fredag 29 april 2011

Tänk om vi alla vore lika

Ja, ibland skulle det inte skada om alla hade samma humor som jag. Det skulle onekligen underlätta. Eller om alla insåg min självkritiska ironi som jag ibland tar till mellan raderna. Jag fick ett spam-mail som jag sågade helt enkelt eftersom jag inte i mina vildaste drömmar kunde tro att man säljer en sån maskin till kreti och pleti. En maskin som jag alltid trott man måste ha en medicinsk utbildning för att använda. Plus det faktum att den som sagt landade i min spam-mail.

Herregud, slappna av. Solen skiner, det är fredag och jag har lyckats köra moppe till och från skolan utan att köra i diket! Riktigt jobbigt är det om nån morsar på en, då försöker jag se cool ut och höja handen till en vinkning, för att genast vingla till och sniffa på väggrenen. Nu ska jag bara lära mig att få upp parkeringsstödet. Ser lite fjantigt ut när jag lutar den nämlich.

Jobba sig lite ett par timmar, sen drar jag in till Syster Lycklig och kollar läget lite. Vet ni att de får upp till 10 varuleveranser om dagen? Ni som har varit där vet ju hur liten butiken är, så det är helt ofattbart.

Å andra sidan så är ni ju ett gäng som har shoppat loss lite hos dom under april. Nu är det bara idag och imorgon som ni har möjligheten till 20% om ni uppger mitt bloggnamn. Skynda, skynda.

16 kommentarer:

Ann Jolby Solander sa...

Mona du sköna, du har väl hjälm på dig när du brassar fram i kvarteren ? Njut av helgen och kör försiktigt.

Jag köpte mig en MC förra helgen och brummar fram här i Åkersberga, helt underbart :)

Kram till dig som förgyller min vardag

Mr Lee sa...

Kan de inte börja sälja BMW och el-verktyg? Det skulle jag behöva 20% på. :)

H sa...

Jaha, då är jag kanske en svartfot utan humor, som tyckte det var viktigt. Och jo, jag har följt din blogg i flera år, men missade tydligen det ironiska i förra inlägget. Kan bero på egna tråkiga hjärtrelaterade erfarenheter, eller att jag bara tycker det är viktigt att så många som möjligt kan hjärt-lungräddning eftersom det oftast inte finns så mycket tecken innan första infarkten. Sitter här nu med en sur smak i munnen, har ju tyckt om din blogg och nu känner jag mig inte direkt som en av dina trogna och uppskattade läsare, och kommer nog tänka mig för nästa gång jag får för mig att kommentera i någon blogg. Nu ska jag slappna av i solen, det är fredag och jag har annat att göra än att sitta här! Trevlig helg! Önskar Helena i Hägersten

MonasUniversum sa...

Ann: Klart jag har hjälm! Kunde jag så skulle jag ha dubbla!

Mr Lee: Öhh, du, först ska jag nog skaffa mig en sån bil, sen kan vi snacka.

Helena: Det var inte dig jag syftade på. Jag är rätt befriad från idioter här på bloggen, men har ett par stycken, som gärna tar chansen när de får. Inte för innehållet, utan mer för glädjen att trycka till. Jag har inget emot kritik och ibland blir jag irro på mig själv för att jag skriver vissa inlägg så snabbt, utan att läsa igenom dem och begrunda dem. Oftast tar ett inlägg bara några sekunder, sen "släpper" jag saken. Nu när jag läser det igen så ser jag hur det ser ut från utsidan, och det var inte riktigt det jag ville, eller fick fram. Plus det faktum att jag ÄR trångsynt många gånger.

Så nej, ha ingen sur smak, och fortsätt gärna att kommentera. Jag uppskattar det enormt. Har dock alltid dåligt samvete för att jag sällan hinner svara alla och envar.
Trevlig helg på dig också!

MariaD sa...

Vad är det med folk som inte har någon humor? Jag skrattar åt dig dagligen =)) och vissa saker får man väl ta med en nypa salt ;)

Mr Lee sa...

Har maken gjort sig av med 840n???

Ulrica sa...

Skit i "svartfötterna" och andra som känner att de måste skriva och klaga. Visst, jag förstår (precis som jag är övertygad om att du också gör) att en Hjärtstartare är jättebra. Är väldigt tacksam att det finns en i huset där jag jobbar, för man vet ju aldrig. Men allvarligt talat folk, skaffa ett liv och ta inte allt så personligt. Jag kan ärligt säga att jag förstod inte heller vad som var så roligt, men jag ryckte på axlarna och tänkte att...jaha.... och fortsatte jobba.. Men nu till de viktiga sakerna: hur går det för trädgårdsmästaren? Vill se bildbevis på hur bambubusken mår ;-)

Anonym sa...

Jag måste nog lyda ditt råd.. när jag "ifrågasatte" ditt ton och val av ord i ett inlägg mot makens ex härom veckan så bad du mig sluta läsa om det inte passade. Jag valde fortsätta läsa för jag gillar det mesta du skriver men jag är sån att jag har svårt att hålla käft när jag tycker nån är out of line, som jag även gjorde i det förra inlägget om hjärtstartare. Men dina konstiga vändningar nu och att du dessutom verkar vingla runt med talibanen på moppen (hoppas du överdriver hur illa du kör, vill inte ha dig i mitt kvarter annars) gör att jag väljer att ta dig på orden och säga tack för mig! hej /J

Ulrika sa...

Jag fick samma reklammail idag till min företags mail, ett erbjudande om att hyra en hjärtstartare. Min första tanke var "Eller hur!!"
Skulle aldrig komma på tanken, då ska man ha alla sorters astmasprayer, allergimedel etc.

Nä 112 funkar asbra!

MonasUniversum sa...

Kära J; du behöver inte oroa dig över talibanen. Adjö.

Anonym sa...

JAg skrattade gott åt ditt inlägg då jag antog ( hoppas jag har rätt nu) att du anspelade på din lite lätt stressande arbetssituation.

Sen garvade jag lite åt den "enorma" rabatten som erbjuds. Hela 20 kr! vad ska du göra för de pengarna som blir över?? ;)

Sen fattar jag också att en hjärtstartare är en fantastiskt livförsäkring som säkert räddar många liv och är värd sin vikt i guld. Varje arbetsplats bör ha en.

annika sa...

Åh, min dotter hade gladeligen bytt mamma (om vi vetat om att du fanns när hon var en ung taliban!) Att bli hämtad av mamma på moppe och få åka hem så det hade hon bara äääälskat i den åldern! Nu tycker hon att hon kör bil bättre än sin mamma...

Ms A sa...

De nya hjärstartarmaskinerna är idiotsäkra, förr fick man bara använda dem om man hade medicinsk utbildning, inte längre. Fast det klart, man måste tala rätt språk för annars funkar det inte, maskinen ger instruktioner. I sverige på svenska antar jag. I tyskland där jag är på tyska. Så det vill till att man inte blir stressad :-)
Fast seriösa företag skickar inte email-reklam eftersom det räknas som spam. Sorry.
Så jag hade inte tolkat det som annat än spam heller.

Anonym sa...

Var och handlade på Syster Lycklig som är en mysig affär med fina saker, sa att jag läst på bloggen Monas universum och frågade om den där fina tvålpumpen, som tyvärr var slut - köpte istället en annan sak - men se någon rabatt var det då inte tal om... Skulle kanske ha varit tydligare, men skit samma - någon krona hit eller dit spelar ingen roll. Jag lär hitta dit ngn fler gång när jag är i storstan, för fina saker har de :)

MonasUniversum sa...

Anonym: Nämen, du skulle ju ha varit tydlig! De har varit jättenoga med att ge alla rabatten så det måste verkligen ha blivit ett missförstånd!

Och jag håller med dig: affären är helt underbar och man hittar alltid en massa man vill ha!

Sara sa...

Du brukar ju skriva att du inte är så smart på vissa områden Mona men här har du din överman(kvinna...) av gigantiska mått.
Ulrika ovan som tycker att "112 funkar asbra" och att hjärtstartare är skitonödigt för då måste man ju ha astmamediciner också...

håhåjaja