fredag 22 juli 2011

Om att vara tydlig eller otrevlig

Det gick bra. Först kom jag dit och skulle hala upp kvittot på det tillfälliga passet...det låg kvar hemma....och på vägen tillbaka så var det poliskontroll. Självklart blev jag invinkad. Talibanen var skitnervös och frågade om jag skulle bli tagen för nåt.

Stormar in på passenheten och fram till en ung liten pojkvasker i luckan. Förklarar mitt ärende. Han blir skitstressad, en äldre snubbe går förbi och frågar om han ska ta över. Intet ont anande att det var just mig denna snubbe expedierat och fuckat upp det för några veckor tidigare.

Ett antal "jag ber verkligen om ursäkt" senare så var ett nytt pass beställt. Dock måste jag vända mig till Rikspolisstyrelsen för att få tillbaka pengarna. Vilket inte skulle vara några problem.

Hela vägen dit var talibanen lite orolig för exakt hur arg jag skulle vara på dem. Eftersom hon har en far som kan få folk att gråta när han är på det humöret, så ville hon veta nivån på det hela.

Jag talade om att jag sällan, eller aldrig, är otrevlig mot folk. Att det är bättre att vara tydlig. Hon undrade vad skillnaden var. Jag förklarade att jag i hennes öron kanske skulle låta lite upprörd, men att jag skulle vara bestämd. Att jag inte tänkte ge dom något utrymme att tjafsa.

And I was.

"Mamma, du svor ju faktiskt. Du sa "jävligt irriterande"."
"Ja, men det är tonen det handlar om. Jag talade bara om att det var "jävligt irriterande" att bli stoppad 20 minuter innan planet skulle gå. Det är fult att svära, men ibland glömmer jag bort det när jag ska säga något viktigt."

Hon är tyst en stund.

"Det var tur att inte pappa var med."

Och det kan man ju säga att det var. Han hade suttit i häktet vid det här laget.

9 kommentarer:

RocknRollnLlife sa...

Så bra att det gick bra tillslut. Blir du ersatt för taxi fram och tillbaks oxå?

Mr Lee sa...

Vi som hoppats på något riktigt kul som avslutning på veckan. Vilket antiklimax!!

Undra hur det skulle ha låtit om det inte gått bra och ni missat flyget. ;)

Kassu sa...

Denna läsning va inte likt Mona, börjar du tackla av eller? Näädå, saklighet går alltid hem, heja Mona!

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Det gick ju nästan lite för enkelt, hade ju väntat mig lite dramatik när du var inblandad. ;-)

Anna sa...

Med tanke på Talibanens kommentar så osade det nog liiiiite mer än vad som står i klartext ;)
Man skulle ha varit med i bakgrunden...

Birgitta sa...

Sänk rösten, men låt bestämd, and then, Kill them with kindness!

It never fails.

Mamma J sa...

Åh, t o m när jag läser om det så känner jag hur blodet svallar - så jag hoppas att jag aldrig hamnar i den där situationen, för jag skulle antagligen hamna i häktet som maken - eller få en hjärnblödning...

Mamma J sa...

Och let me tell you: Några ursäkter skulle jag inte godta och aldrig i liiivet att jag skulle gå med på att JAG skulle vända mig till RPS för pengarna - det skulle de vackert få ordna åt mig. A S A P inkl ränta och betalning av ev omkostnader = taxin fram och tillbaka.

Mimzy sa...

Haha, du är ju bara för underbar. Så klart att det skulle vara poliskontroll på vägen dit...det får ju inte bli tråkigt och vardagligt heller!