måndag 18 juli 2011

Nån som hört att diarreé är synonymt med Egypten?

Mina inlägg blir inte i kronologisk ordning, så skit i om dagarna inte stämmer när ni läser. Nu ska jag berätta om gårdagen.

Eftersom jag är GBP-opererad så måste jag äta 6 ggr per dag. Slarvar jag så får jag svinont i magen. I går vaknade jag 06.10 av att talibanens huvud i mina knäveck. Maken tycker det är så "mysigt" när hon sover i samma säng som oss. Det gör inte jag. Mest för att hon har en tendens att ligga PÅ mig. Här på hotellet har hon en egen säng, men hon lyckades övertala pappa att få sova hos oss i förrgår.

När klockan är 08.30 får jag nog. Orkar inte vänta på att de ska vakna. Talibanen, som vaknar runt 6-6.30 i normala fall, ska tydligen sätta nån form av rekord. Jag drar iväg till restaurangen och passar på att äta sånt jag aldrig någonsin äter hemma. Jag har glömt några av mina medicintabletter hemma och behöver lite extra energi.
Kan dock tala om att Nutella är överskattat. Smakar skit. Jag är fyrtio+ och har i alla fall provat..

Vid 10-rycket kommer maken och talibanen glidande. Maken piper nåt om att han har skitont i magen. Om det är allmänt känt att män blir pipiga när de är sjuka så ska ni ha fullkomligt klart för er att min man är ordförande i den föreningen. Finns INGEN som kan låta som en kärring som han.

Han lägger sig på solsängen. Det går en halvtimme, men sen stapplar han in på rummet, som ligger 50 meter från poolen. Talibanen ligger i vattnet hela dagen. Själv fortsätter jag med mitt mål: en bok om dagen.

Beställer samtidigt in en iskaffe. För det gör jag alltid när jag är utomlands,men jag glömde det i Turkiet. 20 minuter senare mullrar det till utav h-e i magen. Jag kniper ihop rektum och panikspringer kobent över till rummet. Hinner tänka "karma-skit" eftersom jag inte tyckte synd om maken när han började pipa.

Efteråt känns allt okey och jag kommer på en sak: Jag har inte druckit kaffe sen jag opererade mig för snart 1,5 år sen. Jag tappade smaken för det helt och hållet, och har blivit en te-kärring. Klart osexigt. Men det måste ha varit det som var orsaken.

Jag har svårt att få talibanen att äta lunch och försöker få henne att fatta vikten av att äta och dricka när det är så varmt, men hon petar bara i maten. Borde ha anat oråd.

På kvällen kravlar sig maken ur sängen och vi går och käkar. Talibanen fortsätter att peta i tallriken, får i sig 7 pommefrites och 2 melonbitar.Maken sitter och stönar och när vi är färdiga bestämmer vi oss för att det är läge för ett apoteksbesök innan talibanen ska till barndiscot.

Vi inhandlar vätskeersättning, diarreétabletter och krampmedicin. När vi ska betala säger talibanen: "Mamma, kan vi gå tillbaka till rummet, jag mår inte bra."

Väl där får jag i henne vätskeersättning med mutan att hon får ett gäng NonStop.

En kvart senare spyr hon som en babian. Maken ligger i sänger och släpper blöta fisar som stinker värre än surströmming. You have no idea.

Och jag har ingenstans att ta vägen.

Vad tror ni oddsen är för att jag blir magsjuk på torsdag klockan 14.00? Det vill säga när planet lyfter hem.

25 kommentarer:

Ninni sa...

Tyvärr så verkar det som om de flesta som besöker Egypten får problem med magen. Detta oavsett var man äter..Min 15-årige son kom hem efter en resa med sin pappa och han fick offra en hel dag i sängen innan han kom på att jag hade skickat med Dimor. Han tog dom och blev bättre. Men flera veckor efter hemkomst så fes han så illa så det gick ej att umgås nåt närmare med honom. Han reste med fyra personer och det var endast en som klarade sig. Du ska se att ni är på banan igen i morrn. Hoppas det reder sig och att ni får en fortsatt trevlig semester.

Vivi sa...

Fy vad tråkigt. Vet hur det är att vara på semester och vara magsjuk = inget kul.

Krya på er och håller tummarna att du klarar dig.

Kristina sa...

Nu börjar det likna alla tidigare reseberättelser jag hört om Egypten.
Same shit, kan man säga...

Blixtlås sa...

Hoppas det går över fort som fan :/

Svedski sa...

När jag var i Egypten för massa år sen sa de att maten på hotellet definitivt skulle vara ok, och jag är rätt säker på att vi inte käkade nån annanstans, men bl a jag blev magsjuk i alla fall. Klarade mig bättre än brorsan iaf, som passade på att få testikelinflammation...

Småländskan sa...

Tyvärr håller jag med ovanstående "talare". Tror alla i vårt resesällskap blev magsjuka (utom mannen och jag). Gjorde Nilen under en vecka, där det serverades buffé till lunch och middag varenda dag! Förstod att inte ta av det kalla, bara det riktigt varma. Det räddade oss, tror jag. Några dagar i Kairo, undvek all kall mat. Jagade whisky (det var inte så enkelt att få tag på då, dessutom var det mitt i Ramadan).Hotellvistelse/badsemester några dagar, återigen buffé. Samma sak där. Jag själv var dålig ett dygn,men inte magsjuk. Hög feber, ont i kroppen. Dagen efter var jag helt ok.
Nu ser/läser jag att du själv blivit drabbad av magsjuka.Fan också!
Hoppas det går över på ett dygn.
Var rädd om dig!
Kramar

Smultronblomman sa...

Åh, nej! Hoppas du klarar dig!! Var i Egypten förra våren och vi klarade oss allihop utan ens en "fis på tvären".

Anonym sa...

Själv lyckades jag bli sjuk 5 minuter efter att vi checkat ut från hotellet! Egypten=magresa, tyvärr! Fy fan... jag lider med er! Jag kan säga att flygresan hem från Egypten var vidrig. Halva planet verkade vara magsjuka och toaletterna luktade därefter... "Men hotellet var fint iaf" ;-)

Palmet sa...

en på mitt jobb fick lite gul rännesketa i egypten och hann inte till toan.... därmed gula lakan. hon skulle mörka det för övriga familjen och hängde ut det på balkongen (efter att hon försökt paniktvätta det i duschen). när det sen hängde på tork kunde alla se ett stort vitt lakan med en stoooor gul fläck på hängandes på balkongen. hon kallades efter den resan "kaha baht".

Anonym sa...

Alla jag känner som besökt Egyten har blivit magsjuka. Krya på er!

Saknar er...

"En anställd"

Anonym sa...

Shit. Vi ska till Egypten... Jag har iofs stålmage som mest reagerar åt andra hållet, men man vet ju aldrig... Å maken tål ju ingen mat what so ever... Krya på er! Kram/Yvonne

Anonym sa...

Jepp, jag blev magsjuk i Egypten. Det finns dock nagra GRYMMA tabletter dar pa deras egna apotek. Kommer ej ihag vad de heter, men man tog typ 2 eller 3 och var frisk pa ett par timmar. Rekommenderas. Immodium och sant, glom det... Fraga pa apoteket. Det var helt klart vart det.

Anonym sa...

Ska man till Egypten bör man grunda med Dukoral innan resan.
Och ha med sig en packe Imodium.

Åsa C sa...

Jag tycker verkligen synd om er. Magsjuka är bland det värsta jag vet att få.
Tyvärr verkar det vara en alltför vanliga åkomma som man får när man åker till Egypten. Krya på er och hoppas att ni blir friska snart.

Joanna Björkqvist sa...

Åh nej! Vad jag lider med er!

Jag har varit en ivrig motståndare till resor till Egypten i flera år just med anledning av att alla man hör blir magsjuka.

Motvilligt följde jag med familjen i mars förra året i alla fall och till min stora förvåning blev ingen i vår familj och inte en enda i vårt sällskap på typ tio pers till det minsta dåliga i magen!

Jag var ungefär lika förvånad som lycklig!

Tilläggas bör att vi bodde all inclusive och inte hanterade pengar alls. Ofta är det pengarna som är boven, men vi klarade oss nog tack vare det och tack vare en liter handsprit eller så...

Håller tummarna för att ni alla snart blir bra igen!!!!

Esthers karameller sa...

HANDSPRIT HANDSPRIT HANDSPRIT HANDSPRIT OCH LITE MER HANDSPRIT SÅ HAR MAN BETYDLIGT STÖRRE CHANSER ATT KLARA SIG... Vi har varit i Egypten tre ggr och jag och sambon har förvisso åkt dit en gång var, men aldrig barnen...! Sa jag handsprit?!

LarsPson sa...

Men det var då typiskt! Hoppas det går över riktigt fort för er alla och att du slipper det.

Anonym sa...

jajamänsan, undrar vem som ligger utslagen bredvid efter vm i springa-snabbt-till-toaletten-för-att-inte-bajsa-på-sig, hmmm, om hon bara tyckt liiiite synd om sin make igår så hade hon klarat sig från magsjukan...

GudinnanT sa...

Ha ha ha bajsbruna byxor vpre nog åxå på sin plats!

Anonym sa...

Stackare! Håller tummarna för att du klarar dig och resten av familjen är pigga idag igen!

Anonym sa...

Hoppas ni blir ättre oilla kvickt. Ett tips: Skippa all is i drycker. Oftast är de boven i dramat....

Gabriella sa...

Oj, detta inlägg missade jag! Direkt tänker jag på isen i ditt kaffe! Is är ofta gjorde på lokalt kranvatten ...

Hoppas verkligen ni kryar på er! Stackars er!

Karin sa...

Jag blev dålig när jag var där för några år sedan! Inte roligt någonstans, men lite lustigt var det ändå när man flög hem och toakön på planet var minst sagt lång och man i kön jämförde sina magsjukor, vissa hamnade på sjukan etc. Så du kommer ju antagligen inte vara ensam ombord med att vara magsjuk. Klen tröst kanske men...

Anonym sa...

Det var just det där sista stycket (bl a) som fick mig att inte åka med några tanter dit denna veckan. Har hört alldeles för mycket om Egypten å magsjuka. Tanterna åkte iväg i lördags, och på tisdagen var det jag som låg hemma i MAGINFLUENSA!!! Och enligt rapporter från kärringarna mår de bra alla sju. Amen va fan.....
Kerstin

sixtenwimsey sa...

Kolossalt omfattande text om mat och matsjuka kan undvikas. Följ din vän SÄPO-chefens råd, som han gärna spred till omgivningen i sin ungdom: Allt som krävs för överlednad är starköl och vitamintabletter! Den dieten hindrar all matsjuka, tror
Pennfäktaren