lördag 23 juli 2011

Om Norge, och Afrikas barn

Det är svårt att inte tänka på våra medmänniskor i Oslo just nu. Det är så otroligt obeskrivligt, och jag tänker på alla drabbade. På familjen som kom dit för att hämta hem sin dotter, men bara fick med sig hennes resväska hem.

Jag tänker på dom. Och på alla stackars barn i Afrika. Att en miljon barn bara i Sudan med stor sannolikhet kommer att dö.

Rädda barnen: Sms:a 10KATASTROF till 72950 för att skänka 10 kronor. Sms:a KATASTROF till 72950 för att skänka 50 kronor. Sms:a BARN till 72950 för att skänka 200 kronor. Sätt in ett bidrag på bank- och plusgiro 902003-3 ange KATASTROF.

ALLA kan bidra. Det tar 8 sekunder. Det handlar om att rädda en annan människas liv.

Och det vill vi väl?

Uppdatering: Jag lånar det här från älsklingstingeling. Läs det. Fruktansvärt gripande från någon som kom levande ur helvetet.

11 kommentarer:

Anna sa...

ja det är hemskt. och det du skriver om en familj som bara fick hämta dotterns resväska.

Och ja barnen i afrika dom är det med synd om. men vi som lever på existensminimum vi kanske inte ha råd med den kostnaden på sms kunde vi gå till ett ställe och betala direkt så skulle jag göra det i kontanter skulle lätt avara 2 pizzor. men via sms nej

Singelmamman sa...

Man kan betala direkt på ett bankkontor. Bara ta en blankett och sätta in 50 spänn eller mer.

Johanna Stålros sa...

Självklart ska man supporta! Vidrigt och ofattbart det som har hänt våra kära grannar! Kram J

Chatrine sa...

Jag har hämtat min dotters ryggsäck från hennes arbetsplats efter olyckan som tog hennes liv. Så fy satan vad väl jag vet hur ont det gör i de stackars föräldrarnas hjärta.
Alla som är föräldrar har ju nån gång tänkt tanken "tänk om mitt barn dör". Jag kan berätta ung hur det känns. Tänk tanken och ta smärtan gånger 3489 så har ni en aning om den.

Älska er familj varje sekund och lämna inga ord osagda. Berätta varje dag att ni älskar varandra och kom ihåg att berätta om lyckan ni känner av att umgås. Kram

Anna sa...

ja man kan lämmna in det på autogiro men vi som lever på existens minimum kan inte göra det heller då allt måste gå till räkningar och fattas det då 10 kr ur budgeten så kan månaden vara förstörd

Emma sa...

Jag försöker undvika tidningar, tv och radio för jag mår så jävla dåligt av allt som händer. Det är inte ett försök att fly verkligheten. verkligen inte, utan det är mer för att jag inte ska gå under. Jag är väl medveten om vad som händer i världen men jag klarar inte av att läsa om det.

MonasUniversum sa...

Anna: tro det eller ej, men jag vet hur det är. Å andra sidan så kan man hjälpa till på fler sätt: avlagda leksaker, kläder etc.

Singlemamman: Du, då slipper man väl insättningsavgiften antar jag? Hmm, är så jävla dålig på sånt där då jag gör allt via internet.

Chatrine: Det där vill jag inte ens höra. Fifan vilken ångest, jag kan inte ens föreställa mig ett liv utan mina barn. All styrka till dig.

Johanna: Det är fullkomligt ofattbart.

Emma: Jag är lite som du, i synnerhet när barn är inblandade.

Anonym sa...

Inbetalning redan gjord och jag önskar att jag kunde göra mer! Vart är världen på väg?

Mamma Vilja sa...

Jag har varit där, i Sudan, och mött de här barnen. Jag har fått erbjudandet om att ta med mig barn hem. Sett misären i vitögat.

Det är så mycket värre och djävligare än vi kan föreställa oss.

Tack för att du sätter lite fokus.

Kristina Öijeberg sa...

Tack för att du har skänkt 50 kr till Rädda Barnens katastroffond! Läs mer om vårt arbete på www.rb.se Med vänliga hälsningar Rädda Barnen

Tack vare dig.

Smultronblomman sa...

Skänkte 500 till Läkare Utan Gränser för arbetet med Svältkatastrofen i Afrika.