle han prompt ha iväg mig till Spanien. Jag är inte så förtjust i det landet. Det är helt okey, men om jag ska åka ensam med en taliban så har jag lite krav: inte Spanien, för allt kostar skjortan där, absolut inte Grekland; har varit där 30-talet gånger och just nu tror jag inte att dom mår så bra där.

Så bortsett från internet på rummet, all inclusive och barnklubb, så var kravet ett nytt land. Turkiet för mig har varit Side. Det är det enda jag har hört talas om. Har aldrig varit särskilt lockad att åka hit men herrejesus vad jag aldrig mer ska till Grekland. Turkiet is tha shit!

Bokade ett All inclusive här;


Det står att det ska vara 5-stjärnigt och det har det säkert också varit. När det byggdes. Det får 3 stjärnor av mig. Dock är det tillräckligt nice atmosfär för att jag inte ska sura.

Fast, jag blev lite worried när jag såg den här grejen i toan. Eller så kanske man ska dra på fullt ös, oh la la liksom.

Sen bytte vi om. Igår fick jag panikshoppa badkläder till talibanen. Jag hatar bikins på småtjejer, men det hängde en ledsen baddräkt storlek 2 år samt den här.

Självklart var hon i sjunde himlen. "Åh mamma, en bikin!"
Själv hottade jag upp plejset med lite blingbling.
..och lite till...men det syns inte så bra.
Men seriöst: vitare än så här är det svårt att vara.
Och bara det här var värt flygresan ned;
Det är bara ett problem här. Det är muslimskt. Alltså, jag har inget emot det, men det betyder böner. Heeela tiden. Från böneutropare. Som står i ett torn väry nära vårt rum.

Talibanen bryr sig inte. Hon är svårt kontaktbar eftersom hon äntligen har fått sin drömpresent; ett Nintendo 3DS, eller vad det nu kallas för.

Världens bästa barnvakt.

Eftersom varje bild tar nästan 10 minuter att ladda upp, så gör jag en paus här. Återkommer senare om maten. Och 2000-talets högljudda tyska ersättare.

15 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Åh vad skönt Mona, njut nu för bövelen!

GudinnanT sa...

Men va skönt du har det!

Njut för i helskotta å ta tillvara på tiden utan maken...

Dubbelörn sa...

Och hör du inte av dig till mig!! Jag som är turkexperten Numero UNO!! *skitsur*

Dubbelörn sa...

Får bara informera att alla de stora turistorterna ligger i den asiatiska delen ;). Bl a Side, Alanya o Kemer :D *fortfarandeskitsur*

Anonym sa...

Ha en riktigt skön semester och bara njuuuut!

/Ragdoll

Anonym sa...

Ahh du har mött alla ryssar :-) Kram Tarja

BitterTwitter sa...

Jag har varit i Turkland så många ggr och stört mig på den där jävla metallgrejjen i toa. Nu är den min bästa vän för jag tog mod till mig och frågade vad faan den var till för.

det sitter en kran bredvid toan....vrid på den och den sitter i perfekt höjd för att fräscha upp ändalykten efter ett toabesök. Allvarligt jag vill ha sånna i sverige.

Prova får du se!

Ha det bäst!!

Anonym sa...

Vill du slippa Ryssarna kan jag rekomendera Icmeler

Småländskan sa...

Ha en underbar semester!
På tal om att fylla i papper på flyget, så var det ganska vanligt "förritidendåjagresteganskamycketochofta". Fanns bl.a. en blankett där man skulle fylla i sin FARS (pappas) namn och födelsedata. Jag skrev "Kalle Anka" och sen några påhittade siffror. Det funkade!
Ett annat tillfälle, då jag var flygstolsgranne med en kines och varken han eller jag visste vilken tid på dygnet det var där vi skulle landa. Han bad mig om hjälp att fylla i blanketterna, så vi (jag) chansade, skrev vad vi för tillfället kom på. Och hur enkelt är det liksom att tyda ett kinesiskt pass, skriva av infon och plita ner på ett inreseformulär? Jag tror han blev insläppt i alla fall, var det nu var vi skulle bli insläppa i.

Inkan o Ligan sa...

MYCKET konstig unge?!
ser rätt ok ut för er som är där iallafall.
Kram

Anna i Turkiet sa...

Välkommen till Turkiet!! Har du några funderingar vad gällande turkalandet så hojta till!!är bosatt här nere. Men här borde du väll trivas, men du Mona, pruta pruta pruta här vad som gäller. Lycka till!!!!

Anna i Turkiet sa...

Hoppsan!! Du är en bra bit bort, men det ska vara väldigt vackert där du befinner dig. Har aldrig varit där. Men njut av semestern!

Tina sa...

Åh, jag kunde minsann ha följt med som tonåring. Fast vi får väl lägga till 15 år... Det är inte alltid han är så tokig din käre make/chef :)

Kram kram Tina

pezze sa...

åhh. så det var turkiet du reste till o inte finland!!! *S*..
gissade helt totalt fel!!!
njut nu av semestern nu!!!!

Anonym sa...

å där har jag bott flera gånger. ska bo på det andra viking hotellet om några veckor då star var utsålt.

håller med om att deras mat är fantastisk. personalen lika så.

prova deras spa! rekommenderar det verkligen.

ha en skn semester.