onsdag 6 juli 2011

Om igår kväll

I nästan två, sjuuukt långa, timmar har jag två extra barn på hotellrummet, varav den ena klättrar ute på balkongen (vi bor på tredje våningen) och den andra får syn på vårt kassaskåp. Hon vill ha koden och jag säger nej. Eftersom en garderobsdörr är öppen och täcker henne, så hör jag bara hur hon blippar för att försöka få upp safen. Rätt var det är så hör jag hur dörren öppnas.

"1156 har dere!"

Jag fattar ingenting för det är inte den kod jag har lagt in. Hon fortsätter en stund till och får upp safen med flera olika alternativ. Så bra, då vet jag att det är helt meningslöst med att förvara värdersakerna där. Tur att man lämnade diamanterna hemma.

När vi kommer ned till matsalen, i tron om att den öppnar 19.00, så får vi reda på att vi är en halvtimme för tidiga. Vi sätter oss i den stora lobbyn och jag försöker slappna av. Jamen eller hur att det går med en femåring som klättrar ö v e r a l l t. Herregud som jag inte är van vid småkillar med turbobatterier i röven. Och aldrig har 30 minuter gått så långsamt.

Väl inne i matsalen så ber jag honom att hålla sin tallrik hårt och att gå fram till barnbuffén medan jag hämtar en tallrik åt mig själv. Jag går 10 meter bort och hör ett PANG KLIRR. Mycket riktigt. Den unge gossen hade tappat tallriken i golvet. All verksamhet frös och samtliga runt omkring vände sig om. Pojken började gråta och jag rusar fram och säger att det inte gör något...bla bla bla. Personal kommer och fixar. Vi tar ny tallrik. Går ut och sätter oss.

Efter maten ska vi gå in och ta efterrätt. Jag säger till honom att jag kan hämta men nej, han ska hämta själv. Jag sitter kvar och barnen går in. De kommer strax ut och två meter senare så snubblar pojken och tallriken flyger 250 meter, eller nja, kanske 2, och landar PANG TJOFF intill en familjs bord på golvet, och skrämmer livet ur deras bebis som sitter närmast. I tusen bitar och med 3 olika efterrätter härligt nedsmetade överallt. Jag får ett bryt inombords men går dit och fixar. With a smile on my face.

Efter maten, klockan 20.15, så säger storasyster godnatt och tar med sig honom. Tack, tack, tack, inte en sekund för tidigt. Förlåt mig Gud för att jag tänker så.

Jag går raka vägen in i matsalen och hämtar ett stort glas coca cola. Om jag ska vara säker på att sova så ge mig socker. Talibanen tittar på mig och säger: "Men mamma, du kan ju inte äta socker, nu kommer du ju att somna!"

"Kan du haja!" svarade jag.

I dag är det slut på Mrs Nice guy!

27 kommentarer:

Karin sa...

Det låter inte som semester! Låt lilla mormor vakna ur sin dvala och återgå till plikterna. Hoppas att hon ställt en flaska champagne på kylning till dig... fast skulle knappast tro det...

Anna i Malmö sa...

Kan inte låta bli att tycka synd om ungarna. Det är nog inte så lätt för dem heller, hur snäll och välmenande du än är, Mona.
Hoppas deras farmor/mormor mår bättre idag och kan ta hand om dem igen.
Du har gjort en enorm insats, men glöm inte att du ska liksom vara på semester ;)

Tautolog sa...

Åk på någon utflykt. Då vänjer de sig kanske av med att du alltid är på plats. Barnen verkar ju också vara smått ouppfostrade och det kanske är vettigt om de har så ansvarslösa föräldrar. Men det är inget du ska behöva ta, du som har en så duktig Taliban. Det ska du få skörda frukterna av, tycker jag.

ihemmetslugn sa...

Det är er semester så njut tillsammans och skit i att ta hand om andras ouppfostrade barn. Migränen borde gått över för länge sen (om det nu ens fanns någon från början)

SqZ sa...

Jag tycker det var väldigt medmänskligt av dig att hjälpa den stackars norska kvinnan. Om hon får migränproblem fler gånger kanske hotellet har någon form av barnpassning att erbjuda.

Ännelaij sa...

Trodde du hade semester?
Jisses, att du orkat.
Alltså, den mormor/farmorn kan nog inte ha bara migrän..skumt verkar det vara.
Vem lämnar bort sina "juveler" till en okänd, visserligen klok, kvinna?

Jag fattar det inte.
Ta nu hand om dig och Talibanen och bara njuuuuuuuuuuut!

Anonym sa...

Hej Mona!
Kan inte mer än beundra ditt tålamod, jag vet inte om jag stått ut så länge som du...Lova att du säger nej idag! Öva framför spegeln - nej, idag behöver JAG vila!
Kram Säpo Frun

Anonym sa...

Vet du att mormor verkligen har migrän eller är det något annat? Har du varit inne hos henne eller hon hos dig? Kanske ligger hon död därinne, eller då borde ju städerskorna ha reagerat.. eller? Kanske sitter hon där inne skitfull hela tiden.. Nej fy.. Talibanen ska få ha sin mamma för sig själv nu dom sista dagarna. Du har redan gjort allt du kan och har fått 10 stjärnor i himlen efter den här veckan! / M

Anonym sa...

Det är en sak att vara snäll, men nu börjar det låta som att mormorn/farmorn utnyttjar situationen/dig. Nästa gång säger du NEJ! Det finns säkert piller i Turkiet som tar bort migrän! Det borde hon ha fixat pronto, när det startade. Och har man migrän, så har man säkert med sig medicin hemifrån... Hmmmm, något lurt här
Ta hand om dig och J nu och ha skönt de dagar ni har kvar! kram LiSe

Gudrun sa...

Mona! Det er jeg som er barnas mor. Jeg leste bloggen din og skjønner det er min mor som er syk og simulere. Så hvor kom hun også med meg da jeg var liten. Du har ingen anelse om hvor mange familier jeg ødela ferie! Du skal bli belønnet når du kommer tilbake til Sverige fordi jeg eier en oljebrønn i havet. En gartner venter på deg i hagen din klar til å oppfylle alle ønsker du har. En personlig assistent er klar til å utføre enhver ordre du dele og snekkere er hjemme i hallen og venter! Akkurat nå er jeg ligge ved bassenget på hotellet ved siden din og se hvordan du arbeider med mine barn. Takk!

Anonym sa...

och det är säkert att det är migrän så att inte lilla "bestemor" skaffar sig skallebang på annat vis???

Tiagirl sa...

Oj...nu när jag skulle kommentera om barnens mor vet hur deras barn har det så ser jag att mamman hittat hit!!
Jag tycker inte barnen ska åka med sin mormor någonstans fler gånger... :(
Antingen är mormor inte alls sugen på att vara med barnen eller så ÄR hon dålig, vem hade annars tagit hand om barnen om inte Mona varit där??? Djupt oroande.

Mona...ta med dig en kudde från sängen och sitt på överallt!!

Silla sa...

Mona Mona...

Nu har jag läst i några dagar.. O tycker att så snällt av dig första dagen..Men nu har detgått för långt. Jag hade aldrig och då är jag ingen elak människa... ALDRIG tagit ansvar för andras barn..

Absolut inte med vatten runt omkring oss och absolut inte på semester..
Skärp dig nu och säg ifrån. Tycker faktiskt att mormorn o mamman till dom barnen ska bjuda dig och din sessa på en semsterresa...

Silla sa...

Mona...nu får du berätta om det är mamman som ligger brevid dig i poolen ;-))

Anonym sa...

Oj oj hihihi... trevligt att läsa om sina barn på en annan kvinnas blogg.. NOT!

Ser fram emot när Mona berättar om belöningen hihihi =)
/ N

Maria sa...

Mona. Nu får du begära barnens föräldrars telefonnummer av den sjuka bestemoren och så får dom flyga hem sina barn. Oavsett om bestemoren har ont i sin skalle eller ej, och av vilken orsak det beror på, så är det uppenbart att barnen omhändertas inte på ett korrekt sätt i hennes händer. Hon är uppenbarligen omförmögen att ta hand om dom, och då ska inte en hotellgäst belastas på detta sätt. Begär att barnens föräldrar ordnar detta, alternativt Norges Ambassad i samråd med hotelldirektören.

Helena m. 4 sa...

Tror knappast att "Gudrun" med svensk bloggerprofil från Värmdö är mamma till de norska barnen...
- men det kanske bara är jag som är cynisk?
Skönt att du Mona kommit fram till att det räcker - för det gjorde det redan efter första dagen.

Anonym sa...

blir märkligare och märkligare detta, att barnens "mamma" skulle råka hitta just den bloggen där hennes barn befinner sig, vilka är oddsen för det egentligen???

Emma sa...

jag tror att den där mormorn FEJKAR!!! hon ville ha semester och såg sin chans när du erbjöd dig att ta hand om dom. Be strong Mona!!

Anonym sa...

Här sitter jag och skrattar åt att någon tror att det är barnens mamma som kommenterat. Har ni läst hela kommentaren? Egen oljebrunn, trädgårdsmästare och betjänt till Mona.. Allvarligt?

Hahahaaa!
(Det var roligt, Gudrun!)

Anonym sa...

Fast jag tycker ju samtidigt som jag tycker synd om Talibanen som säkert vill ha sin mamma själv sitter jag här och tycker synd om dom stackars barnen.. varför ligger mormor? Borde hon iaf inte försöka att bli frisk? Vilka föräldrar har inte ringt mormor och kollat läget? Hela historien verkar skum.. Kolla upp barnen och mormor, googla namnen till någon datakunnig som kan kolla upp det åt dig Mona. Mia

Anonym sa...

Det finns verkligen folk till allt!
Stackars barnen o stackars Mona & Talibanen...
Wtf är det med mormor som lämnar barnen till en främmande människa i ett främmande land?

Gudrun kunde mkt bra svenska i profilbeskrivningen, men inte här dock...

Sjukt säger jag bara!

Joanna Björkqvist sa...

Hahahahaha, det är inte inte ofta det är lika kul att läsa kommentarerna som själv blogginlägget, men nu har jag skrattat gott åt båda sakerna!

Om du tröttnat på utländskt buffébord kan du kika på min blogg och drömma dig bort till härliga svenska smörgåstårtor...

Hoppas jag inte trillar med den så den flyger iväg ikväll - det vore just en syn... Hehe...

Annika & co sa...

Ska bli jätteintressant att höra hur det går med de Övergivna Barnen och BarnVakten Monas vidare öden och äventyr!
Jag var med min mamma på weekendresa till en engelsk stad när hon fick migrän och efter ett dygn fick skjutsas till hospitalet då det inte släppte (trots medhavd medicin!), så nog kan migrän vara ruskigt hemskt och vara länge... Hon hade dock både döttrar och svärdotter (dock var alla barnbarnen hemma med sig på resan så vi kunde ringa alla samtal, prata med doktorer osv. Och har man haft ett sånt ruggigt anfall så brukar det ta lite tid innan man är fit-for-fight igen liksom...

Malin J sa...

Säger som en del andra: Dags att kontakta barnens föräldrar! Passa på att begära ut timlön för passningen. Vet inte vad minimilönerna ligger på nu, men det är ju lätt att kolla upp. Ok att hon kanske var dålig första dagen, men har det inte gått över morgonen efter så kontaktar man sjukhus! Urdåligt att utnyttja andra på det sättet!

Malin sa...

Nu blir jag jag fan nästan jävligt arg!! Vad är det för föräldrar som skickar sina barn på semester med en mor/farmor som har migrän lite titt som tätt??!! Och vad fan är det för mor/farmor som inte ens kan gå och säga tack till dig efter en heldags barnpassning??!! Nån kort minut borde hon väl kunna stå på benen!! Hela situationen verkar jävligt skum! Finns det verkligen en bestemor kvar på hotellet?? Har du sett till henne den senaste veckan? När ska du och Talibanen få er semester? För det var väl därför ni åkte?! För att få va tillsammans bara ni två?? Synd om Talibanen...

Kräv namn, telefonnr och adress av hotellet och skicka notan till familjen!! Alternativt RING till föräldrarna! (om du kan få tag på nr)

Herregud vilka människor det finns! man blir ju fan mörkrädd!

Och du Mona, du är en så himla genomgo tjej som allt detta men nu får det väl ändå räcka va??

Anonym sa...

Håller med alla ovanstående - en dag hade räckt, nu börjar det verkligen lukta utnyttjande. Om man blir så DÄR dålig av sin migrän så ska man nog inte åka med sina barnbarn till en semesterresort på det sättet. Hon får helt enkelt lösa problemet på annat sätt - och om hon inte kan det så får hon helt enkelt flyga hem barnen. HON kommer ju att få en ersättningsresa om hon nu varit så där sjuk så stor del av sin resa. Kommer DU få någon ersättning för din förstörda semester?