måndag 11 april 2011

Bröst, tuttar, lökar, boppar, pattar, snuttisar, brön, bring it on babes

Råkade se mig i spegeln i morse. Med glasögonen på.

Är det fortfarande 19 cm från halsgropen till bröstvårtilåtan som är gränsen för hänglökar? Ujuj

Måste gräva lite i sylådan efter måttbandet tror jag visst.

Förresten, jag utmanar er. I kväll mäter vi oss. Så ses vi i kommentatorsfältet...om ni törs vara ärliga. Ni män bör hålla er utanför, det här jävligt allvarliga grejer.

163 kommentarer:

Jay sa...

Haha, det har jag aldrig hört!? Hur mäter man då, bröstvårtorna sitter ju inte direkt rakt under halsgropen?

MonasUniversum sa...

Jamen du mäter ju från halsgropen ned till bröstvårtan...! Är det mer än 19 cm så är vi körda.

MonasUniversum sa...

...det är så kirurgerna mäter.

Anonym sa...

Jag kan vara ärlig nu på en gång. Varför dra ut på det (ha ha!) till kvällen liksom? 29 cm mellan halsgrop och bröstvårta... Hur var det nu: "Storleken har ingen betydelse?"

/Stina

Cissis himmel sa...

Jag hörde på DR 90210 att det rätta måttet var 21 cm så då har man ju två cm till att spela på.
;-)
C

Helena m. 4 sa...

Jag lämnar WO redan nu...
*snyft*
;-)

Åsa sa...

halsgropen vart sitter den?

(letar fram linjalen så länge)

Anonym sa...

Kan tyvärr inte delta. Det finns inte så långa måttband, som längden mellan nyckelben och bröstvårta ;Oo

Åsa sa...

tror jag klarar mig på millimetern... men det är ju på millimetern också... jag som tycker att jag itne har några hängisar =S

Jeanette B sa...

Jonämen...26 cm på ena och 24 cm på andra. Och jag är bara 26 år gammal. Har nästan alltid haft hängisar eftersom jag haft lite större bröst, men sedan jag slutade amma min dotter för två månader sedan har det gått ännu mer utför...eller nerför...

Anonym sa...

Äh, varför utsätta sig. När det finns så många stadiga o snygga bh:ar :) /GG

Snigel sa...

Haha! Jag har inte mätt men antar att jag passar in i måtten - om man mäter i tum, inte cm... En bra BH gör underverk!

H sa...

20 cm. Om jag låter måttbandet gömma sig lite under bröstet, i vecket liksom, försvinner 2 cm där...

Anonym sa...

De som är opererade får inte vara med i mätningen. Det är fusk! ;-)

Chris_P sa...

så långa måttband finns inte...

lisbeth sa...

jag är med återkommer med resultat i morgon
Bra initiativ. Det här är en mycket viktig fråga.

Henrietta sa...

Ja du Mona; som GBP opad mäter jag numera inte brösten i storlek, utan i längd :o)) Och jösses vad långa dom blivit *S* Hinner inte mäta nu men tror jag återkommer :o))

Chatrine sa...

På den tiden när vi var osäkra på om de hängde var det penntricket som gällde. Sätt en penna under bröstet, stannar den kvar, gå aldrig utan BH =)

andrea sa...

19cm på pricken. mår illa av ångest nu /25 år

Ullis sa...

Penntricket?? Jag kan få ett helt pennskrin att stanna kvar! :D

Annika sa...

Vad var det du sa nu igen, var det halsgropen eller naveln man skulle mäta ifrån?

Annika sa...

...för i så fall tror jag att jag ligger ganska bra till ...

Anonym sa...

Hm, vill inte vara petig, men detta måste väl ändå bero på hur lång man är? Är man 140 har man rimligtvis kortare överkropp än om man är 180?

Cina sa...

Haha! Jag håller på Annika! Mäter från naveln..... Klarar mig galant. Inte annat att vänta efter att ha ammat 4 kids. Visserligen länge sedan men det hjälper ju inte.

reneesfotoblogg sa...

Nu är det så att där jag bor är jordens dragningskraft extra stor så jag får använda tumstock och mäta i alnar. Förresten, vid närmare eftertanke, passar inte galoscherna så ställ dom i farstun! (För den av manligt kön som ev skulle ha någon åsikt om hängbröst).

Ciss sa...

Jag torskade med ca 15 cm...

Pillargontanten sa...

Alltså mäta från halsgropen, till bröstvårtorna...
Hrmpf!
I´m in!

Malin sa...

Hmm tror 21 cm är lite kort mått! Jag hade 21,5 och kan lova att mina inte hänger det minsta. Så blir det när man har A-kupa. Jävligt trist och komplex-framkallande fram till ca 40 men nu är jag bara väldigt glad att jag klarar penntricket och kan skutta omkring utan BH. Så jag har haft min sorgeperiod och ångest. Nu antar jag att ni som har stora boppar har er ångest. Ganska rättvist kanske?

Malin sa...

Måste också säga att jag är glad att jag är ensam på jobbet idag. Undrar vad chefen hade sagt om jag rusade in på toa med linjalen i högsta hugg och ett leende på läpparna?

Malin sa...

Måste också säga att jag är glad att jag är ensam på jobbet idag. Undrar vad chefen hade sagt om jag rusade in på toa med linjalen i högsta hugg och ett leende på läpparna?

I min värld sa...

haha ok ska testa ikväll men efter gbp-op så har fyllningen s a s flyttat ner på undersidan? Konstigt
återkommer med mätresultat

Anonym sa...

Hej!
Kompisen som lyfte sina bröst i somras har sagt att måttet ska vara 21cm vid 44år. Klarade mina av :) Inte mycket annat att glädja sig annars för på kroppen så för en gång skull är jag nöjd.

Sandra sa...

Runt 21 cm för båda bopparna. Jag är 24 år och har inte fött upp någon avkomma. Shit. Men å andra sidan har de kunnat hålla uppe ett pennskrin sedan jag var tretton, så tror inte den här mätmetoden säger särskilt mycket om mina tuttar just nu. Men skulle jag någon gång känna mig lite nere (höhö) kan jag ju dra på mig en push-up eller korsett eller något, då blir avståndet inte ens en decimeter, och jag kan nästan vila hakan på brösten. Varför jag nu skulle vilja göra det.

Taggtrådsmärta sa...

Två alternativ (eftersom jag inte är 100 på hur du menar att man ska mäta), men jag klarar mig vilket som! Från halsgropen rakt ner till en tänkt linje i höjd med bröstvårtorna: 16 cm. Från halsgropen till själva bröstvårtorna (alltså, snett ut, och naturligtvis en i taget...) 18 cm.

Och, eftersom jag antar att du kommer att sammanställa statistik: född -70, 167 lång, 55 (?, väger mig inte så ofta, men cirkus sådär) kg tung, 70DD, och nej, det kanske du redan gissat, inga barn!

Ber om ursäkt om jag lämnat överdrivet mycket info, men som du sa, en viktig fråga! ;)

Frua sa...

29,5! Å andra sidan kan jag hänga fast nästad som helst där under och det är ju ett trick i sig;)

Singelmamman sa...

Ok, måste absolut mäta ikväll. Jag har redan sagt åt mina vänner och släktingar att jag vill lyfta och förminska mina bröst när jag fyller 50 år. Min present så att säga. Misstänker att jag får ta måttbandet till att mäta, har inte så lång linjal...

Greta sa...

19cm? Jag är körd, behöver inte ens mäta ordentligt. Penntricket slutade fungera för mig för länge sedan.

Anonym sa...

Får jag stå på händerna o mäta eller räknas det som fusk?

Malin J sa...

Hmmmmm.Penntricket: Kan hålla kvar flera pennor. Antal cm 24. Kanske ska önska mig ett lyft i 40 års present av maken.(Är 32 nu) Fyllningen i bröna är det inget fel på. Det är just var de är placerade på bröstkorgen som jag är missnöjd med.

Maria sa...

Tack så jävla mycket. 26 centimeter. Underbart. Hur mycket kostar tuttlyft numera? Drar det av barnbidraget i 18 år och påpekar att det är just dom där tre ungarna som fått mina babes att hänga så där.

Chihuahuakvinnan sa...

Penntrick, tror inte jag behöver mäta alls då... har en gång gömt en kamera i bh:n när jag gick på konsert :P

Knölar jag ihop ryggen lite så kanske jag kan stoppa in vårtan i naveln så nåt måttband kommer inte i närheten av dem utan bh på XD

Småländskan sa...

Den 11 april kommer att bli den nya Kvinnonationaldagen - alltså Bröstmätardagen! Nu ska ALLA anteckna det, så gör vi det till en tradition!
Mona - du är bara inte klok alltså, så jävla härlig! Finns nog ingen som kan sätta igång folk (kvinnor) som du.
Ös på, vi väntar på nästa drag!

Annica sa...

Sitter och småler och dricker kaffe och tar mitt måttband och går in och mäter. 24 cm. Och jajjamensan ett helt pennskrin kan jag gömma där. Men jag har absolut inga komplex för mina tuttar. De är rätt snygga trotts att jag har ammat 4 barn. Dessutom så går jag utan BH så mycket jag kan. För att jag både vill och kan. Men ibland går jag på gatorna som en vanlig kvinna och rullar/trycker in de i en BH. Det funkar det med.

Raggoparden sa...

21cm. 51 bast, ammat tre barn, C-kupa. Klarade penntricket tills jag gick ned 10 kg för ett par år sen.

Är man bra då? ;)

Lisa sa...

Herrejävlar, klockade in på 23 här, 39 år och 2 avkommor senare... Nä, men jag tror nog jag känner mig rätt nöjd så faktiskt. Men då kan ju tilläggas att här fastnar inga pennor på några vilkors vis heller... har ju känts sådär genom åren när magen sticker ut mer än bopparna. ;D

Anonym sa...

34 cm, jippie... 32 år gammal..

/Ragdoll

Stina sa...

Men shit, jag har rätt små (eller kanske normala), och har aldrig riktigt tänkt tanken på hängbröst. Snarare tvärtom, trots graviditet där de svullnade upp till 75D och amning som sen tog ner dem till 75B igen, så tycker jag inte att de hänger. Trots att de inte sitter riktigt där de satt innan.

Men jag har 22 cm om jag inte mäter fel? Och tankarna på en operation har väckts till liv. Känner du ingen kirurg du kan prata med så man kan få lite rabatt via din blogg? ;)

Kasta måttbanden tjejer, och tacka högre makter för push up .)

Rebecka sa...

Ögonmåttet säger att det är runt två decimeter. Vägrar mäta, vill absolut inte ha det svart på vitt!

Mona (en annan Mona) sa...

Meh....21 cm, blev lite deppad, gick ut och kylde ner mig en stund och tadaa...19 cm.
Nu planerar jag att bada isvak och räknar kallt med att få bröst som en 20-åring igen.

Btw, måste säga att det är lite jobbigt att heta Mona då jag aldrig vet vad jag ska kalla mig när jag kommenterar, (men även lite smickrande då jag kan låtsas att det är min blogg och ta åt mig av alla superlativ här) ;-)

Maria sa...

Jag är så vitt jag vet i dagsläget inte drabbad av någon allvarlig sjukdom,inte någon av mina kära heller, jag har tak över huvudet och mat på bordet, älskar och är älskad av min man sen 24 år, har ammat 2 barn, väger för mycket, har bristningar i huden och antagligen hängbröst, men jag skiter faktiskt i det!! Fick i dag ett tråkigt besked angående en kollega , så ni får ursäkta att jag är negativ, men detta är trams och inget annat!

Anonym sa...

jag säger som så... inte ens med bh fixar jag det... 32cm men så är jag 184 cm lång och har h-kupa, nog måste längden på överkroppen spela roll tycker jag, även storleken på behagen...

Chihuahuakvinnan sa...

Maria, tråkigt att du har fått jobbiga besked idag :(

Men ibland behöver vi alla lite trams för livet är fullt av allvarligheter för jämnan ändå.

Ta hand om dig

Linda J sa...

Hurra! Jag har inte hängisar! Jag mätte iofs från naveln till bröstvårtilåtan, men det kan väl inte spela någon roll? Startgrop som startgrop liksom.

Taggtrådsmärta sa...

Maria - Klart det är trams! Det tror jag nog alla här är på det klara med? Men trots allt är det ju inte förbjudet att tramsa?

Och eh... Jag vet inte om jag ska säga grattis eller beklagar till dig, eller båda, men om vi skulle moderera vårt beteende efter om någon möjligtvis fått tråkiga besked nyligen (även om vi håller oss till en relativt liten grupp, som exempelvis Monas läsare, och inte räknar med alla i hela världen) så skulle det nog bli rätt trist att leva tror jag.

(Därmed inte sagt att jag tycker att det skulle vara ok att dra fräckisar på begravningar "för att liva upp stämningen" eller dylikt...)

Anna-Panna sa...

Boppar! Vilket underbart ord :) Har aldrig använt det förrän jag började hänga hos dig Mona. Hänga förresten... Jo det gör dom ju. Har inte mätt, är hemma med sjuk 8-årig son som hela sitt liv varit tutt-fixerad. Kan inte lixom ställa mig här o mäta ;) Men en snabbkoll ger att jag inte ens klarar det med bh på. Ja ha... Men min man gillar dem!!

Karin sa...

Om jag lägger mig på rygg o lutar lite baklänges, kan det nog gå att få dina cm.......

Småländskan sa...

Maria; ja det är en del trams det här, men ändå inte. En del trams för att flera som känner och har det som du kanske, kanske kan få tillfälle att dra på mungiporna, få känna att det finns en del där/här ute att hämta, eller hur? Nejdå, jag har sällan mungivorna uppåt, men jag uppskattar dem som försöker ge mig/andra det!
Ha det bra Maria och försök ta det för vad det är!
Kram

msn00b sa...

Alltså ursäkta men det där låter ju lite knäppt. Mina bröst står i princip rakt ut (nej jag är inte barbie, jag är på smällen :P) och är stenhårda, inte hängiga någonstans (än) men visst fan mäter de säkerligen lite mer än 19 cm från halsgropen till bröstvårtan.

Om man har hängbröst eller inte ser man väl på om man har hudveck under tutten eller inte?

Anonym sa...

Hej Hippie-systrar! ;-)
Höger 28cm, Vänster 28,5cm. 59 år är jag och stolt medlem #8 i Hängpattemaffian; Gruppen för elaka kärringar utan botox och silikon! :)
Har dock på senare år insett att en kvalitetsbehå gör all skillnad i världen och omgivningen hurrar!
Men hemma släpps monstertaxöronen ut och dinglar så glatt i det fria! ;-)

Kram från Cata L

Isa sa...

Men va fan.
Jag är 22 år. 30 cm. Och jag har varken ammat barn eller sprungit utan BH.
Är det Victoriaklinken som gäller eller? ;)

Jenny sa...

24 cm på bägge sidorna.
Begär faktiskt inget annat eftersom jag nu har gått ner 54kg på ett år så...
Har gått från D -> A kupa och klarar inte penntricket längre heller.
De är innehållslösa och förflyttade söderöver, fördelen är dock att de nu pekar uppåt. Men vad hjälper det när de mest ser ut som en söndertrasad godispåse?
Nåja... nån plastik får jag inte eftersom jag inte uppfyller volymkraven, så jag får väl var anöjd antar jag.

Anonym sa...

Som man är jag ju tydligen diskad i den här tävlingen. Men jag kan ändå meddela att jag klockar in på cirkus 24cm..

Jag kan även slicka mig själv under naveln, och det beror inte på att jag är vig.

Det blir lätt så efter -100 kg...

Tanten som har skitbra BH:ar sa...

Kärring!!
Du tvingade mig att gå och hämta måttbandet. 29 på ena och 31 på det andra gör att jag inte ens tänker prova penntricket.
Min hämnd kommer att komma i form av en fråga någon gång. Du vet inte när och du vet inte vad, du vet bara att.... ;-)

reneesfotoblogg sa...

Trams som trams, här kommer ett annat. Om jag inte har måttband med och behöver mäta något så vet jag att det är exakt en meter mellan höger bröstvårta och långfingerspetsen med vänsterarmen rakt ut åt vänster. Det brukade vara bom, prick och noga men numera får jag dra av några centimeter.
mvh R

Tin@ sa...

Skrattar hela tiden jag mäter och inser att jag är en looser big time eller big tits. What ever! 29 cm på ena hängörat och 27 på den som är lite piggare eller inte fullt så utsatt för jordens dragningskraft.

Mona- kan man göra annat än älska dig!

Anonym sa...

Det är kortare väg att mäta från knäna och upp hos mig ;o)/Maria

Sara L sa...

20. Känns ju sådär, 30 år och utan barn.

Jag i Båstad sa...

Min tumstock är bara två meter lång, räcker varken från ena eller andra hållet.
Man har ju inte push-up för inget liksom.

Anonym sa...

Fy fan va kul helt enkelt, har inte tagit fram något måttband ännu men snälla ni kika in på länken jag lägger in så får ni se helt vanliga människor. Fina men otroligt oroliga att inte passa in i världen med sina kroppar. Kom ihåg att vi är bra allihopa :)

http://kroppsbild.wordpress.com/


Tack också till Mona att vi får ta del av ditt universum!!!!!

Osloskånskan sa...

Får man vika tutten en gång uppåt ïnnan man mäter...?

GudinnanT sa...

Jag bad sambon mäta...efter jag stått i korsdrag i 45 minuter så fick 14.5 på höger och den sne ögda på vänster fick 15...

Och en penna under va skojar ni? Hur fan ska det gå till bröstet är ju ingen gripmuskel!

Anonym sa...

OK, era tossiga tanter, här kommer resultatet från Luxemburg (var ju tvungen att komma hem först, mina kolleger hade troligen ringt sedlighetspolisen)!!
51 år, två barn, B-kupa, 24 cm, klarar inte penntricket. Dock är de väldigt fina i rätt BH, så jag skiter i kniven ett tag till.

/Liz i Lux

reneesfotoblogg sa...

Om man räknar ihop all tid som gått år för tusentals kvinnor att mäta brösten idag så tror inte jag att det är ekonomiskt försvarbart (för arbetsgivarna alltså) men djävligt roligt!
Herregud, detta måste väl vara det mest (intressanta) kommenterade inlägget, detta är mitt tredje! Är man tuttfixerad då?

Helena sa...

22 cm är väl ganska bra när man är 53 och har ammat två gullungar?
Men herregud så jag skrattar åt alla härliga inlägg!
Jag lovar, sedan jag började läsa Monas blogg så har jag förlängt livet med många år.

Anonym sa...

Jaha, kommer väl lixom inte undan ;) mina poppisar hänger på 29cm längd från mätpunkten :)
Inga barn och 43år gammal men gubben älskar dem så det får väl gå... :)
Måste bara hålla med tidigare skrivare att MONA det är verkligen bara du som får en massa tjejer/kärringar att göra en sådan här massa kul :)
Kram Anette

NinaPX sa...

19 cm, du skämtar?? Här mäts det 23 cm MED Bh på. Efter 23 kg minskning så är de absolut mindre men desto längre och skrynkligare. Tack gode gud för stadiga "bopp-hållare!" :-D

Agneta sa...

ALLA HAR VÄL HÖRT TALAS OM JORDENS DRAGNINGSKRAFT så vad hade ni väntat er egentligen, klart dom hänger.
VEM VET snart är det säkert högsta mode med axelvaddar igen och då är det bara att slänga upp pattarna över axeln och vips är man hur j-vla inne som helst.

(TIPS: ifall det är några herrar här inne och läser så kan ju ni också hävda att det beror på jordens dragningskraft nästa gång Snorren inte är på humör)

Anonym sa...

Tänk om tyngdkraften kunde suga fettet ur min röv lika bra som den suger ner mina tuttar mot marken.... Just just idag är mitt måttband heeeelt försvunnet *mystiskt*

Helena m. 4 sa...

Mona - det verkar finnas ett STORT behov av en klargörande bild (foto?) på exakt VAR folk ska mäta.
Du fixar det va'?

Anonym sa...

Ok, då har ni fått även mej att mäta : 28 på vänstra och 29 cm på högra!! Jag är så nöjd med minabröst ändå vill jag säga, runda och fina, trots att de halkat ner några snäpp de sista åren.Men rätt BH hamnar de rätt igen!
Lena (mamma till två tonåringar,BH:85 C-kupa, 75 kg, 170 lång 44 år)

Less is way More sa...

när jag var 25 fastnade en penna där. jag undrar hur många som sitter fast där 4 å senare. det känns som de kan bli rätt många. jag ska dock mäta också.

idag var jag dock in på CHANGE och fick för första gången, RÄTT STORLEK på bhn. nåja. inte för att jag köpte den, just idag, men den finns därute.. :D (mmsade givetvis både sambon o bloggen (höhö) för att visa att de finns en bh i min storlek! o en snygg en :D

Maj sa...

Här pratar ni om penntrick och att hålla fast ett helt pennskrin.

Vad gör man om man kan hålla fast hela trädet som pennan kommer ifrån då?

Anonym sa...

Ja, jag har haft A-kupa hela livet och kan vara lugn nu, för jag klarar 19 cm. Men sedan detta med penntricket, jag trodde det var att kunna hålla pennan kvar PÅ bröstvårtorna, för det klarar jag också, då är det att man ska knöla in pennan i en hudflik under bröstet. Nej, såna veck och häng har jag inte, så det klarar jag inte. Alltid lär man sig någe...........Butta

Anonym sa...

Skönaste kommentaren idag, garvar ihjäl mig!

Från Maj:

"Här pratar ni om penntrick och att hålla fast ett helt pennskrin.

Vad gör man om man kan hålla fast hela trädet som pennan kommer ifrån då?"

/Ragdoll

Less is way More sa...

4 pennor kan jag utan problem klämma fast och 28 cm.
http://wheniamlessiammore.blogspot.com/2011/04/ocensur-har.html

men, hängisar är också härliga pattar!

Chrissan sa...

Varför mäta? Kan vi inte väga ist???

Jag får nog fast en hel burk med tuschpennor, ja ett hundrapack, under brösten.

BTW så beställde jag en ny sport-bh igår. 85 G......Om inte den funkar att jogga med så är min joggingkarriär över...eller så får jag ta ICA-kassar.

Sus sa...

19 cm it is! Alltså med sportbh på. Jag mätte från hakgropen först. Då blev det liksom en halvmeter. Höll fan på börja grina asså.

helene gorrel sa...

Penntricket??! Jag stoppade in en tvåliters Colaflaska under pattan medans jag letar efter makens måttband på 5 meter som enl honom SKA ligga i verktygslådan. Men nej det gör det inte... Återkommer, för nu hojtar unge tonåringen efter colaflaskan jag gömt. (Måste hala fram den innan han ser vart. Kanske hamnar på Dårpippi-huset annars...)Återkommer som sagt! Hej så länge! //H

Zelda sa...

Jaha, här skulle man hem och laga snabb middag, men var bara tvungen att kolla in hos Mona först.
Mycket skratt och 85 inlägg senare så kan jag bara konstatera att middagen blir lite sen idag ;-)
Herregud du måste ju bara ha världens skönaste gäng som hänger här.
Men jag är jag ju bara tvungen att gå in på toa och mäta jag med (sonen tittade lite konstigt när jag gick in på toa med måttband i näven).
21 cm! 45 år, två telningar för ett antal år sen och 85B.
Och då tycker jag dom är ganska schyssta nu eftersom jag väger ett antal kilo för mycket, när jag väger som jag ska så är dom bara två små tomma påsar som fladdrar lite.
Och ja, jag testade att klämma fast nåt under, men hade ingen penna tillgänglig så det fick bli en tandborste. Och det gick =)

HelenaW sa...

Det här var fan inte kul...inser att maken inte alltid pratar sanning. 24 cm och då mätte jag ändå precis när bh:n åkte av så de inte hade hunnit "veckla" ut sig eller ner sig rättare sagt. Men jag säger bara en sak: BRÖSTVÅRTORNA herregud bröstvårtorna hur ser de inte ut.

Anonym sa...

Dags för lite Mora Träsk:
Hänger tuttarna på dig ner? Kan du ta dom och vifta med? Kan du knyta en rosett, kan du slå en knut så lätt? Kan du ta dom på axeln så här, som en käck soldat med gevär? Hänger tuttarna på dig ner?

Cissi sa...

Ahhh, bröstprat - I´m in! ;-)

Snabbmätning visade att linjalen inte räckte till (och då talar vi inte en sån där liten pennfodralslinjal!) men har man 75H så vet man redan att mellannamnet är hängpatte... ;-)

Ang penntricket under så håller jag lätt en pocketbok under varje bopp - fråga inte varför jag vet det! :-D

PS Vilken otrolig tur att du inte är med i "Mamma byter bo" - hur kul det än hade varit att få se dig och familjen så är det ett ... öh, obra program... DS

Ting sa...

Mäh?
Ska man mäta med bh på?
Utan blir det 24.
Om jag mäter snett från halsgropen ner/ut till hallonet.
De är inte snygga, men bra.

Dubbelörn sa...

Har bara en sak att säga!

Vem fasen bryyyr sig?!?! Inte jag i alla fall...

*gapskrattar*

a sa...

Klarade mig inte... 22 cm. Men nöjd ändå. :)
35 år och mamma till två nästan o-ammade barn.

Kennelflickan sa...

Sus; Hakgropen????? Fan vad jag garvade!

I min värld sa...

återkommer som utlovat......
Jordens dragningskraft har inträtt, 24 it is. Om du har en dunkudde utan dun därbak så har jag den upptill *suck*

Anonym sa...

amenvafaaan, jag klarade inte ens 21 cm gränsen. // Sara

Skåne-Mia sa...

Klarade måttet men inser att penntricket inte är en lek för mig. Det finns liksom inget "under" hos mig, bara lite mitt på liksom...

MB sa...

30 år
Ett barn som bröståt i 8mån
167cm lång

Vänster: 20cm
Höger: 22cm (och den tutte som inte klarar penntricket. *hmpf*)

Tack till alla härliga människor som kommenterar!!

Camilla sa...

Satt och skrattade som en tok då gubben frågade vad??
Jag drog det hela lite snabbt och efter att jag bäddat ner mig i sängen för tv kom han med tumstocken. Jag hade ju tänkt strunta i det där mätandet men så lätt kom jag inte undan. 24 och 25 hade jag.
När han kommer till sängen ska jag ta fram min tumstock och mäta hans...

Maria sa...

Enda gången det är bra med långa är när man ska på mammografi...

Mimmi sa...

Jag får återkomma. De skulle nog undra i receptionen om jag gick och frågade om måttband, tänk om de också läser din blogg! :-o
Har svårt att tro att jag skulle klara mig efter två barn och lite övervikt. Får man ligga ner, bakåtlutad?

Christina sa...

Jag har bara en tumstock. Och alla siffror är avskavda. Crap. Det hade ju varit askul annars :p

Teresa sa...

19 cm mätte jag det till, så jag klarade väl mig precis. Tacka fan för det, jag är 23 år och har inte klämt ut några ungar så hade jag misslyckats skulle hela världen fått veta att det måste vara något tillverkningsfel på måttbandet. (160 cm, 64 kg och 75DD för framtida statistiker som är intresserade av pattar.)

Ann Jolby Solander sa...

Guud jag döör av skratt, vilka underbara svar :) Ok jag ska mäta jag med.

Jenny sa...

Ja här hänger de som två blöta lovikkavantar och är 28 år ;)22 cm i frittfall. Får väl vara glad över att "gubben"(31 år)gillar dem!

Ann Jolby Solander sa...

57 år, 54 kg ner och 25 cm är kanska ok eller. Jissus vad kan jag begära :)

Mona du är fan oslagbar <3

Karlskronamamman sa...

Behöver faktiskt inte oroa mig. Efter att ha ammat två barn så försvann brösten helt sonika.

MonasUniversum sa...

HAHAHAHAHA, jag skrattar så jag nästan kissar på mig.

HUR ska jag bära mig åt för att hela Sverige kan läsa era svar? Kan nån däruppe se till att min blogg hamnar på nåt bra ställe med maximal exponering?! Jag vill verkligen att fler ska läsa det här.

NI ÄR HELT JÄVLA OSLAGBARA!

Tack!

Anonym sa...

Haha, det här var dagens bästa! Nåja, 18 cm (25 år, 170 lång, 53 kg, inga barn, 75a)//Jess

HannaH sa...

23 cm mätte jag.. Är 24 år gammal, men har i och försig nyss tappat 25 kilo på ca ett halvår. Haha, noterade precis att mina siffror räknade uppåt, lite kul ändå :) Grymt initiativ Mona! Love ya!

Isa sa...

Hm, jag tror jag mätte fel förut. Mätte från hakspetsen ju (30 cm), var fan ligger hakgropen!?

MonasUniversum sa...

Isa för helvete: HALSGROPEN!! Mellan nyckelbenen!

Anonym sa...

Ok.. Från gropen och ner mellan brösten, om man tittar på måttbandet är det 17 cm, från halsgrop ut till bröstvårtan 19 cm. Nu kändes min dag bra. Har haft ångest över att de har blivit hängiga, men då behöver jag inte ha det. Är 30 förresten och har 75E.

Åsa C sa...

19 cm, men så har jag ju 80A i BH. Är 44 år och har ammat två barn.
Så bopparna har jag inga problem med. Det är snarare magen och rumpan som ser stora ut i förhållande till bopparna.

Anonym sa...

Ska man mäta före eller efter morgonamningen? Äh. Det är nog kört i vilket fall som helst, mina bröstvrtor sitter ju på nedersidan av bopparna numera, vilket besparar mig inköp av amningskudde, -alltid något!

/Mjölkmaskinen

Jonna sa...

Jag brukar sjunga en liten sång för mina barn när dom frågar varför jag har BH och den går såhär.
För annars hoppar tuttarna runt, annars pratar tuttarna strunt!
Inte hela sanningen kanske...

Anonym sa...

Får ta och mäta innan jag går och lägger mig, men efter mitt andra barns födelse insåg jag att kroppen inte följer några trevliga lagar alls. Gravitationen drar tuttarna neråt, jeansen pressar allt uppåt och sen möts allt på mitten! Föga trevlig syn...
ninaerica

Isabelle sa...

Underbara fantastiska Mona :D Det är bara du som skulle få hundratals brudar att mäta tuttarna en måndagkväll.
Skitlängesen jag skrev här btw, men nu kan jag ju inte låta bli.

Kan meddela att jag klarar gränsen på den sidan jag har något att mäta. Ha, deru ;) Å andra sidan tycker jag ni alla ska vara lyckliga över det ni har, oavsett centimeteravstånd och att det är friska och glada boppar som hänger där. Ta hand om dem!

Ninnibeth sa...

Nöjer mig med att konstatera att när jag håller ena armen rakt opp så hamnar den tutten 20 år högre upp än den andra...

Anonym sa...

Skrattar hela vägen till måttbandet :)
23 cm efter ca tio ammningsår, pennan sitter som klistrad..
Du är bara så härlig Mona!
Kram Sess

Isa sa...

Åhå, halsgropen var det ja. Nu känner mig lite smådum... 24,5 cm är betydligt bättre än 30. Men ändå. Ska införskaffa brösttejp som limmas på permanent tills jag har råd med ett lyft (eller två).

Isa sa...

Men hallå Mona! What's your number?!?!?

Tanja sa...

Tumstocken säger 27 fucking cm! Suck! Och penntricket försökte jag oxå och nu är den borta....kommer väl fram lagom till jul?

Min man tyckte iallafall att det var roligt att titta på...

Småländskan sa...

Jag dööööööööööör......... det blir ju bättre och bättre det här!

Fräsigt! sa...

Meh! 18cm. Meeeeeeen! Dom är typ konkava. Ja visst. Hej fasta konkava bröst. Ridå./Ellen

mimiamelie sa...

Både make och bror är placerade så jag inte kan smyga med måttbandet.... fasiken! Vill också mätas juh!

Tvillingmamma Lotta sa...

Hahaha!

Insåg att jag faktiskt inte mätt brösten sen jag opererade dem!
Så efter GBP och minus 50 kilo: 27 cm sorgliga B-kupor.
Efter lyft: 19 cm fina B-kupor!

Anonym sa...

Minns det gamla penntricket... Klarade det en gång i tiden. Nu klarar jag inte ens en vedklabb.

MariaD sa...

Ja, det har hänt att jag delar roliga inlägg på facebook, och det har jag gjort med det här inlägget, och påpekade att dom måste även läsa kommentarerna till inlägget. Så jag har bidragit så gott jag kan till att fler ska få skratta =))

Anonym sa...

24 & 22,5 - efterlyser genast motsvarigheten till hålfotsinlägg - så att ojämnheten rättas ut asap. Tusen tack fantastiska MONA o alla andra som kommenterat! Så blev dt en härlig måndag! /fd penntricksdrottning

Emm sa...

Ja men ni hör ju själva, det är så KIRURGERNA mäter. De vill ju att alla ska ha hängbröst! Jag är snart 25, inga barn, 169 cm, 58 kilo, 75A i storlek och pennan hade inte en möjlighet att fastna. Dock hade jag 19,5 + 20 cm :S Klart att de skulle kunna vara lite högre upp, men de är ju så små. Så jag väljer att lita på pennan :)

Malde sa...

Nu har jag skrattat så tårarna runnit när jag läst ditt inlägg och alla kommentarerna :-D

Hittar varken måttband eller tumstock fast jag vet att vi har flera...

Nåja, man tager vad man haver. Avståndet mellan halsgrop (tror att jag hittade den, ser den inte ens i spegeln) och bröstvårtor är lika långt som långsidan på ett A4-ark på ena, och någon cm kortare på andra. Detta vid 51 års ålder och tre barn... A4 har måtten 21*30 cm om jag inte missminner mig...

Penntricket? Går säkert med ett pennskrin under varje... Jag är tacksam så länge de inte blir som farmors tuttar. Hon rullade upp dem innan hon satte på sig BH'n!

Men Maken gillar mina tuttar och han vill INTE att jag tar till kniven :-D

Malde sa...

Funderar vidare... Upptäckte att om jag håller upp armarna blir måttet mellan tre och fem cm kortare. Tror jag ska börja gå med händerna i vädret. Men det funkar inte så bra att jobba då, plus att jag blir så trött i axlarna efter ett tag...

Kristina sa...

Du utmanar oss, vi skulle mäta oss ikväll, Mona. Kvällen är över och vi har fortfarande inte fått dina mått.
20,7

Anonym sa...

Hm, varför läser man din blogg så sent för, o nu blir det ju ännu senare. Ja man fick ju något att grubbla på, 28 resp 29 cm..
Men om man börjar med att böja sig framåt o lägga tummstocken på golvet o sedan snabbt ta av sig tröja o tuttekasse o sedan upp med tummstocken o mäta fr halsgropen till bröstvårtan, hmm mycket bättre, nu ca 24cm.. och sedan, sedan kan man ju resa på sig...
God natt 24 cm o alla ni andra!
Vivianne

Pillargontanten sa...

Mätt, ritat och klart, finns i bloggen :)
18 cm.....
Fast jag har ju inga tuttar....

42-årig överviktig 3-barnsmor sa...

Sådärja, är man en sucker för utmaningar så är man. Fast jag brukar helst delta när jag tror att jag kan vinna - detta var liksom kört från början.

26 på ena och 27 på andra men jag tycker att de är rätt justa. Och det där 3-meters måttbandet av metall (efter att det rullats in i sin lilla hållare) stannade kvar under höger boppe utan problem. Hade nog gått på vänster också.

Grattis, eller?

Kia sa...

Vem kan låta bli att mäta?
Jag mätte. Har ganska små, noll häng, men de sitter långt ner liksom.
Det blev 18,5. Trodde jag vänt på måttbandet och tagit mått i inches!!! Så jag var tvungen att mäta tre gånger.
Tycker iaf att det ser ut som de sitter (ja de sitter, som fastklistrade limp-snuttar) längre ner än så.

Soffiproppen sa...

Oj oj. Jag skrattar så jag sprutar morgonkaffe över hela tangentbordet. Var ju självklart tvungen att springa iväg och hämta måttbandet: 29+30. Varken mer eller mindre än jag väntat mig. Ni vet väl att man även kan använda pennan till att "rulla" upp bröstet på så att det blir som en tjock liten korv innan man trycker ner hela bullen i bhn. Glöm bara inte att dra ur pennan igen först! :)

Sara sa...

Men vad i hela friden är fel på mina lökar, läs taxöron, lökar är ju faktiskt runda, om dom mäter 22cm men hela linjalen som är 5cm bred döljs under.

Maria sa...

Ramlar in som kommentator/mätare 140: först o främst tack f alla sköna skratt! Jag tillhör dem som lyft mina bröst efter det att de hängde ner till midjan i två olika längder. Blev övertalad att sätta in implantat. Ngt jag var tveksam till så jag hat tillräckligt stora bröst. Fick höra ngt om en galgefunktion. Sa ja. Utvecklade jordens kapsel. Ny operation. Idag ingen kapsel men fula ärr och fortsatt hängigt och implantat. Operation 2 planerad till i slutet på maj. Ut med inplantaten. Bort med fula ärren. Omstart. Med lyft så som jag ville för två år sedan..... Inte bra att vara lättövertalad. ngn mätning hinner jag inte. Har möblerat in brösten i dagens outfit :). Ha en skön dag.

Anonym sa...

Jag funderade... måste jag dra in magen som håller bysten uppe.....dom vilar så bra därpå
och vad finner jag då
Pennan som försvann i ungdomen när jag den tekniken testa på.

Nej numera anv jag pennan att skriva med :-)

Pucko

Anonym sa...

18,5, 44 år, ammat två barn, 80 B. Nöjd! MEN om vi skulle prata lår så är de en helt annan femma. Jag är päronformad så in i norden ... låren är som midjan . . .

Fasching sa...

16 cm på bägge. Yey!

Anonym sa...

Varför jag inte svarat? GISSA! 34 år och lika många centimeter. Scheisse.
Du kan inte göra så här mot mig. Lyckligt ovetandes om att det var så överjävligt och nu ba... disaster. Har de drop in hos boobdoktor?!

Anonym sa...

Mona, dra inte igång sånt här om klitoris också!!

Helena

Anonym sa...

Skippar mätandet... har redan konstaterat att efter GBP-operationen har taxöronen, längdmässigt, förvandlats till ett mellanting mellan basset- och blodhundsöron. Vilket iof sig innebär att är "öronen" i vägen är det bara att slänga upp dem över axeln...

Ninnie

Johanna sa...

Var bara tvungen att kommentera. Har läst din blogg ett bra tag men aldrig kommenterat. Men nu tänker jag passa på. Kan ju säga så här att 19 cm passerade jag för länge sen. När jag var 17 år (är 21 nu) då hängde mina tuttar 30 respektive 31 cm. Varför jag vet detta är för jag gick till plastikkirurgen och skulle få bröstförminskning. Men han att flytta innan det blev min tur. Nu 4 år senare och ett barn som ammade i 1,5 vecka så ligger dem på 40 respektive 41 cm är 163 cm lång och väger 65 kilo

HelenaH sa...

Haha, kan inte låta bli att mäta ju. Hamnar precis på 19 cm, betyder det att de har rätt eller fel mina döttrar då de säger att jag har hängtuttar? :-)

Anonym sa...

HA! dagens lyft för självförtroendet. 38 år i höst och får emellanåt visa leg när jag är i USA och vill gå på restaurang eller nattklubb, har 26-åriga pojkar som springer efter mig, och tydligen har kroppen inte tagit stryk heller. Fast sömnbristen börjar synas under ögonen, om jag tittar noga. Men brösten sitter där de alltid gjort, och ändan också, trots att jag inte tränar något speciellt.
Nej, jag har inte barn. Och nej, jag snackar inte heller ålder med mina vänner, det spelar liksom ingen roll (och 26-åringarna låter jag bli, annat än som goda vänner, de är ändå inte intressanta på det viset...)
Puss!

~Johanna~ sa...

Ni me häng kan iaf rulla dom till en schysst hylla. Jag gick från 90c till en pytteliten 70 a efter min gbp o viktnedgång. Revbenen är större än tuttsen...

Anonym sa...

Jag är totalt körd...vågar inte ens mäta. Penntricket: Pennan sitter klistrad under tuttarna ;-)

Anonym sa...

Jag har inte skrattat så här mycket på jättelänge!! Det här förgyllde min dag! (Får leta fram måttbandet när jag kommer hem)

Helena

Anonym sa...

snart 50 (år)...26 cm kramvänlig äkta vara ;)fast det inte känns så viktigt direkt....

illika sa...

Jag tycker ni helt har missuppfattat det här med penntricket! Jag fick höra om det när jag var i tonåren och insåg att det var måttet på när flickbröst blir kvinnobröst, så när jag kunde få en penna att sitta kvar var det anledning till stor glädje. :) jag var KVINNA!

Sen att jag numera förvarar mobilen i behån när jag ska ut nånstans, och skulle kunna tappa bort ett par böcker därunder är mest praktiskt. :) Eller som en arbetskompis sa, det är bra med stora bröst för då sticker de ut längre än magen, som då ser mindre ut. :)

Anonym sa...

Ha! Pennor! Ja det har man kunnat länge. Jag brukar bära mitt nattlinneunder patten när jag går till duschen......../ Marie

Tilda sa...

Oh hjälp vad jag skrattat härhemma. Måttband äger jag inget men en tumstock hittades.
23 cm på vänster och 21 på höger. Jag är 24 år och har 75E på vänster och 75C på höger.
Maj hade helt klart den bästa kommentaren! /Tilda

Mimmi sa...

Nu har jag också mätt, 19,5 på ena och 20,5 på andra och minst en penna.

Josefine sa...

Mina bröst är pinsamt små så mina pennor känner sig ensamma ;) Vi lämnar mätandet där, haha!

mammakicki sa...

Jag säger bara, de är inte stora men de är långa!

Maria sa...

Fy fan vilket roligt inlägg....måttbandet åkte fram och jag måttade...22 cm och ingen penna sitter fast...thäts najs...men annars är det väl bara att hissa upp behagen...kram Maria