tisdag 19 april 2011

När det går upp ett liljeholmen

Kom just på en sak. En väry allvarlig sak.

När man säger till någon att denne ser lite trött ut, visst säger man egentligen att personen ser sliten ut?

På fem dagar ha två personer sagt att jag ser...hmm..trött ut. Den ene var en anställd. Bort med henne. Den andre en kompis. Bort med henne.

Och nu slår det mig att jag fick jag höra samma sak för nån månad sen, och visst bloggade jag välan om det?

Men jag måste göra nåt åt det för varje gång jag träffar nån jag inte sett på länge, så ser jag vad de tänker. Kan ju fan inte visa mig på stan snart.

Ge mig tips, vad gör ni när ni är förbrukade?

28 kommentarer:

Anonym sa...

Ljumma thépåsar under ögonen direkt på morgonen! Stramar upp och gör rent, på redigt.
Kvällen innan jag vill se o-sliten och oförbrukad är det locobase repair under ögonen, bättre ögonkräm finns nog inte.
Och så några pigga kläder och lite mindre (ja faktiskt, mindre) smink än vanligt så det inte lägger sig i allt det slitna/opigga.

Less is way More sa...

sista tiden jag jobbade, jag var ju sjukskriven ett halvår innan jag blev arbetslös, så kom jag ofta? till jobbet och vissa dagar kände man sig ju mer pigg än förut. de va oftast de dagarna jag fick höra, du ser sliten ut.

sen kunde vu ju skoja om det haha, för HUR sliten hade jag inte sett förut?
*vill inte veta*

jag har inget tips. mer äna tt jag alltid köra med färgglatt naglelack för att pigga upp mig o då tror jag det syns.. *typ*

Z sa...

Sover mer. Försöker i allafall. Jag har tänkt att kanske borde jag sminka bort det för att dölja det. Men samtidigt. Då är ju jag inte jag. Och är jag sliten så är jag. Thats life...

NinaPX sa...

Lite ledighet och semester är ju ett stalltips. Annars så är de här; http://www.sscc.se/ ganska bra på uppiggande och uppfräschande behandlingar. ;-) Må gott!

Svedski sa...

Jag försöker se till att jag har så lite som möjligt att göra. Försöker dra mig ur roliga men tidskrävande saker och se till att det i princip bara är plugget och saker som jag verkligen ser fram emot, som ger positiv energi istället för både positiv och negativ eller bara negativ. Typ.

Sus sa...

Vad? Förbrukad? Nu är ju jag så mycket yngre än dig så jag vet faktiskt inte riktigt vad du pratar om.

Singelmamman sa...

Jag är inte förbrukad för att jag är trött. Men jag jobbar inte som om den här dagen var den sista heller. Hört talas om vila, på allvar alltså? Släppa kontrollen är också ett tips, men den chansen är väl lika stor som sju torsdagar i veckan.

Livet innan Liten sa...

Vem faan har tid att fixa med thepåsar och skit??
Drick mycket vatten och Ac3 som ögonkräm, japp analsalvan is the shit, jag lovar!!
Slätar ut och piffar till. Lägg till ett läppstift med färg som du dessutom kan använda som lite cremerouge om det krisar.
Good to go ;)

deleines sa...

Gå och sov, jobba inte så förbannat hårt!

Chatrine sa...

Emma S har gjort en kräm som är guds gåva till kärringar, hennes enzymkräm har gjort mig beroende. Kör man den på kvällen så får man en helt ny lyster i huden. Bäst är att den ska sitta på MAX en minut.
Att sen investera i ett fräscht rosa rouge så är man hemma =)

Anonym sa...

Du gör som jag. Blir stammis på en bra skönhetssalong. Ansiktsbehandlingar och massager. De kan göra underverk för slappa rövar också.

/Liz i Lux

Frida sa...

Har du hört talas om semester? :)

Anonym sa...

"Vem faan har tid att fixa med thepåsar och skit??"

Ingen, särskilt inte om man har tre barn. Men har man tur har man en man som tar hand om dom medans man värmer sina thépåsar och så skiter man i resten av världen i typ 5 minuter. Då får man inte bara det där uppstramande utan även välmående för att man pysslat om sig själv lite.

Man skulle ju rent teoretiskt sett kunna ta den där påsen man gjorde sitt frukostthé med och slänga den i fejjan medans man dricker sagda thé!

Mamma J sa...

Jag fick höra precis tvärtom idag!

Kanske beror på Beroccan jag tar varje morgon och stunden i solen jag försökt få varje dag den senaste tiden. Den är kort, men tydligen effektiv :-).

Cissi sa...

Fast - jag menar nog trött om jag säger trött. Trött som i: Har du inte fått sova nog.

Så jag röstar på en sovsemester för Mona! Du, solen och några pocketböcker att skyla fejan med när du sover...

Livet just nu sa...

Hur var det nu du sa om den där xkärringen?
Gå och lägg dig. Drick bubbel och tillbringa ett antal kvalitetstimmar med han den där du är gift med UTAN att prata om jobbet.
Eller så kommer du hit och hänger på altanen och tittar på idiothunden när han varvar sig själv på gräsmattan...

Anonym sa...

Lilla vän (hehe är 24 och måste bara säga så när jag träffar en äldre, tics) du borde ha semester. Du ränner ju jämt omkring. skaffa en sekreterare (mig?) och varva ner. =) (lätt att säga, svårt att göra som alla andra råd man får)

/ christina
christina.aurora@gmail.com

msn00b sa...

Om du kan avvara en timme i veckan så rekommenderar jag någon form av motion, att svettas är den bästa ansiktsbehandlingen som finns. Får dessutom igång hela systemet och ökar cellförnyelsen.

Z sa...

Ett sista tips. Att ren generellt må bra och vara lycklig är nog det bästa. Då strålar det bra energi om en och det gör en vacker inifrån och ut. På riktigt. Om man mår dåligt inne i själen syns det utanpå också...

Kristina sa...

Om semester inte är ett alternativ så brukar jag sola solarium typ lite lite så att blåtonen på huden försvinner. Frissa som fixar till det stripiga håret är alltid upplyftande. En bra concealer och ett snyggt läppstift gör susen.

pangis sa...

Jag föreslår en veckas ledighet.. Om du minns hur man gör när man är ledig??

Glad påsk i allafall!

Kristina sa...

En annan sak Mona, köp nya kläder. I din storlek. Det sjavar ner ordentligt att vara smal och vandra runt i tält. Du behöver inga fler tunikor.

Du kanske inte vandrar runt i för stora kläder och i så fall kan du glömma det här tipset...

Cecilia N sa...

Jag sooover.

Och så toksabbat: inte göra NÅT! Inte ens tänka på det jag inte gör.

Raggoparden sa...

Mja, kanske du kan följa all tips du fått om att lugna ned dej, anställa foök osv som du fått här det senaste halvåret när du berättat om hur mycket du jobbar?
Man är inte osårbar bara för att man är smal, u know..

AnnicaB sa...

Ac3-analsalva - noterat! :)

Själv brukar jag lyxa till det med lite ansiktsbehandling och syrapeeling på salong. Går till frissan. Köper kläder.... Alltid bra för att känna sig mindre sliten.

AnnicaB sa...

Glömde en superviktig grej för att se lite mindre sliten ut. Köp dig en skitbra concealer! Typ Bobbi Brown corrector!

Och för all del - försök sova lite mer och stressa av :)

MonasUniversum sa...

Raggoparaden:Du har så rätt!

Kristina: Det är exakt det problemet jag har: jag klär mig fortfarande i säck. Har så svårt att inse att jag inte är så tjock längre. Jag FÖRSÖKER tänka på det.

Anonym sa...

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Brukar alltid visa leg på systemet eftersom de alltid vill se det ändå, men idag lät jag bli bara för att testa (det är åratal sedan jag lät bli att visa senast). "Du ser så ung ut, kan jag få se din legitimation" sa hon i kassan. Och jag är 35... She made my day om man säger så. Men det kanske inte var det jag skulle skriva nu... :)
ninaerica