lördag 30 april 2011

Jag tänker semester i Skåne, jag tänker helst inte kosta skjortan

Vi lurar lite på att hyra en stuga i Skåne i juli, så jag går in på nätet och ska kolla läget lite.

Den första jag hittar, helt random, är en kåk som kostar 65 000 kr per vecka. Så jag undrar om jag sett fel och kanske möjligen surfar runt på den franska rivieran.

Icke, jag är i nåt som heter Röstånga. Och det visar sig att det är ett slott med plats för 40 personer.

Asså, jag nöjer mig med ett hus för 5 personer. Gärna med var sin säng. Eller ja, jag och maken kan naturligtvis dela. Likaså tonåring med pojkvän. Talibanen däremot, hon behöver egen säng OCH eget rum tacksåmycket. Sen vore det det ju kul om de ligger badvatten i närheten.

Vi har dessutom mycket nära vänner i Limhamn, SÄPO-chefen med fru ni vet, så det vore ju förträffligt om man slapp åka flera mil för att hälsa på dem ofta.

Så ni skåneraringar, har ni nåt schysst plejs ni kan hosta upp? Vi måste spara pengar till en förestående dränering, och massa annat, så det får inte vara dyrt.

Jeezus, vilka krav man har.

17 kommentarer:

Sofia K sa...

http://www.stugknuten.com/stugabilder.asp?stugid=10260

Sambons kollegas uthyrningshus.. Stort, billigt, nära till havet, biljardbord till tonåringarna, lummig trädgård till hemligt vuxensex. Eh, äng till talibanen? Visserligen cirkus fem mil till Malmö, men tillräckligt många sängar för polarna att sova över!
Men det finns ju massor sånt här i Skåne så du hittar nog något! :-)

anne sa...

Sandhammaren vid Mälarhusen på Österlen är den mest fantastiska stranden i denna världen (kanske med undantag för en och annan exotisk dito). Men det blir ju några mil till Malmö...

Kolla boende på www.boiskane.se.

MonasUniversum sa...

Sofia K: Åhh, me like a lot.

Anne: Tack för tipset, går genast in och tittar.

Ullisullis sa...

Jag måste rekommendera Båstad och stränderna norr om Båstad. Jag har hyrt centralt i Båstad och i Hemmeslöv lite norr ut och har man barn och vill vara ofta på stranden så rekommenderas att ha gång- eller cykelavstånd till stranden så man slipper EN MASSA SAND I BILEN! DEN GÅR INTE ATT FÅ BORT! Lycka till!

Charliesprak sa...

Du är för härlig! Ena stunden blingbling, nästa Djursansnål. Fast jag vet att det kallas ekonomisk. Uppväxt i det träsket...;) Bättre att vara en stor fisk i en liten damm, än en liten fisk i en stor damm.

Maria sa...

Falsterbo är ju kanonhärligt på sommaren! Du kan säkert hitta nån privatperson som hyr ut sitt hus per vecka. Det kostar kanske lite, men inte 65 000:-... Tar heller inte särskilt lång tid att köra in till Malmö.

Tina N sa...

Husvagn med TVÅ förtält till tonåringen och talibanen på Sibbarp!

Krypavstånd till Limhamn och havet...och när DU har tröttnat på campinglivet eller maken...tar du bussen in till centrum och checkar in på Malmös enda 5 stjärniga hotell. Vräker dig i sängen där 6 kuddar är standard och slurpar goda drinkar/champagne i baren! ;)

MALIN sa...

Har en kompis som hyr ut hus i Höllviken. Tror faktiskt inte att han är så dyr. Tjinga om det är intressant.

Anonym sa...

Haverdalsstrand är det absout bästa stället Bästa stranden, nära till Halmstad o Tylesand och en massa trevliga m-skor. Så det så!

William Witsman sa...

Jag ser som trogen läsare fram emot inbjudan till spionfest i Limhamn. Vi kommer kunna gå hem på natten, ja alltså om det inte bjuds på för mycket alkohol. Då får vi krypa.

Livet just nu sa...

Ni kan tälta i vår trädgård. Eller bo därinne när vi seglar. Då kan du dessutom sköta mina blomster.

SJ sa...

Lätt, finns en tvårummare mitt i centrala Limhamn, 60 kvm... Inredd med en dubbelsäng, en soffa, kan ordnas med en madrass på golvet och i övrigt inredd med vad ett boende bör ha. Lite trångt för fem, men dock :) Ni får havsutsikt på köpet (om ni står på tå på balkongen). Buss utanför knuten, krypavstånd till SÄPO-chefen, mataffär, havet, bron, danmark - you name it!

havsluft sa...

Du kan ju alltid höra med Zlatan, han har ju värsta villan precis vid Ribban ;)
Och så heter det PÅ Limhamn (av någon jävla anledning), tänkte mest så att du vet det, innan nån av de där ordpoliserna som brukar vara härinne påpekar det :)

Tvillingmamma Lotta sa...

Hahaha, du behöver väl inte hyra hela vandrarhemmet heller?!
Men där är väldigt vackert i området och väldigt god mat nere på Gästgivargården som ligger 100 m längre ner på vägen!
Deras hjort är to die for!

Åsa i Svedala sa...

havsluft: Du har alldeles rätt! När det gäller gamla fiskelägen säger man alltid på. Så det blir på Limhamn, på Råå osv.

Anonym sa...

Ni ska naturligtvis bo i Trelleborgs kommun...du som älskar Agdas ;-)!!!
Kolla boenden på:
www.trelleborg.se/turism
eller
www.boiskane.se

Välkommen till sydligaste syd!

Helén sa...

Vi kan åka bort så kan ni hyra vår gård. Trelleborgs kommun, nära till Malmö. Gott om plats, husdjur till maken att ta hand om och inget krav på att ni håller det pedantiskt. För det gav jag upp för många år sedan :-)