tisdag 19 juli 2011

Innan man får rännskita i Egypten

Så hinner man gå till den lokala skönhetssalongen. Fast först tjafsa lite med maken;

Varje dag så går det runt "inkastare" till hår- och skönhetssalongen vid poolen. De visar en pärm med en himla massa grejer man kan göra. Talibanen har tjatat hål i huvudet på oss om att få håret flätat. Så medan maken äter sen lunch så säger jag äntligen "ja" till snubben som jagat oss i flera dagar. Han säger att det kostar 675 egyptiska, som är ungefär som svenska, men att jag ska få det för 550. Gud vad bra, tänker jag, jag behöver ju inte ens pruta. (Jag vet, håll tyst på er!)

Maken kommer precis när talibanen och killen ska gå, så han följer med. Och muttrar över att vi har blivit blåsta, och att jag "borde fatta" och bla bla bla.

Efter nån halvtimme kommer killen tillbaka. Talibanen sitter i frisörstolen och han undrar om min man alltid är så sur. Jag kan inte låta bli att svara "Well, you have seen the happy side of him, you should see him when he is in a bad mood." Min man har nämligen inget pokerfejs när han är irriterad och gör sig ofta därmed mycket lätt illa omtyckt. Han tittade medlidsamt på mig och jag riktigt såg hur han tänkte att jag måste vara världens olyckligaste fru.

Den här killen har i flera dagar försökt få mig att köpa en ansiktbehandling plus en hårborttagning i ansiktet med en speciell trådteknik. Typ bort med min en gång så fint kallad "exotiska mustasch". (En kille påstod det när jag var 15 och sen dess har jag inte haft komplex..att jag såg orientalisk ut) Och så tyckte han att jag borde unna mig en pedikyr. Allt det, inklusive talibanens flätor skulle kosta 1100 pengar.

Okejrå, sa jag och följde med honom till salongen. Där maken satt. Och fick tokspel när jag berättade. "Det fattar du väl att vi blir rå-lurade!"

Men eftersom jag vet vad det kostar i Sverige så orkade jag inte bry mig. Jag var mer orolig för min mage, som just börjat krångla lite tidigare och mycket riktigt. Mitt i det hela var jag tvungen att be om att få låna toaletten. Inte alls pinsamt eftersom det blev ett icke så diskret sprutlackerande som hördes över hela nejden. Fräscht.
Först tog de bort allt hår i ansiktet med vanlig sytråd, det såg skitkul ut, men JEFLARS så ont det gjorde. Sen på med nån rengörning och därefter på med ansiktsmasker. Halva ansiktet med nån grön historia, och den andra med nåt annat. Plockade ögonbryna gjorde de också.

Och så lite fotbehandling på det.
De var hundra gånger bättre än klåparna i Turkiet!

Men men, det var nog tur att jag hann med att göra det där för sen var det kört.
Tuggade i mig allt som gick för att få ordning på magen men hej och hå vilket magknip. Maken och jag springer i skyttetrafik på toa. Det är bara talibanen, peppar peppar, som verkar ha klarat sig med endast en värk- och spykväll.
Så den här vyn är den jag sett mest de senaste två dagarna. Maken mår något bättre än jag, han ligger ett dygn före mig.
I morgon ska vi på delfin- och snorkelutflykt i Röda Havet mellan 7-17. Ska bli intressant och se vad som händer när man bajsar på sig i vattnet. Plus det faktum att jag är sjuuukt båtsjuk. Tänkte inte på det när vi bokade. Tänkte mest på att jag ska simma så där gasellaktigt intill en klase delfiner medan maken fotar. För det har jag sett på film.

22 kommentarer:

Sarah sa...

"Ska bli intressant och se vad som händer när man bajsar på sig i vattnet."
Love it!! Tårarna sprutar

Krya på dig

Anonym sa...

Lät just min make veta att :" det är bara Mona som kan få diarré att låta roligt!"

/Ragdoll

Åsa C sa...

Skönt att du hann med lite annat än att bara spring till toa. Ha det så bra i morgon och att ni är hyfsat friska då.

Smultronblomman sa...

Såg härligt ut med skönhetsbehandlingarna. Var resultatet bra? Nöjd?
Hoppas du får simma med delfiner utan att få problem med magen.....

Eva S sa...

Heja Mona !
Ska bli "skit kul" att få följa med på utflykten.
Du är bara fööör bra!
Tack för att vi får följa med !

Anonym sa...

Åååh så fin Talibanen blev i håret!
Krama henne från "alla oss"....
/Cata

Kristiina sa...

First tänkte jag: "skit var han är tatuerad i armen" Sedan såg jag att Talibanens lår såg likadan ut. ;-D

Sus sa...

Bra.
Du har ännu en gång sett till att Tur
kiet och Egypten absolut hamnar på min lista på länder som jag aldrig ska åka till.

Anonym sa...

Läser din blogg med stort nöje och många skratt! Men kan vi inte få vet hur talibanen kom att kallas talibanen?

Miss 80's (aka Gabriella) sa...

Du bloggar fortfarande! Du är rolig! Trots magsjukan. Klara bevis på bättring.

Hoppas så att utflykten blir bra och att ni kryar på er!

(Har äntligen gjort en liten uppdatering på 80-talsbloggen. Där finns ett Youtubeklipp att garva åt, åt mat- och dryckesvanor på 80-talet ... Säger bara OMG!)

Anna-Panna sa...

Tack för att du orkar roa oss läsare trots din mage :))
Underbart att få "åka" med dig även till Egypten! Ser redan fram emot din nästa resa!

Kamilla sa...

Mona du har även idag skänkt ett skratt ha ha
du ska veta att jag läser varenda dag men jag är nog dålig på att kommentera,,, sorry!
Du är i Egypten nu, jag älskar Egypten (har jag nog sagt förut,, hmm)
Men nu är det så att jag faktiskt ska till Thailand och har därför sparkat liv i en ny blogg,, som jag enbart ska ha till resor och hoppas du vill titta in till mig där. http://www.bloggresan.blogspot.com/
välkommen och hoppas det reder upp sig med era magproblem.
stor kram från Malmö

Anonym sa...

Håller med min vän Ragdoll, det e bara du som kan få diarré att låta kul. Krya på er!

Sofie

Nena´s liv å lustar sa...

Hallojsan Mona!!
Det var så längesen jag skrev nånting hos dig, å nu ser jag att jag skulle ha hållit mig hemma å läst på din blogg tidigare..
Tipset kommer ju alldeles för sent för att hjälpa dig..
När jag började jobba inom sjukvården på det glada 80´-talet så lärde jag mig av en gammal kvinna som jobbade på sitt sista år innan pensionen att det bästa mot magåkommor är att svälja ner 10 vitpepparkorn med lite vatten med jämna mellanrum..
Så sen dess har jag inte haft magsjuka en enda gång.. När alla stupar som käglor omkring mig pga vinterkräken t ex, så tar jag mina korn å klarar mig galant.. Är det många omkring mig tar jag dubbel dos med tätare mellanrum..
Är åxå GBP-opad men det är inga problem att svälja ned kornen ändå..
Hoppas du/ni lärt er ett nytt trick..
Ha det allra bäst.......

Anonym sa...

Önskar nästan (men bara nästan) att jag var i din sits. Är i stället förstoppad upp till tänderna och det är inte heller någon höjdare. Får nog omgående boka en resa till Egypten och hoppas på att det "löser sig" ;-).

Anonym sa...

Kolla med hotellpersonalen om de inte vet något bra botemedel. Några bekanta som åkte på magsjuka i Egypten fick besök av en läkare som hotellet fixade. Det blev en spruta i skinkan och efter det var de bra!
De blev helt bra på bara någon timme! Man vågar väl knappt tänka på vad det var för medicin, men den funkade ju jäkligt bra!

maria.liljegren sa...

Hur kan du vara rolig OCH ha diarré på samma gång?!?!?
Fantastiskt! :)
Maria

Maria sa...

Tips!!!!!! Sätt på Talibanen ngt på huvudet. Med flätorna exponeras hud som annars inte får sol. Aj det gör ont. Talar av erfarenhet :(

Minkamera sa...

Wow vilka vader du har!

Anonym sa...

Ojojo, nä inte är det kul med magknip och diarré på semestern. Hihi, jag hör till de som besökt Egypten och klarat mig utan att bli magsjuk. däremot blev mannen det plus 58 pers till som åt hotellfrukost klockan fyra på morron, för vi skulle med ett tidigt flyg söderut. Men inte jag... det var ganska skoj.
Men stoppa i dig all medicin och jox du kan så blir du bra på ett par dar.
Ha det gott nu!
heanku

Starlight sa...

Älskar dina reseberättelser, dagens garv är garanterat! :-) Har varit i Egypten utan att bli magsjuk, men inför er båtutflykt vill jag bara tipsa om att om besättningen erbjuder er "åksjukepiller" innan avgång, ta det ifall du har anlag för sjösjuka!! Vi var på liknande utflykt på vår semester, jag som aldrig tidigare varit sjösjuk sa kaxigt att jag behövde minsann inga piller, hahaha vad jag fick ångra det!!!! Spydde som en katt och har aldrig mått så illa i hela mitt liv som på den båtutflykten, ångrade bittert att jag inte tog det där lilla pillret jag.....

Anonym sa...

Hoho, var är du Mona? Har du spolat ner dig?
Kram camilla