lördag 16 juli 2011

Egypten och klockan, värdsliga funderingar

Det är en sak jag inte förstår. När vi gick ned för landning så säger kaptenen nåt om att det är lämpligt att vi ställer om klockan. Att Egypten ligger en timme före Sverige.

Så jag ställer om armbandsuret och när jag sätter igång min HTC Sensation så ändras tiden automatisk till lokal tid...noterar jag.

Eftermiddagen går och vi badar klart. Gör oss i ordning för middagen. Kliver in på restaurangen, som talar om att vi är en timme för tidiga. Maken, som inte hängt med över huvud taget, tror att klockan är svensk tid. Jag vet att den är egyptisk tid. Eller ja, jag trodde det.

Jag blir nu helt confused eftersom jag var helt hundra på att piloten bad oss ställa fram tiden. Lika tid som i Turkiet veckan innan. Men maker säger att hans iPhone inte har ställt om sig, alltså har Egypten samma tid som Sverige. Dock gör han en notering om att när han går in i iPhonens "världstider", eller vad han nu sa, så säger den klockan att lokal tid är en timme före Sverige.

JAG FATTAR FAN INGENTING.

Eller avdelningen för Vem bryr sig.

13 kommentarer:

LarsPson sa...

Ni har all rätt att vara lite förvirrade. (Tom iPhonen har rätt att vara förvirrad).

Det är nämligen sommartiden som spökar. Fram till 2011 hade även Egypten sommartid, och ligger då en timme före oss.

Men bara för att jävlas (eller nått), så har de övergivit sommartid iår.

Vilket gör att de får samma tid som oss när vi har sommartid, men ligger en timme före oss när det är vinter.

Inte för att jag är helt säker på att det gjorde saken mycket klarare, men jag försökte iaf. :-D

Tautolog sa...

Men herrejevlar, tack snälla LarsPson för att du klargjorde detta. Det verkar lite småförvirrat, men piloten borde väl i alla fall veta?

steehle sa...

Det får mig nästan att vilja flytta till Egypten. Helt rätt, skrota sommarskittid!

Fru Ringdahl sa...

Kanske piloten pratar efter ett gammalt manus... Puss

GudinnanT sa...

Själv funderar jag på om det är dax att städa undan vinterjackor i hallen samt pulkan i carporten...

Anonym sa...

http://www.timeanddate.com/

MonasUniversum sa...

Lars: I love you. Började tro att jag var dum i huvudet eftersom ingen annan hörde vad piloten sa. (Jag frågade några andra svenskar.)

Eftersom jag är så satans flygrädd så lyssnar jag på varenda stavelse som personalen säger, så jag var bombsäker.

Kristina sa...

Åhh vad roligt. Det måste vara du till att inte kolla sånt i förväg.
När man är flygrädd lyssnar man kanske inte på vad dom säger utan hur dom säger det. Typ låter dom lugna för då borde allt vara normalt.

Anonym sa...

nä inte skrota sommartid, vi tar och skrotar vintertiden istället tycker jag...

Anonym sa...

Kan trösta dig med att vi råkade ut för exakt samma sak (naturligtvis i Egypten) för två år sedan. Detta med att flytta klockan verkar vara lite flexibelt eftersom varken piloter eller resebolag hänger med. Lustigt att läsa att problemen hänger kvar...

Anonym sa...

En kompis var där och då gällde tydligen en tid innanför hotellets murar och en annan tid utanför. Kommer inte ihåg om det skilde en timme eller 30 min. Väldigt konstigt var det i alla fall och svårt när de skulle passa en tid utanför hotellet...

Cornelia sa...

Ser att du redan fått svar på dina tidsbrydderier, tur för jag hade inget bra svar. Det enda jag skulle säga var hej. Har bloggat i drygt fyra år. Mest om viktminskning och hälsa och om min vardag. Nu har jag bett om tips på nya bloggar att läsa eftersom jag behöver lite nytt blod i min bloggnerv. Två tips rasslade in direkt. Båda var till din blogg. Och vid en första anblick har jag inte blivit besviken. Jag tittar in igen! Hej på dig!

Anonym sa...

skrota vintertid, jag vill ha sommar året runt!