onsdag 20 april 2011

Sicken bra koll man har

Anna på Teddykompaniet undrar vilket hotell jag ska bo på i Norge under nästa mässa i augusti. När jag var där i januari så bokade jag in mig för sommaren redan då. Vi bor alltid på samma hotellkedja, Thorn. Dock ligger mässan 20 minuter utanför Oslo så vi har således alltid bott på det sinnesjukt dyra Thorn-hotellet 10 meter i från mässan. Anna tycker att det suger eftersom det är roligare inne i Oslo. Och plenty billigare.

Så jag tänkte att jag skulle vara lite wild´n crazy. Jag bokade två hotell. Dels mina vanliga rum på dyrhotellet. Utifall att. Sen bokade jag rum på ett av Thorn-hotellen mitt inne i Oslo.

Men det var just det. Denna kedja har 15 st hotell just i Oslo. Så här 3-4 månader senare så har jag ingen som helst aning om vilket det var. Jag väljer ut ett, mailar och gör en förfrågan. I tron att de har samma datasystem i alla. Icke.

Så jag sätter mig och ringer runt. Inte nog med att det tar en jävla tid, jag har dessutom GRAVA problem med att förstå norska.

Vid hotell nummer 9 blev det bingo.

Nästa gång kanske man ska skriva upp vilket hotell man bokar rum på.

13 kommentarer:

Me and my dark secrets sa...

Du är för go´ du!

Inna sa...

Det är i såna här stunder jag undrar hur många blonda gener du har!

Tack för att du att roar oss andra vanliga människor med anekdoter från ditt "ovanliga" liv.
*asgarv*

Från en äkta blondin =)

Hon på Teddykompaniet sa...

Brugata är en gata med butiker som är starkt influerade från "främmande länder". Man kan köpa magdansdräkter, vattenpipor, halal kött, vaxdukar, blinkande saker, tofflor med lustig krullig tåspets, ej CE och EN71 godkända leksaker och annat krimskrams. :)
Vi satt på puben brevid "ditt" hotell förra året och faschinerades över att ingen såg norsk, eller skandinavisk, ut. Helena på AdHoc brukar också bo där. Taxiavstånd till Aker Brygge, men dock närmre än Lilleström!!! :)
Let's do Oslo!!

Jag igen sa...

Anekdot: Ryssarnas Eurovision Song Contest artister bodde där när det var ESC i Oslo förra året. Barasåattduvet.

Anna-Panna sa...

Vilken tur att du fick frågan nu, så att du slapp åka runt till alla hotell i en apa-dyr taxi, trött o sliten efter en mässdag ;-)

Smultronblomman sa...

Jag sparar bokningsbekräftelsen i datorn, så jag kan ta fram den när jag ska åka. Jag vill alltid ha koll på var jag ska. Dessutom är det bra att sätta den i händerna på receptionisten när de säger att de inte hittar bokningen!

compagnietmarie sa...

Det är överkurs att hålla stenkoll, bättre att leva lite farligt;)

Helgona sa...

Hahaha håller med Smultronblomman ;) Men du är störtskön !

moseljantan sa...

Denna kommentar passar i och för sig inte till din text, men maste ända skriva ett litet inlägg. Sitter här pa mitt lilla slott i Moseldalen med tillhörande gardsbutik. En av vara kunder,en veterinär, har efter lyckad bröstcancerbehandling startat en "Syster-Lycklig"-liknande butik. Hon var i Stockholm ffg i höstas och var helt till sig hur vackert det var. Härom dagen informerade hon om att hon skulle aka igen. Det var precis i den vevan som du dealet med 20 % hos S.L. Jag gav henne adressen etc. Idag kom hon och var SA glad för rekommendationen! Sa liten kan varlden alltsa vara.

frk__m sa...

Skrattar gott då jag inser att det skulle kunnat vara jag.

MonasUniversum sa...

Moseljäntan: Vet du, varje gång du kommenterar så blir jag så grönjävligt avundsjuk. Herregud så härligt att bo som du gör. Jag hoppas att du uppskattar det, det är ju lätt att bli hemmablind så att säga.

Och vad kul att höra om din kund! Sånt där gör mig så vansinnigt glad! Tack för att du läser mig!

Dubbelörn sa...

Så du har inte hört talas om booking.com? Där man hittar de lägsta priserna, lägre än hotellets egna officiella?

Nähä... okej då. Men hacker som jag är så fortsätter jag nog fixa mina hotell via dem, oavsett det är inom Sviden el ute i stora världen el lilla Oslo... ;)

Kram

Lisbeth sa...

I iphonen. Bra att skriva ner i. jag har ingen så jag använder lappar.
Rusar runt och letar dom sen när jag behöver dom. Få se om jag faller för trycket är mest tjurig nu. Vill inte ha en för alla tjatar