torsdag 28 april 2011

När man saknar fågeljäveln...typ lite

Ni som har läst mig länge vet att min huvudkudde är placerad cirkus 5 meter från vårt anabola körsbärsträd.

Alltså ett enormus gigantus träd utanför sovrumsfönstret.

Jag har bott här i 11 år och varje, v a r j e, vår så har det suttit en fågel och kvittrat på en gren som nästan legat slickat mot fönstret. Han/hon har kvittrat så att jag fått hål i huvudet. Varje natt så sätter den igång vid 03.00-tiden.

Tidvis så har jag varit desperat. Letat i hela huset efter en luftpistol så jag kunde skjuta den. Jamen jag skojar, men ni fattar. För det finns inget värre än att inte få sova, och när det då är en liten jääävla fågeljävel som, år efter år, saboterar sömnen, så blir man till slut galen på riktigt.

I alla år har jag också hävdat att det rör sig om en och samma skitfågel. Få har trott mig.

Men, något är fel, för nu är det tyst. Jag hör hans kusiner i andra träd, längre bort, men min polare är gone.

Så nu vaknar jag automatiskt till runt 3-snåret.

Skitbra. Not.

7 kommentarer:

Ullis sa...

Vad är medellivslängden på en fågel i naturen? Om det nu varit samma fågel som suttit i trädet kanske han har gjort sitt efter 11 år.

Gabriella sa...

Men, Mona, jag fattar fortfarande inte varför du inte sover med öronproppar? Öronproppar is da shit, mot fåglar, musik, snarkningar och allt! :-)

Kennelflickan sa...

Jag anmäler mig härmed som frivillig att komma och plocka av trädet några kilo körsbär när det är dags. Ajj lööööv körbär!

Chihuahuakvinnan sa...

Ställ en bandspelare med fågelkvitter som slår på kl 3 med hjälp av timer så kan du ha den som övergång under en period för att vänja dig ;)

Cecilia N sa...

Man saknar inte kon förrän båset är tomt ...

PGW sa...

Min väckarklocka låter som en koltrast, du kanske ska skaffa en sådan? Den får sällskap av en gök efter en stund också om man inte stänger av den.

Kominken sa...

Det är nog död nu.