fredag 29 april 2011

Om när man ska leka hemsideproffs

Ett av våra företag har en hemsida som suger hästballe. Pardon the france.

Jag är mindre begåvad när det gäller internet och teknik. Eller ja, det vara nog snarare en överdrivet snäll komplimang.

Hur som. Jag fick i veckan höra att det webbhotell vi har, eller vad f-n det nu heter, har färdiga mallar som man kan fixa och trixa med. Så jag tänkte: hur svårt kan det vara.

Sladdar in på deras hemsida, loggar in. Pillar lite. Pillar lite till. Oj så enkelt det här var. Tänker jag. Och testar att öppna en ny flik och skriva in vår webbadress. Ähhum...den var borta. I stället ploppade det upp en mall. Helt ofärdig.

Ujuj, snacka om att jag blev skitnödig. Tänkte att en dålig hemsida är ju bättre än ingen alls. Men en bild på en mall är katastrof.

Så jag letar efter ett nummer till supporten. Amenellerhur att de har. Hittar till slut en live chat. Ja, det ska särskrivas eftersom det är engelska. Får tag i en Joss. Som snabbt ångrade att han gick till jobbet idag, för han blev fast med mig.

I en och en halv timme.

Jag förstår inte varför jag ska ge mig på saker jag inte klarar av. Ja, jag vet att det finns proffs, men dom kostar en miljon kronor.

Kan själv liksom. Eller inte. 

10 kommentarer:

Christina sa...

Du kan få hyra min pojkvän för en billig penning. han förstår sig på de där grejerna. =)

Sara sa...

Hehe. ;) Behöver du hjälp? Här är en med stor erfarenhet, som tycker att det är skitkul (hehe) att pilla med hemsidor. Självklart skulle jag i sådana fall göra det helt gratis, eftersom du förgyller alla mina dagar med dina klockrena inlägg. ;D

Sara sa...

Förresten Mona! Varför använder du inte din egna domän (har bestämt för mig att du hade en sådan) att blogga på?

Finnpajsaren.wordpress.com sa...

Vi har en webkvinna i Småland som är extremt prisvärd. Men du kan ju själv förstås du.

Anonym sa...

min mamma brukar säga att man om man aldrig går vilse så ser man inte så mycket.
ingen kan väll allt på en gång, så det är väll klart att man iaf måste försöka åtminstonde! du kan ju typ allt annat så det där kommer du att fixa!
heja heja!!

Sara sa...

Jag har det bra, har en sambo som är superduktig på sånt (snart systemvetare och har sysslat med datorer sedan barnsben), så jag frågar alltid honom och lämpar över sånt jag inte fattar. När han förklarat så fattar jag fortfarande ingenting. Hihi, sen är det bra också att skylla på någon annan om nåt data-relaterat strular. Jag lärde ju liksom inte känna datorer förrän jag gick i gymnasiet. :)

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Hur svårt kan det vara? Tror man, det ska ju vara så enkelt och så sätter man igång och tycker allt gå superbra och så blev det bara pannkaka. Gjort samma sak och kallsvettats mig blå.
Önskar dig verkligen lycka till.

Ha en underbar helg!

Finnpajsaren sa...

Jo just det. Vår "tant" har utvecklat den här plattformen vi använder själv, så att man som kund ENKELT sen ska kunna gå in och göra ändringar på sin hemsida sen (inte vara beroende av henne). Det enklaste o bästa jag sett. Till och med H kan göra det. Ni är ungefär lika värdo på sånt ;)

Chatrine sa...

Bland det bästa med en Mac är iweb. Då klarade tom jag att göra en hemsida. Try it you'll like it :-)

deeped sa...

Miljoner japp. Men du kan ju få jobba med mig! Tänk vilken grej! ;)