onsdag 20 april 2011

Män och deras strump-etik

Nej, denna fot tillhör inte en uteliggare.

Den tillhör en man i 45-års åldern, boendes i en stor villa i ett så kallat lyxområde i västra Stockholm. Driver flera små företag, äger ett gäng bilar och är allmänt välmående.

Om jag känner honom?

Helst inte.  

22 kommentarer:

Helena m. 4 sa...

Mona - ICA Maxi har 10-pack svarta för 99 kr, det borde tilltala honom...

Sus sa...

Jag jublade häromdagen då Hjärtat äntligen slängde sina Hälgestrumpor.

Vad är det med män och strumpor?

Maria sa...

:) där skiljer sig min älskling mot din man. Så de komner tydligen i olika varianter. Däremot min son. Å strumpor. Går inte ihop.

Anonym sa...

Nä men vet du... Nu måste jag allt hålla med din man!!! De är juh som skönast när de ser ut så där!!!

deeped sa...

Strumpor är det tråkigaste som finns.
1. Råkar man inte vara extremt strukturerad och alltid köpa likadana så slutar det alltid med att man har ett par på sig som är olika stora, olika höga osv.
2. Det är för mig som alltid har rätt höga skaft på skor oavsett om det är mc-boots eller Converse så känns strumpor fullkomligt meningslöst (ok, kalsonger är efter 21 års förhållande rätt ointressanta också).
3. Man ser fan inte att de är sönder under foten själv.

LarsPson sa...

Det där påminner lite om min käre far, som tycker att så länge det inte är hål rakt igenom så kan man slita lite till.

Själv så står jag inte ut med känslan av att gå halvt barfota. (Även om man inte ser att de håller på att gå sönder, så känns det klart)

Singel i Båstad sa...

Deeped, klart du SER om dom är trasiga undertill själv. Det finns ju ett moment där du faktiskt har närkontakt med foten och strumpan. Eller har ni karlarl någon form av morgonblindhet? :)
Utveckla gärna kalsongrejjen, efter 21 års förhållande!! :)

Ett stenkast från Fyndet sa...

Fy för sådana strumpor!

Vad gäller "andras strumpor" som ser jag helst inte undersidan på några strumpor - är det "tillställning" så förväntar jag mig att man har skor, även inne hemma hos mig, och annars så håller man fötterna neråt. Tycker jag.

Vad gäller den egna andra hälften så har hans strumpor inte i mitt hus att göra längre, men när de hade det så var han hyfsat bra på att slänga när det var dax.

Isabelle sa...

Nämen, inte visste jag att du varit hemma hos mig och fotat min blivande makes fot? Eller menar du att det finns fler?

Jag vet dock inte vad som hänt, för plötsligt drabbades karln av tillfällig sinnesförvirring och köper nu nya strumpor varje vecka, för "det är ju så skööönt med nya strumpor". Det finns hopp Mona!

Nina sa...

He, he...men du ser ju att han jobbar hårt! Jag menar, det tar ju ett tag att få till strumporna på det viset, Han går alltså jättemycket!!

Hälsningar Nina i en av de södra förorterna.

agneta sa...

Skönt att se att det inte bara är min man...

Anonym sa...

Tyvärr är han inte ensam. Verkar dock enbart vara en mnlig företeelse!

Anonym sa...

Ha, det ser precis ut som min 45-åriga sambos undersida på fot!!
Jag kan även berätta att tonåriga sonens strumpor kan se likadana ut!
Det spelar ingen roll hur många nya strumpor jag köper(ja, det är jag som ser till att strumplådan fylls på...)

Lena!

Mr Lee sa...

Gekås har bra priser på bra strumpor. Finns både "sport" och "fin" i bra kvalle. Passa på när du är där och hamstra lite så kan du säga att det minsann inte bara var för din sakers skull du var dit. :)

en annan sa...

Vaffasikken, jag upptäcker i perioder ofta att mina egna strumpor ser ut sådär. Jag har däremot ALDRIG tid att kolla efter om strumporna är nernötta på morgonen så jag slänger dem på kvällen när de har hängt med en dag.
Är det hål i dem kan det hända att jag byter strumpor på morgonen, men som regel är det lågprioriterat.

Men de åker i soporna så snart jag upptäckt bristerna. Gäller bara att upptäcka dem... :-D

Cecilia N sa...

Om du inte gillar att han har såpass genomskinliga strumpor så får du väl sortera ut dem och slänga dem. Men då lär du få stå för ersättningsstrumporna också.

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Min make skrev precis det jag tänkte skriva! Gekås!
Jag brukar köpa två-pack för typ 15kr, och jag köper bara såna så det är lätt att para ihop dem. Herrstrumporna kanske kostar 20kr för en två-pack, har inte kollat men det låter ju rimligt.

Smultronblomman sa...

Händer att det känns som jag trampat i något blött och tittar efter. Då ser det ut så här! Bara att kasta. Maken använder strumpor i lite tjockare material, typ tubsockor eller vad man ska kalla det för och de blir det stora hål i direkt. Har aldrig sett nät-fenomenet på dem. Köps i 10-pack på Dressman. Svarta eller gråa används och då räcker det att man hittar av samma färg. Jag och min enda hemmaboende dotter har strumporna tillsammans så slipper vi tjafsa om vems de är. Svarta sockor med motiv på skaftet är bästa tycker jag. Bara så jobbigt att sortera.....

Heidi sa...

Min pappa och minst en av mina tre bröder har det sådär med strumpor. Min sambo brukar slänga när de börjar bli "för slitna".

Mina strumpor blir sällan slitna på det sättet, förutom mina ridstrumpor - de går sönder i hälen. Har tur om ett par strumpor överlever ett år, oftast inte.. ;)

När jag tänker efter så har många av mina ex haft strumpor som ser ut sådär. Känner dock en del tjejer som har det sådär också.

Oavsett kön så ser det inte trevligt ut, kan ju inte vara skönt heller. Kalla golv känns ju extra bra tex! :p

Åsa C sa...

Jag tror att det mest är ett manligt fenomen om jag ska studera de som finns i min närhet. Både makens och tonårssönernas strumpor liknar din makes. Å jag håller med Lena, det spelar ingen roll hur många strumpor jag köper. De ser likadana ut under ändå ;)

Ma1in sa...

Heh, dagens snyggaste bildmotiv ;)

Jag är tjej och jag upptäcker då och då att jag har strumpor som ser ut sådär under så det har nog inte med könstillhörighet att göra, snarare med sätta-på-sig-strumpor-vanor (jag drar bara på mig strumporna utan att reflektera över hur de ser ut undertill) eller/och vad man har för slags skor på sig och kvalitét på strumporna. Min trista analys ;)

Matilda sa...

Alltså män och strumpor?! Eller kläder överhuvudtaget. Hittade ett par schweizerost-håliga boxers i tvättkorgen häromdagen. TVÄTTKORGEN! Karlar verkar inte veta vad en papperskorg är. Tur man har tålamod, lite iaf.