söndag 24 juli 2011

Jo, om det här med att köpa en ny tv

Det är många nytillkomna läsare här så jag tänker att jag måste få er att förstå läget med maken här hemma.

Jag är alltså gift med min chef. Som är en jefel på Excelfiler och siffror. Däremot är han mindre bra på allt som börjar på H som i hantverk. Han tänker ofta "äh, det kan väl för f-n inte vara så jäkla svårt", och så försöker han. V a r e n d a  gång så går det åt pipsvängen.

För ett par år sen så fick han för sig att han ville byta ut tjock-tv:n i sovrummet mot en platt. Jag var emot det eftersom why byta något som fungerade.

En dag drog jag iväg till en kompis lantställe över helgen. Klockan tolv på natten sitter vi och dricker champagne i godan ro när telefonen plingar till och jag får ett MMS. Klickar på meddelandet och får en svår hjärnblödning när jag ser detta:
Dubbelklicka tack..
Maken låter meddela att tjock-tv:n äntligen gått sönder och att han var tvungen att fixa en ny. Nämen så lägligt liksom. Detta är baksidan på vår nya sovrums-tv. Eftersom vi inte kan ha tv någon annanstans än hängandes i takbjälkarna, så hade vi en specialanordning för tjockteven. Den kunde dock inte användas för en platt-tv.

Så klåparn Timellski a k a maken tycker att han kommer på en fiffig lösning;

Han köper 10 meter kätting, tar mina svindyra handdukar, lägger dom på bjälkarna, virar kättingen runt, runt och skitmycket runt.

Jag stirrar på bilden, fullständigt övertygad om att det är ett skämt. På allvar. Så jag messar tillbaka: "du skojar..." Får inget svar så jag messar tonåringen:

"Du. Tv:n?"
Hon svarar:
"Jag säger inget så har jag ingenting sagt."

Då får jag Mässling, Röda Hund och framfall på en gång. 3 timmar hemifrån.

Nästa morgon drar jag hem, en dag tidigare. Kutar upp i sovrummet och dör på riktigt, för det ser ännu värre ut i verkligheten. Och HUR kan man köpa en vit tv med SVARTA kablar? Dessutom hängde den så lågt så varje morgon när jag skulle gå förbi, så var det fet risk att jag skulle slå huvudet i den vassa kanten.

Och titta på bilden, ser ni den vita specialsnickrade plattan? Där står våra tv-boxar. Såna man bara använder fjärrkontrollen till. Alltså gör det inget att plattan sitter svinhögt. Vad tror ni maken hade gjort mer...? Köpt en dvd-spelare, som han placerade där! För att nå den måste man stå PÅ sängen och vara över 180 centimeter. Det är inte jag.

Så jag tvingade hem maken från jobbet, ser till att han kortade av kedjorna, tog bort handdukarna, styrde upp sladdarna på baksidan, så att det till slut såg någorlunda ut. Dvd-spelaren orkade jag inte ens skälla om.

Den tv:n har alltså nu pajat. Och jag kommer inte vara hemma när han får hem den nya.

Är det någon på allvar som inte förstår att jag är aningens orolig?

19 kommentarer:

Anna sa...

hahahahhahahahah jag skrattar sönder.

Småländskan sa...

Du är bara sååå bra! Följer dig, varenda dag, läser, skrattar, gråter ibland, känner igen...

Mammy sa...

Den bilden minns jag!! Hahaha!!
Vart är du på väg?? På resande fot igen??
Sköt om dig, kram.

Jen sa...

Ja men herregud så roligt!!
Jag skrattar mig halvt fördärvad här...

Anne sa...

Fiffig kille. Jag hade fått spunk.
:D

MissC sa...

O M G!!! Jag förstår dig helt å hållet!!!
Men får ju säga att det är sjukt roligt ;D
Även om din upplevelse är en annan ;)

Sarah sa...

Det här ska bli spännande att följa... ;)

Ännelaij sa...

fniss

Anonym sa...

Det där var väl ingenting. Han som jag råkar vara gift med har borrat flera hål i taket/golvet för att kunna dra sladdar och kablar mellan våningarna. För att inte tala om väggarna mellan rummen på samma våning.

Fru Ringdahl sa...

Min man har borrat tre hål i väggen för att få ut en sladd bredvid varandra, men tydligen var det något han träffade på varje gång så ett hål blev två, och två blev tre. Tredje gången gillt. Och han fick ut antennsladden så nu måste jag leva med ytterligare två fullt synliga hål.

Anonym sa...

Men vilket tålamod du har!! Om dett hänt hos mig.. och risken är stor... hade det blivit mord... dubbelmord. Både gubben och teven hade stupat i backen! Så du är ett under som klarar av detta!! Herrejisses, det finns ju hantverkare som försörjer sig på detta... så det finns ingen anledning för våra gubbar, som inte är händiga, att ge sig på eländet. Jaja, jag själv skulle helle inte ge mig på det. Nä, gula sidorna rekommenderar jag!
heanku

Anonym sa...

Ha haaa hhaa "andas" haaa, förstår att du har ONT i magen, jisses, jag hade dött på kuppen!!
Hoppas det går "snyggare" till denna gång..
Ny läsare här, tycker din blogg är en av de bästa jag läst, blir nog kvar här..
Hälsningar!! Boel

moi sa...

jag blir nästan oroad på riktigt av att ni inte letar upp saker på nätet eller skruvar upp ett takfäste i en av bjälkarna i stället, finns både med och utan motor

tex här http://shopping.kelkoo.se/ssc-100310823-takf%C3%A4ste-tv.html

och här

http://www.vaggfaste.com/Vaggfasten/motoriserade_vaggfasten_platttv_plasma_fjarrkontroll/lava_vaggfaste_motor_platt_TV_taket.html

Helena m. 4 sa...

Det MÅSTE finnas bättre fästen nuför tiden... det måste... för det där ser ju fullständigt livsfarligt ut !

Mr. Liljegren sa...

Känner att jag måste bryta in här med ett försvars-inlägg för Mannen din från en annan Man!
Var lite tacksam Mona! det kunde varit värre... tro mig!
Jag ser det inte som en omöjlighet att Tv'n stälts, lätt lutad mot tex. fotändans sänggavel alternativt mot väggen eller annat lättplacerat alternativ.
Fel? svar: ja kanske det, men vi män är ute efter funktion , och det målet är ju uppfyllt som jag ser det.
Nu känner jag vibbarna här att ni tycker lite synd om min fru! men det har vi löst på ett i hennes tycke gallant sätt! HON BESTÄMMER!
Vill bara avsluta med dessa ord: Stor heder och respekt till din man som iallafall försökte!
Respekt Mannen!

Anonym sa...

Jag bara ÄLSKAR den bilden ;)

//Carola S

Bitten sa...

Jag inser nu att jag är lyckligt lottad som har en händig man. Och det han inte tror han klarar av lejer han bort (med det är inte mycket).

Liz sa...

Själv är jag styvbarn till en helt obarmhärtigt inkompetent silvertejpvurmare så jag har ju barndomstrauman som väcks till liv av bara tanken. Det finns ju en anledning till varför själv outsourcar jag simpel upphängning av tavlor åt en hantverkare för att vara på den säkra sidan...
Maken får dock A for effort, men hur kom han på det där med handdukarna?

Cecilia N sa...

Ja men Liz, du tror inte han varit gift med Mona en stund?
Att han visste att om han snörde kedjor runt bjälkarna så att det blev märken skulle det bli en bråkig skilsmässa och han skulle få ta sin gamla soffa och dra?

Ibland så är de lite uppfostrade ändå, makarna.