tisdag 5 juli 2011

Vadå semester

Eftersom internet här funkar lite si och så, så får jag passa på att skriva flera inlägg samtidig, och schemalägga dem. Därför kommer de inte heller i kronologisk ordning. Ehh, who gives a shit..?!

Mormodern är fortfarande dålig så jag har varit barnvakt fram till 16.00. Nu börjar det blir lite halvkörigt eftersom talibanen inte riktigt tycker om tjejen i fråga, som inte är helt igenom schysst. Jag försöker tala om för talibanen att ibland måste man ställa upp för andra, även om man inte har lust. Pratar om karma och annat vackert, men hon har ruttnat. På eftermiddagen sökte hon upp en tjej som hon träffade de två första dagarna, men som varit osynlig sen dess. Det visade sig att hotellet har en inomhuspool på spa-avdelningen och där var den rödhåriga kompisen eftersom hon bränt sönder sig totalt. Jag lovade talibanen att inte tjalla för den oschysste kompisen, så det hela slutade med att jag blev ensam barnvakt åt två barn jag inte känner. Hur som, en sån sak är jag övertygad om att alla människor skulle ställa upp på, så jag är varken sämre eller bättre än nån annan.

Men apropå att bränna sig. Jag gillar inte att sola. Ligger helst under ett parasoll och låter möjligen fötterna sticka fram.

Idag sket jag fullständigt i att vara barnvakt i poolen. Lillkillen fick simma runt i en badring medan jag satt på bassängkanten. Och jag måste vara en jubelidiot som inte fattar att man bränner upp sig på rekordtid i 41 graders värme. Fifan, så ont det gör.

Varje dag efter badandet så har vi två timmar i lugn och ro, innan vi käkar middag. Min stund vid datorn. Talibanen relaxar med spel. Vi chillar och myser.

25 minuter efter att jag sagt hejdå till mina dagbarn, så knackar det på dörren. Där står dom. "Mormor sover." Ehh, okej,  jag har uppenbarligen kvällspasset också.

Går ned till spa-avdelningen och bokar in mig för lite treatment i morgon.

...och så behöver vi inte kommentera att det bland annat är en anti-aging facial som jag har bokat.

18 kommentarer:

Monica sa...

Men du får väl säga ifrån människa ?? det har du väl inga problem med? eller säga att ni ska åka iväg på annat !! dom har väl dagis där eller nått , på det fina hotellet nån barnklubb eller ??, Nu får du faktiskt hälsa dom att Mååååna sjuk / trött och behöver vila , beställ maten till rummet talibanen misstycker nog inte det heller;)

Johanna sa...

men seriöst....inte har hon migrän hela tiden? Ytor du blir utnyttjad! Och nej alla hade inte ställt upp, inte jag. Fan man har ju liksom nog att passa sina egna :-D

Monica sa...

sätt den behandlingen på hennes rum istället ;) 100€ var inte det dyrt? hoppas det är värt alla pengarna;)

MonasUniversum sa...

Jag kan inte säga ifrån, tycker synd om barnen. Och Monica, det är billigt, lyckades dessutom pruta 30 euro! (Det är ju två behandlingar.)Maken tyckte jag skulle pyssla om mig själv.

Anonym sa...

Håller med föregående talare, det finns ju gränser för hur juste man ska vara på sin semester! Nä Mona, nu får du säga ifrån så att du kan njuta av semestern också. Passa ungar, speciellt nån annans, är ju ett heltidsjobb bara det!
Lycka till och njut av behandlingen! :)
//Jeanette

Sara sa...

Ge henne en snygg liten hint sådär - köp de starkaste huvudvärkstabletter du kan hitta och erbjud. Goda grannar emellan.

Sus sa...

Mona vet du vad jag tycker? Jag tycker att du är fantastisk! Och karman vettu...som den kommer att belöna dig!

Anonym sa...

Jag lider av migrän, 3-dagars attacker! (med kräkningar), därför har jag aldrig vågat resa ensam med barnen. Men jag skulle aldrig, aldrig någonsin lämnat bort mina barn till en helt okänd människa, speciellt inte utomlands. Om jag var mormodern skulle jag kontaktat receptionen och försökt komma fram till en deal med barnklubben. Dessutom finns det säkert receptfri migränmedicin även i Turkiet. För huvudvärkstabletter duger inte när man har migrän, inte ens om de är extra starka, man spyr bara mer.

Butta

NinaPX sa...

Karma i all ära, men nu räcker det Mona! DU är på semester. 1. Tycker jag det är oansvarigt av föräldrarna att skicka iväg ungarna med en ensam mormor som uppenbarligen kan få kraftig migrän (och därmed inte kunna ta hand om barnen) och 2. tycker jag faktiskt det är både oansvarigt och fräckt av mormodern att låta nån annan, helt okänd, människa täcka upp! Jag skulle också ha ställt upp akut, EN dag, sen hade jag förväntat mig att hon ordnade det på annat sätt. Om nu dessutom Taliban inte får ut något av umgänget så får du dra gränsen för hur mycket du ska vända ut o in på dig själv, vännen! Nu har du täckt Karma-kvoten!

Kennelflickan sa...

Mona du är genomsnäll! Jag försöker också vara det och får ibland höra att "du är snäll så du är dum" men jag vägrar köpa det uttrycket. Är du bara snäll och nån annan utnyttjar det så är det väl den som är dum och inte du?? Därmed inte sagt att bestemor inte är sjuk, det är hon säkert. Så "snälla" på, en dag (eller två) behöver man själv hjälp.

Mammy sa...

Håller med övriga!!
Tycker du blir utnyttjad nu!! Även om du är så hell snäll så får det va nog nu!! Vad är det för semester du har??? Inte fasiken ska du behöva ta hand om andras ungar!!
Köp dunder piller till bestemor eller en flaska dunder (honung) sprit!! :)
Hoppas behandlingen är till belåtenhet!!!

Anonym sa...

Ha absolut inget dåligt samvete över att lämna ifrån dig dina dagbarn. Alla stora hotell vi bott på har haft kontakter med (safetyscreened) barnvakter i sk. nanny-service som man kan boka mot avgift. Nu får bestemor hosta upp lite för barnpassning. Ställa upp i en tillfällig situation är väl jättesnällt men nu får det vara nog!
Jag håller med alla andra som sagt detsamma...
Boel

Åsa Hellberg sa...

Är du säker på att hon inte är på rummet och hinkar?
Du är i alla fall väldigt snäll, jag hade inte stått ut.

Anonym sa...

Men jeez - nä Mona nu är du så snäll så du är dum.

De har migränmedicin och läkare i Turkiet också - se till att hotellet kallar dit en läkare som ger Bestemor en spruta i röven så hon kan ta hand om ungarna hon har ansvar för - alternativt klarar att flyga hem.

Visst skall man hjälpa folk - men kom igen - MIGRÄN kan man ju ta bort med tillräckligt starka mediciner.

pangis sa...

T o m jag som är full av beundran tycke nog att gränsen är nådd nu! Mormordern skickar helt enkelt iväg barnen själva och bara "kräver" Det är ju inte så att hon själv kommer och ber snällt.. Njae.. Tror det är dags att du och Talibanen får lite ro en kväll nu!! Seriöst och då är jag en snäll människa jag med!!! Om sen inte den andra tjejen är helt snäll mot din Taliban är det helt enkelt solklart. Jag hade varit själaglad om någon ställt upp för mig men jag hade verkligen försökt själv in i det längsta!! PS Var i Turkiet för 2 veckor sen och NOrrmännen var de som helt enkelt var värst därnere.. Slog ryssar och tyskar med hästlängder och jag skämdes över mitt eget folk:-(

Charliesprak sa...

Du är snäll. Jättesnäll. Men detta är ett fall för hotellchefen. Alla hans gäster ska må bra, även du och bestemor. Han får fixa! Det är du och Talibanen den här veckan. Ni behöver det. Så släpp "duktiga Mona"!

Annika sa...

Hon håller inte på och få en stroke bestemor..? =0

Em sa...

Men snälla, nu får du väl ändå sätta stopp. För din dotters och din egen skull, det här skulle väl vara er resa. Om mormodern är i så dåligt skick att hon inte kan ta hand om sina barnbarn bör väl hotellpersonalen kontaktas. Om hon ligger och sover och barnen går till dig utan att ni avtalat det, då är hon ju så ansvarslös - migrän eller ej - bortom alla gränser. Barnen får väl sitta med henne på rummet eller något. Trist semester för dem, visst, men det är väl ändå inte ditt bekymmer. Korkat av föräldrarna att låta barnen åka med henne, när migrän gör henne ur stånd att ta det minsta lilla ansvar. Karma hit och karma dit - kanske viktigare att tänka på att du och din dotter får välbehövlig tid för er själva och att du får den avkoppling du behöver.