fredag 8 april 2011

Shall I tell you about my day?

Åker till tippen med maken i morse. Alltså, jag slänger inte honom. Inte än. Drar in till stan och tar en morgonfika med Tina på Syster Lycklig. Måste givetvis shoppa lite. Hur kan man låta bli liksom.
Sen vidare till en av våra butiker. Fylla bilen med så mycket skit som möjligt. Jag har svart bälte i att packa bilen maximalt.
Järnet ut till Upplands Väsby för att hämta film från vårt lager. Vi är inte bara butiksägare inom videofilmsbranschen, vi är även distributörer av film och maken hade slut på en titel.
In till stan igen eftersom maken ringer och meddelar att ett av kontorets tangentbord pajat. Jag kutar in på Webbhallen på Sveavägen och köper ett.

Vidare bort till Högtorget för att köpa mina favoritblommor. Vill betala med kort, men se, det gick inte. Orkar inte fundera på om Skatteverket totalt glömt bort handlarna på just Hötorget. Springer bort till en bankomat. När jag står där så knackar det på axeln. En man i min egen ålder visar ett polisleg. Han är civilspanare, eller nåt. Han talar om att den här, som dinglar i brallan när jag går..
...är väry much förbjudet och att jag just precis nu begår ett brott. Ähhumm..ehh...oj..hoppsan. Hur tänkte jag där. Som tur var så släpade han mig inte till finkan. Han sa bara att jag kanske skulle ta och tänka på saken och ta bort kniven. Apppsåluuut. Sa jag. Och glömde självklart genast bort det hela två minuter senare.

Tillbaka till hötorgetomten och betala. 16 vackra favoritblommor följde med mig hem.
Vidare in på Apoteket. Köpa sig lite nu-kommer-pollen-skiten-tabletter, i väntan på att El Doctore ska skriva ut mina riktiga tabletter. Får förresten tips om dessa. De är exakt på öret 100 kr billigare än det märket som maken åt förra året. Ha, hans fru kanske inte är så oekonomisk som han påstår!
Rasslade ut till ÅVC:n i Bromma. Glömde bort att just den inte tar företagssopor. Eller ja, jag försökte smyga lite, men de har en gestaposnubbe där, som tog mig på bar gärning. Hänvisade mig till en annan ÅVC som ligger 48 000 mil från Bromma. Inte orka. Åkte till jobbet, lämnade filmer och tangentbord.

Messar Finfrun och frågade om hon ville fika på vår lokala Gateau här i finhooden, men se, hon var på väg till en annan lekkamrat här i krokarna, så det gick inte alls.

Drar till skolan för att hämta talibanen, som blev stensur över att jag var så tidig. Kul unge.
Kommer hem och älskar att det är fredag och städerskorna precis gått härifrån. Inget får mig så glad som doften av Ajax. Sätter favoritblommorna i en vas och njuter.
Tillfällig blomvas på bordet. Makens bajsakvarium i bakgrunden. I hate it.
Hänger upp mitt fina blingbling-hjärta från Syster Lycklig på ytterdörren.

Tror jag köpte den sista, men det finns andra varianter på hemsidan, och ännu fler i butiken.
Talibanen är på skitdåligt humör, men anstränger sig. Hittar den här när jag kommer ut i köket.

Lite blommor och en blingbling-grej som jag har i mitt ena äppelträd.
Vidare upp till sovrummet för att dressa om. Tänker att det är dags att plocka fram vårskruden i sovrummet: nytt överkast och nya gardiner. Är det inte så hemmafruar gör?
Överkast USA, gardiner Hemtex, kuddar Laura Ashley, USA, Ullared, Miljögården och Mio. Ja, jag gillar kuddar, vavavavadåra?!
Sen vänder jag mig om och ser att vissa saker aldrig lär förändras. Som att vi fortfarande inte kommit överens om hur vår walk-in-closet ska byggas. Under tiden använder vi stolar som galgar. Väry svårt att gissa vems stol som är vems.
Går ned för trappan och ser att vissa gener passerat till somliga andra i hushållet.
Jaaa, trappan är inte klar än, VADDÅÅÅRA! Eller rättare sagt, allt runtomkring är inte klart. För att vi inte är överens. Jävla ovanligt.

...och apropå inte klart. Välkomna hem till min hall. Nu kan ni sluta och pipa om era hallar och vad det må vara, för här snackar vi Ångesthall.

Notera kofoten som står mot glasrutan. Näst efter att göra Excel-filer så är det här makens absoluta favoritsysselsättning. Det är strax 1,5 år sen han började riva hallen med sin älskade kofot. Varför vi inte är klara?

Well, vad sägs om att vi tycker sjukt olika om inredning. Eller vad säger ni om hans senaste förslag nu i veckan. "ta fram tre olika förslag på hur du vill ha det, så kan vi gå igenom det sen."

Jag ba': "Ehh, är du helt störd. Inte fan tar jag väl fram TRE förslag när jag vill ha det på ETT enda sätt?! Och vad sägs om att DU tar fram ett förslag, så får vi se hur vi kan mötas?!"

Fan, ibland undrar jag vad jag gifte mig med för ufo. T r e förslag. Han är ju helt störd.

Märker att jag sitter och ångar upp mig och kom av mig lite här.

Faktum är att jag har hållit mig lugn hela dagen. Maken har ringt 48 gånger,  men jag har varit såå trevlig. Jag till och med köpte en liten present till honom.

Det är någonting ätbart i den som jag ska berätta mer om senare. En helt revolutionerande grej som nu finns i Stockholm.

13 kommentarer:

Lisa sa...

du-har-inte-sett-våran-hall!

veronica sa...

Jag hade vilken dag som helst bytt till din dagen. Fick reda på att min man varit otrogen.

NinaPX sa...

Olaga vapeninnehav - det vore väl nåt att lägga till på CV:t... :-D
Men allvarligt, har du tid o energi att lägga dit överkast och miljarder kuddar på sängen varje morgon? Jag har nån illusion om att jag ska ha så där stylad säng, men det spelar ju liksom ingen roll hur snygga överkast, kuddar etc man köper om man aldrig lägger dit dom....de ligger mest o samlar damm i ett hörn.
Må gott!

MonasUniversum sa...

Lisa: Eh, du har bara sett en del!=)

NinaPX: Tror du på fullt allvar att jag bäddar varje morgon? Icke. Men det är fredag och städerskorna har varit här serru!

Veronica: FYFAN vad jag lider med dig! Jag kan mer än väl förstå det kaos, förtvivlan och ilska du känner just nu. Blogga om det. Skriv, skriv och skriv. Så småning om så kommer du förstå vilken bra terapi det är. Jag önskar att du hade en blogg där jag/vi kunde få följa dina tankar om det här. Kram på dig.

NinaPX sa...

Phew - skönt att höra! Varannan onsdag ser min säng också ut så där.

Å så passar jag på att skicka en tanke till Veronica här ovanför - fy f-n vilken skit!

GudinnanT sa...

Min fråga är bara har du fortfarande all skräp kvar i bilen?

Å Veronica aj satan...en av mina gamla va otrogen jag klev in och hitta han halv naken i soffan men en 17 år yngre tjej...satan va arg och besiken jag blev...och som Mona säger skriv prata och rasa av dig...och ett steg i taget en dag i taget så går livet vidare och smärtan och ilskan mattas av...kram på dig och stå på dig...inget DU har gjort för att han ska göra det totala sveket! Allt ansvar ligger på honom!

Malin J sa...

Just nu så struntar jag i din dag Mona och skickar istället allt stöd till Veronica. Prata,prata och prata lite till med de du litar på.Rasa och skrik ut ilskan. Det kommer att ta ett tag innan du mår bra igen.Låt det ta den tid det tar, stressa inte igenom känslorna.
När du kommer ut på andra sidan kaoset så kommer du att inse att du är värd så mycket bättre än en otrogen karl.
Var rädd om dig själv nu.Kram.

Anonym sa...

jag har en blogg, men har inte skrivit i den på ett tag.

Anonym sa...

Det är inte förbjudet att bära kniv - om man behöver den i sitt arbete. Fast det är nog lättare för en snickare att komma undan än en brutta i rosa arbetsbyxor och coola sneakers. Jag tror att han mest ville markera (och kanske ta lite kontakt). Du hade aldrig åkt dit. Bombsäker!

(följt dig länge, aldrig postat innan)

/P

Anonym sa...

Oj oj, här var det mycket att ta in.
Din dag Mona: Jag bara ÄLSKAR hur du skriver! Vill bara säga det!
(Du är ganska unik genom att svara på folks kommentarer också ska du veta. För att ha en så stor blogg. Och nu menar jag verkligen inte att du behöver kommentera mitt inlägg! Bara en komplimang! :)

Det där med kniven var ju lustigt. Men som någon ovan skrev så är det väl för fan inte olagligt att ha en kniv om man nu använder den i sitt arbete. Jag tänkte också direkt på snickare o så. Galet ju! Vad tror han. En ninja på stan i rosa bralor liksom? Lustigt iaf. :)

Härligt med nya blommor! Jag fick jättefina tulpaner igår av min karl, för att jag står ut med honom. Har du hört på den? INTE varit ihop i 15 år kanske bör tilläggas...

Din taliban var väl söt som gav dig den där lappen iaf? Jag skulle ha smält iaf. Och jag har inte ens barn. ;)

Vad kostar en städerska egentligen? Sjukt sugen på det faktiskt. Inte karln min, han städar gärna, men han gör det uselt.

Veronica:
Kan bara instämma med de andra:
SKRIV, SKRIV, SKRIV!!
En blogg är bra för då får man respons också.
Jag lider med dig & hoppas allt löser sig i slutändan.

Kram till er alla!

/O.

MonasUniversum sa...

P: Hmm, kanske därför han inte gjorde nån större sak av det hela. Han var som sagt i min ålder och väääldigt trevlig..

Randigatankar: Tack, vad gullig du är. Dock hinner jag ju fan aldrig svara på kommentarer nu för tiden, vilket grämer mig nåt enormt. Just för att NI tar er tid att skriva något!

MonasUniversum sa...

...och ni noterar väl att Veronica är samma person som Trollmamman? Gå in och ge henne några trösteord.

finnpajsaren sa...

Gulletalibanen ;)

Kan du hamstra lite såna där praliner? De kommer ju fan va slut när jag kommer upp 6 maj. (jag fyller förresten år på fredag, fredag fredag fredag *tipsar lite*)

kan du komma om syster lycklig inte kan ha 20% även dagen då bloggträffen är då vi utbölingar kommer..?

Nu ska jag in till Veronica o kramas.
Puss!