lördag 9 april 2011

Fru Universums chokladskola

Tina på Syster Lycklig tog med mig till ett coolt fika- och matställe igår;
Joakim & Olivia med Frosseri, TEGNÉRGATAN 11, 08-20 69 40. När ni ändå ska till Syster Lycklig så bara måste ni gå hit!
Förutom att de har Sveriges världens godast chailatte, på allvar, så fick jag smaka något annat:

Tryffel är väl sådär gott. Funkar ibland, om det är kris, eller om man måste vara artig, men tillhör inte mina favoriter direkt. Tills jag stötte på de här.

Lyssna noga nu. Det här är chokladtryffel UTAN socker! Japp,  ni hörde rätt. Jag är ju som bekant GBP-opererad och har grava problem med socker. Jag somnar ju som en jävla Skalman om jag får i mig för stora mängder. Vi pratar t ex en Piggelin-glass. 100% socker.

Men ibland så blir jag så svårt godissugen och har hittills hållt mig till lakrits, för det funkar. Till nu. Den här chokladtryffeln är to die for! Åk dit på rotmos och prova! Och den finns ingen annanstans i Sverige. Jag bad ägaren maila mig lite info. Läs och lär!

Hej Mona
Hoppas att du har njutit fullt ut av chokladen idag! Lite om den:
Den här chokladen är, till skillnad från "vanlig choklad", inte rostad. Anledningen till att man rostar kakaobönan är för att det frambringar en mängd med spännande aromer och smaker, dock så blir den bitter och måste där med sötas med socker, vilket per automatik gör chokladen onyttig.
Zendegii tryfflarna är inte rostade och heller då inte sötade med socker och därmed nyttiga. Eftersom man undviker rostningsprocessen så framhäver man inte alla de smaker som man tycker att choklad ska ha. Men med hjälp av naturens sötningsmedel (ex daddlar, fikon samt olika kryddor osv.) har dessa 2 killar från London lyckats få tryfflarna söta och krämiga med naturliga medel.
Därav är tryfflarna minst lita nyttiga om inte nyttigare än ett äpple eller fikon. Ta en av dessa tryfflar ca 30 min innan en måltid och dessa får dig inte bara att äta mindre, då de i sig är ganska fylliga och ger en mättnads känsla, utan de innehåller dessutom bra fibrer, fetter och andra saker som gör att kroppen får betydligt lättare att ta upp och förbränna det du sedan äter till exempelvis lunch/middag. Dessa tryfflar kan alltså utan tvekan hjälpa en person som vill gå ner i vikt, att faktiskt nå sitt mål:)
Anledningen till att man ska ta dessa tryfflar ca 30 min före måltiden beror på att det tar ca 20-30 min för hjärnan att uppfatta mättnadskänslan efter att man har ätit någonting (det är även därför man ska tänka på att äta långsamt:) )
Då tryfflarna inte innehåller någon form av snabba kolhydrater och raffinierat socker så hjälper dessa dig även att hålla ditt blodsocker på en jämnare nivå till skillnad från annat godis och choklad.
Tusen tack för trevligt samtal idag!
Vänliga hälsningar Joakim

15 kommentarer:

Elsa sa...

Chokladskola på lördagsmorgonen. Kan dagen börja bättre?? :)

Chrissan sa...

OMG! Ge mig en hel låda!

Maggan sa...

Shit, varför bor inte jag i Stockholm???

Ketchupmamman sa...

Och de öppnar en filial i Blekingen snart, eller hur? Kom igen, jag lovar att de skulle gå med vinst. Det skulle jag se till.

Bonita sa...

*rusar ut genom dörren och drar i väg till Tegnérgatan*

Minkamera sa...

Tål du torkad frukt? Det innehåller massa fruktsocker och jag tål det INTE eftersom jag är sockerberoende.
Skulle vara en dröm om det fanns choklad utan socker eller fruktos :-)
Man kan göra egen tryffel (om man vill undvika socker)genom att smälta choklad med hög kakohalt tex 85 % och blanda med vispgrädde. Mums.

PGW sa...

Det är verkligen oerhört praktiskt det här att du rekommenderar bra saker precis i kvarteren där jag jobbar, det där stället hade jag förstås inte upptäckt. Än. Men snart.

inkan8 sa...

Åh jag BOR ju i 08aland.
DIT ska jag åka.
Puzz

O. sa...

Men vilken dröm detta låter som.
Tur att man bor i Stockholm.
TACK.

Mr Lee sa...

Säger som minkamera, fruktsocker är värre än kolhydrater. Så ren choklad som möjligt och grädde. Det är tryfflar för oss som inte kan äta socker. (jag har diabetes)

Karlskronamamman sa...

Det är ju jädrar att man bor så långt från Stockholm!!
Semester snart kanske?

Eva sa...

Fast i dag, söndag, var det stängt på båda ställena :(

Sara sa...

Mmm, såna vill jag också smaka! Bor lite långt bort bara...

Anonym sa...

Sockerfria!! *slår mej för pannan* bara för att det inte är rent socker tillsatt så är jag ändå säker på att dessa tryfflar har en hög sockerhalt genom att de är torkad frukt i, renaramadödenfruktos alltså;) sen är det ju bra för dej Mona att du klarar sockret från frukt :)

Kul grej att försöka få oss konsumenter och tro att detta är ett bra bantningsmedel också.....

men säger någon tillräckligt länge att frukt är nyttigt så tror man ju det till slut, men ack vad man bedrar sej....
/Vera

Anonym sa...

Googla på coltings kokosbollar och du får recept du kan göra hemma :-)